Hodinky měsíce června 2018

Každý měsíc nám projdou rukama stovky hodinek. Některé modely si okamžitě získají naše sympatie a mnohdy i srdce. V červnu jsme do naší nabídky nově zařadili značku FestinaPřečtěte si naše představení této španělské značky!

Toto je našich 6 vyvolených pro měsíc červen roku 2018.

Jiří Štencek

Jiří Štencek

Jiří
zakladatel, majitel, cestovatel a outdoorový nadšenec, hodinkový nadšenec a hybatel veškerého dění v Helveti

Certina C036.407.16.050.00
C036.407.16.050.00 aka DS PH200M je model navazující na historii psanou roku 1967 (tehdy nesl označení Certina 5801 117), kdy se Certina vydávala zkoumat hlubiny s hodinkami na ruce. Tato reedice je nádherným kouskem, který zdobí oblé hesalitové sklo s antireflexní vrstvou (na jedné straně dokonce s povrchem NEX Scratchguard, který je odolný proti poškrábání). Voděodolnost je očekávaných 200 m, což už naznačuje samotná zkratka v názvu (PH = “Pression Hydrostatique 200 mètres”). S pochopitelně souvisí i použití šroubovací korunky. Použitý kalibr je moderní Powermatic 80, zajišťující vysokou přesnost a 80 hodinovou rezervu nátahu.

Mě osobně hodinky uchvátily svým historickým odkazem, ale musím přiznat, že mám hlavně slabost pro potápěčské hodinky na kožených řemíncích a navíc s nádechem retra. To prostě funguje! Navíc za dostupnou cenu, která je necelých 19 tisíc Kč, jsou u hodinek hned dva řemínky. Kromě hnědého řemínku z teletiny je u hodinek ještě šedočerné NATO.

Darina Vokrojová

Darina Vokrojová

Darina
hodinková nadšenkyně, jejíž srdce patří dobrému vínu a Seiku, ale ráda vám poradí i se značkou Casio

Bering CharitySET_2016
V červnu jsem se rozhodla opustit vody značek, ze kterých se většinou skládá náš každoměsíční výběr modelů pro rubriku Hodinky měsíce a pokusila jsem se zaměřit opět více na dámy.
Jelikož se každá žena ráda zdobí šperky a v naší nabídce lze nalézt i modely, které plní funkci šperku a časomíry zároveň, volím pro tento měsíc hodinky od značky Bering. Ty jsou ideální volbou pro dámy, které od svých hodinek vyžadují i jistou reprezentativnost… Model Bering 11429 – CharitySET_2016, stejně tak jako většina modelů této značky, vyniká svým čistým a jednoduchým designem, který je pro značku obecně typický. Tento severský design (Bering je dánská značka) čerpá inspiraci z ledové krásy Arktidy.

Na vyšší úroveň hodinky pozvedá nejen zmíněný design, ale také použité materiály a celkové zpracování. Pouzdro i náramek hodinek jsou kombinací oceli a keramiky v kovově šedém odstínu. Keramika je použita nejen na dílky náramku, ale i na lunetě. Ta ohraničuje prostor věnovaný ciferníku, který je vyveden ve stejném barevném odstínu, navíc se sunburst efektem, majícím za následek změnu barevného tónu v závislosti na úhlu a intenzitě dopadajícího světla. Ciferník ani zbylé části hodinek se navzájem nijak nepřebíjí, naopak vytvářejí harmonický celek. Strohou eleganci podtrhuje jemné zdobení ciferníku: jeden briliant zasazený na pozici dvanácté hodiny, jméno značky a odkaz na použitý materiál. Vedle vzhledu je pohlíženo i na funkci. Proto bylo přistoupeno k použití safírového sklíčka, které je odolné vůči poškrábání a vodotěsnosti 50 m, díky níž hodinky nezaskočí déšť, ani nechtěné smočení při mytí rukou či sprchování. Celkový dojem je dotvořen vhodnými rozměry – průměr pouzdra je 28,5 mm a jeho výška 6 mm. Hmotnost hodinek je příjemných 61 gramů.

Vedle samotných hodinek Vás může při zakoupení těšit i fakt, že podpoříte dobrou věc. Z každých prodaných hodinek totiž Bering daruje 15 dolarů organizaci pro ochranu zvířat Polar Bears International, která se aktivně podílí na ochraně ledních medvědů a jejich přirozeného prostředí. Poslední zmínku si zaslouží informace, že se jedná o model, který je limitován počtem 6000 kusů pro celý svět. Stanete se majitelkou tohoto unikátu právě Vy?

Jakub Novák

Jakub Novák

Jakub
druhý služebně nejstarší a nejdůležitější člen týmu, cestovatel a strážce značek Wenger, Victorinox, Davosa a nově také Swiss Military by Chrono

Wenger Attitude Chrono 01.1543.107
Také na letošním Baselworldu Wenger rozšířil velmi populární řadu Attitude (dříve Commando) o rozměrově větší chronografy. Moji pozornost nejvíce upoutal kousek s označením Wenger Attitude Chrono 01.1543.107. Hodinky zaujmou detailně propracovaným ciferníkem s luminiscencí SuperLuminova, díky které jsou perfektně osvětleny jak samotné číslice, tak i ručky. Na černém podkladu ciferníku nalezneme 3 subciferníky. Dva slouží pro potřeby stopek (1/10 sekundy a minuty), třetí funguje jako mimostředná vteřinová ručička. Samozřejmostí je i datumovka na pozici čtvrté hodiny. Novinkou je posunutí loga Wengeru na pozici třetí hodiny namísto obvyklé dvanácté. Pracovně díky tomu tyto hodinkám říkáme „vertikály“. Po obvodu lunety se nachází tachymetr pro měření rychlosti pohybujících se předmětů. Celé pouzdro je černěné metodou PVD, která hodinkám dodá na eleganci a je vkusně doplněno hnědým koženým řemínkem. Díky vodotěsnosti 100 metrů se s hodinkami nemusíte bát ani vodních radovánek. Minerální sklíčko je již tradičně ošetřeno proti poškábání nanesením safírové vrstvy. Hodinky pak pohání kvalitní švýcarský strojek Ronda 3540.D s maximální přesností -10/+20 sec za měsíc.

Tomáš Doležal

Tomáš Doležal

Tomáš
sportovec tělem i duší a odborník na hodinky Epos, Traser, Luminox a Swiss Military Hanowa, který vzal pod svá křídla i designovou Triwu a německý Zeppelin

Certina C034.417.11.097.00
Blíží se nám prázdniny a s tím spojené období letních dovolených. A jak lepé se připravit na toto období, než nákupem nových hodinek, že? 🙂 A když už budete o nákupu uvažovat, rozhodně neopomeňte Certinu a jejich řadu DS Podium. Moje doporučení na tento měsíc získává letošní novinka C034.417.11.097.00, která nám před pár dny dorazila na prodejnu. Jedná se o model, který vás rozhodně nezklame, ať už bude jeho využití jakékoliv. Jsou to totiž skvělé univerzální hodinky. Hodí se pro každý den, pro sport, plavání, či cokoliv jiného, k čemu byste rádi měli hodinky na svém zápěstí. Celoocelové zpracování společně s antireflexním safírovým sklem zaručí potřebnou odolnost, stovková vodotěsnost možnost plavání a švýcarský strojek ETA G10.212 AA Precidrive úžasnou přesnost. Maximální odchylka činí +-10 vteřin za rok, což dělá neuvěřitelných +-0,07 vteřiny za den!

Zeleného ciferníku se rozhodně nebojte. Naopak! Jak jsme mohli vidět na mezinárodním veletrhu hodinek v Basileji, plno značek představilo nějaký ten model se zeleným ciferníkem a díky tomu bude letos určitě v módě. Pokud hledáte spolehlivé hodinky a chcete jít s dobou, pak rozhodně neváhejte.

František Šmolík

František Šmolík

František
čestný organizátor kulturního dění v Helveti a specialista na značky Certina, Citizen, Boccia Titanium a Bering

Citizen Promaster Skyhawk JY8069-88E
Tento model je novinkou Citizenu, která „tahá“ oči. Hned je totiž patrné, že hodinky budou doslova nabité funkcemi.

V první řadě bych začal tím, že jsou řízené rádiem a jsou solárně napájené. Pochopitelně využívají firemní pohon Eco-Drive. Co to pro majitele tohoto modelu znamená? V podstatě neustále přesný čas, který je seřizován každou noc, ale také to, že odpadá starost s výměnou baterie, jelikož hodinky žádnou nemají. Sluneční energie se ukládá do akumulátoru pod ciferníkem. Rezerva chodu je úctyhodných 3 a půl roku.

Zajisté každého nadchne také fakt, že model disponuje vodotěsností 200 metrů, což prakticky znamená, že se s hodinkami můžete bezpečně koupat, a dokonce i potápět. Materiál, ze kterého jsou vyrobeny, je SuperTitanium – titanová verze hodinek přímo od Citizenu (materiál 5x tvrdší a až o polovinu lehčí než ocel).

Výčet funkcí je velmi dlouhý, ale z těch nejdůležitějších je určitě třeba zmínit stopky, datum, druhý čas, věčný kalendář, budík, ukazatel rezervy chodu a světových časů, funkce zabraňující přebití a naopak upozornění na nedostatečné nabití, odpočet času a energeticky úsporný režim, kdy se hodinky zastaví po delší době ve tmě, ale při kontaktu se světlem se okamžitě rozběhnou a seřídí se automaticky na aktuální čas. V neposlední řadě mají hodinky i otočný prstenec kolem ciferníku pro letecké výpočty.

Jiří Bareš

Jiří
čerstvá posila prodejního týmu, rád Vám představí nové značky Junghans a Orient, fanoušek kladenského hokeje a hrdý otec a obdivovatel hodinářského umění

Alpina Seastrong Horological Smartwatch AL-282LNN4V6
V naší nabídce jsme v nedávné době měli tu čest přivítat ženevskou značku Alpina, která kromě tradiční hodinařiny, včetně in-house mechanických strojků, přináší také značnou porci inovativních řešení. Jedním z nich je řada Horological Smartwach, jejíž součástí je i model AL-282LNN4V6, který mě na první pohled zaujal, přestože jsem spíše fanouškem mechanických hodinek. Pokud někdo hledá chytré hodinky a přitom je spíše příznivcem tradičního designu, pak jsou AL-282LNN4V6 skvělou volbou. Spojují totiž praktické funkce, jako například monitoring spánku, sledování činnosti, adaptivní koučování (tipy, návrhy a informace konkrétně na míru pro daného uživatele) nebo notifikaci hovorů s klasickým vzhledem hodinek (v tomto případě potápěčského stylu). Odpadá také další nešvar většiny smartwatch, to jest nutnost každodenního dobíjení. Baterie v tomto modelu totiž vydrží cca 4 roky, což je výhoda i oproti běžným quartzovým hodinkám. Jednosměrně otočná potápěčská luneta, safírové sklíčko, lehké a pevné pouzdro z polyamidu vyztuženého skelným vláknem či voděodolnost 100m v kombinaci s funkcemi využitelnými po spárování s mobilním telefonem, dělají z těchto hodinek výborného společníka nejen pro sportovní aktivity. Tyto hodinky, jak výrobce trefně uvádí, tvoří skutečně spojovací článek mezi modernou a klasikou a jsou tak možností pro konzervativnější hodinkové nadšence, kteří chtějí vyzkoušet hodinky s chytrými funkcemi a přitom se na svém zápěstí dívat na tradiční hodinkový design.

A kdo je vítěz?

Hodinkami měsíce června se trošku netradičně stávají dámské hodinky! Jsou to Bering 11429 – CharitySET_2016. Hodinky z jejichž prodeje jde 15 amerických dolarů na záchranu polárních medvědů. Na co lze totiž v současném letním počasí myslet jiného, než právě na tato arktická stvoření?

Brzy přijdeme s dalšími tipy. Díky za váš čas, Jiří Štencek z Helveti.cz.

Předchozí hodinkové tipy:

Rádi si čtete naše články? Navštivte také náš e-shop s hodinkami.
Přihlaste se k odběru novinek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *