Očekávané novinky Garmin 2024: Fenix 8 a Fenix E

Již se nám blíží termín, kdy všichni očekáváme příchod novinek od Garminu, a to hlavně v rámci řad Fenix a Epix. Jak to ale celé bude, se dozvíme v září. Zatím přinášíme nejčerstvější info o tom, na co se můžete těšit.

Celý příspěvek

Citizen Zenshin, aneb AW0130: Víc než jen integrovaný náramek

Máme pro vás hádanku: Má to moderní design, je to z moderního materiálu, pohání to moderní strojek a struktura ciferníku je neméně moderní. Co je to? Jen kombinace toho nejlepšího, co může značka Citizen v cenovce do dvanácti tisíc korun nabídnout. Seznamte se, je tu novinková řada přezdívaná Zenshin, čili „pokrok“. V dnešní recenzi se zaměřím na zelenou verzi s day date Citizen Eco-Drive Super Titanium AW0130-85XE.

Celý příspěvek

Davosa Ternos Professional 68h: nejlepší Ternos všech dob?

Švýcarská značka Davosa je známá především svými potápěčskými modely. Nedávno představila nový model Ternos Professional 68h. O tom neskromně prohlašuje, že jde o nejlepší model Ternos Professional, který kdy byl vyroben. Je tomu skutečně tak? Hodinky vám detailně přiblížím, a pak uvidíte sami.

Celý příspěvek

Vyhrajte hodinky Tissot PR 100 Tour de France 2024

U příležitosti cyklistického závodu Tour de France probíhá v Helveti soutěž s časomírou soutěže Tour de France 2024 – značkou Tissot. Pro výherce jsou připraveny ceny související s tímto legendárním cyklistickým závodem – limitovaná edice hodinek, kompletní cyklistický dres a batoh Tissot. Soutěž probíhá od soboty 29.6. do neděle 21.7. 2024.

Celý příspěvek

Citizen Zenshin, aneb Tsuyosa tentokrát bez slabin

Už před časem rozčísl stojaté vody hodinkového světa model Citizen Tsuyosa, který se ihned po právu stal hitem. Za cenu kolem 8000 Kč nám nezbývalo než jej vychválit, nicméně Tsuyosa má přes skvělý poměr cena/výkon pár slabin.

První je voděodolnost pouhých 50m, takže na plavání to s těmito hodinkami není. Dalším nedostatkem je absence nějaké ultra silné technologie Citizen, jako je třeba titan Super Titanium™, nebo solární pohon Eco-Drive. To všechno je ale teď pryč, protože přichází Citizen Zenshin!

Celý příspěvek

Vidíte to taky černě? Swiss Military Hanowa Dark Matter

Přijít s něčím originálním se zdá skoro nereálné. Jak by potvrdil Kyle ze South Parku: „všechno bylo v Simpsonech, tak se nesnaž…“. Podobně složité to má i ten náš milovaný, hodinářský svět. Přesto se občas povede i zavedeným značkám přinést něco, co i přes svůj daný rukopis nese nečekanou svěžest a novotu. Přesně, jak se stalo u novinky Swiss Military Hanowa DARK MATTER SMWGG0003530. Takže jestli to vidíte taky černě, tak je všechno v nejlepším pořádku.

Celý příspěvek

Orient Star M34 F8 Date – meteorický roj na zápěstí

Kolekci japonského výrobce Orient Star obohatily velmi zajímavé novinky. V jejich designu se odráží inspirace vesmírem, kouzlem hvězdného nebe a tajemným světem mytologie. Předobrazem dvou novinek (RE-BX0002S M34 F8 Date LE a RE-BX0004L M34 F8 Date) kolekce M34 z řady Contemporary se totiž stal meteorický roj Perseid, rozlévající svůj svit na hluboké černi noční oblohy. Limitku už máme skladem a je prostě skvělá!

Celý příspěvek

Držáky Wenger Terragraph jsou po 10 letech konečně zpět

Ani nevíte, jakou radost mi udělalo, když se značka Wenger po dlouhých letech opět rozhodla oživit modelovou řadu Terragraph. Tato řada má pro mě hned několik významů. Zaprvé byla v prodeji když jsem nastoupil do Helveti (v tuto chvíli mi táhne na 11 rok) a za druhé to vlastně byly i první hodinky které jsem si větším přispěním firmy (díky Jirko) jako první zakoupil.

Původní hodinky Wenger Terragraph hrdě nosím dosud. Jedná se o model Wenger Terragraph 01.0541.105 kterému jsem akorát po čase vyměnil černý řemínek za hnědý, který tak skvěle ladí k barvám indexů. Ale zpět z nostalgických vzpomínek opět k aktuální kolekci. 😊

Celý příspěvek

Cuervo y Sobrinos: Hodinářská perla s latinskoamerickým elánem

Pojďme se na chvíli zasnít. Představte si, že stojíte ve zlatavé záři horkých slunečních paprsků. Pod nohami cítíte vyhřátý písek, vítr si hraje s mořskou hladinou, slyšíte chytlavé rytmy latinsko-americké hudby. Do nosu vám zavane vůně tabáku…

Jste na Kubě, v samém srdci perly Karibiku, ve slunné Havaně. A právě zde se před více než 140 lety zrodila značka Cuervo y Sobrinos, kterou jsme nedávno přivítali v Helveti. Hodinařinu bere vážně, proto v současnosti sídlí ve Švýcarsku, kde kubánské dědictví vkládá do úžasných živelných kousků.

Celý příspěvek

Reedice 1. českých náramkových hodinek PRIM Spartak Respekt LE

Prim Manufacture se vytasil s výjimečnou limitkou. Na limitky jsme již zvyklí, a to nejenom u Primu, stejně jako na vyšší cenovky. Tentokrát máme však co do činění s legendárním modelem Spartak, který to vše odstartoval a stál u zrodu jedinečných úspěchů českých hodinek. Co si tedy na nás hodináři z Nového Města nad Metují u příležitosti 75. výročí připravili, si představíme v následujících řádcích.

Celý příspěvek

Švýcarský Formex boduje v pohodlnosti a luxusních číselnících

V Helveti jsme hodinkoví tělem i duší. Máme proto samozřejmě rádi tradiční hodinářské značky, ale jsme otevření i mladým, novým značkám a také microbrandům. Pokud nás nějaké hodinky zaujmou natolik, že bychom je chtěli sami nosit a přesvědčí nás svým přístupem a zpracováním, jednoduše zahoříme. Může se pak stát, že se objeví i v našem obchodě. Tak nějak by se dal ve zkratce popsat i příběh cesty hodinek Formex do Helveti.

Celý příspěvek

Hodinky Timex: nová značka v portfoliu Helveti

V Helveti máme rádi hodinky všech druhů a cenových rozmezí. I proto u nás už nyní najdete vše od cenově velmi dostupných Casio až po taková jména, jako jsou Frederique Constant nebo Maurice Lacroix. Cenově přátelskou kategorii hodinek jsme se nyní rozhodli rozšířit o legendární lidovou značku TIMEX. Ta je totiž světově proslulá svým bezkonkurenčním poměrem ceny a kvality, kterému na dnešním trhu dokáže úspěšně konkurovat jen málokterý výrobce.

Celý příspěvek

EDOX Sportsman Chronographe Automatic Limited Edition

Hodinářská rodinná značka Edox má bohatou historii a tak může čerpat ze svého portfolia k inspiraci a znovuoživení svých populárních modelů z dob minulých. Výjimkou není ani novinkový model s ambiciózní cenovkou a názvem Sportsman. Jde o odkaz na závodnický model ze 70. let, kdy se každá zatáčka, smyk a předjetí vrylo do duší těch, kteří žili motosportem.

Celý příspěvek

Hledáme nové kolegy do Helveti: pracujte v týmu nadšených hodinkářů

S hodinkami máme pořád víc práce. Jak by taky ne, když jde o naši největší zálibu, kterou jsme se doslova a do písmene rozhodli na rukou nosit. Záleží nám totiž i na prodejně a našich zákaznících, které také na rukou nosíme. Pravda, už jen co do péče, kterou jim věnujeme. A protože zálibu v hodinkách s námi sdílí pořád víc lidí, sháníme někoho, kdo by nám se vším tím nošením pomohl. Aktuálně hledáme zástupce vedoucí prodejny, která sídlí v prodejně Helveti:

Celý příspěvek

Limitka Helveti H02: Bronzové pilotky Junkers se šťastnou 13

Je to tady! Po téměř dvou letech od uvedení modelu H01 do Helveti dorazil její druhý mladší sourozenec – limitka Helveti H02. A nebyli bychom to my, kdyby šlo vše uspořádaně, podle plánu a bez emocí 😁.

Proto nemáme žádné vysvětlení toho, že číselník Baumuster A obohatil až druhou helvetí limitku a pro to, jak ve finále vypadá. Plán výroby H02 jsme narušili na poslední chvíli, doslova pár hodin před finálním schválením – proč? Prostě proto, že se nám ciferník nelíbil… A tak jsme znovu ladili. V Helveti máme zkrátka výzvy rádi, a proto se teď, kdy H02 dorazila do naší holešovické základny, radujeme o to víc!

Protože výsledek je přesně podle našich představ. A co víc, můžeme říct, že to, jak H02 vznikala, nakonec potvrzuje a umocňuje i její symboliku spojenou s číslem 13.

Celý příspěvek

Ruční práci na limitce Frederique Constant od seconde/seconde/ nepřehlédnete

Švýcarská značka Frederique Constant je etalonem pro vysokou úroveň hodinářství za velmi přijatelné ceny. To se týká jak její produkce se strojky od jiných výrobců, tak i manufakturní produkce s vlastními in-house strojky. Uznejte sami – 31 vlastních strojků, to je výkon, který mohou mnohé známější a starší značky jen tiše závidět. Nejnovější počin manufaktury, limitovaná edice Frederique Constant Manufacture Slimline Moonphase Automatic seconde/seconde/ Limited Edition FC-705SOC4S6 pak vzdává hold poctivé ruční kompletaci těchto mistrovských kousků velmi svérázným způsobem. Jak?

Celý příspěvek

1. ročník Micro Praha: Jaké jsme si z něj odnesli dojmy?

Kromě již dobře známé akce SEW, která i tento říjen přivítala všechny zájemce o hodinky v prostorách Žofínského paláce, jsme začátkem této zimy měli možnost zúčastnit se vůbec poprvé i veletrhu malých hodinářských značek, který si hned na úvod získal značnou pozornost.

Řeč je samozřejmě o festivalu Micro Praha, který se konal v prostorách luxusního hotelu Kings Court u náměstí Republiky. Celá akce se uskutečnila během prvního prosincového víkendu a přestože se realizační tým v čele s Ondřejem Vislockým a Bhanu Choprou pustili do organizování události tohoto formátu poprvé, sklidil festival pozitivní ohlasy nejen mezi komunitou hodinkových nadšenců.

Celý příspěvek

Laco představuje dvojici moderních pilotních hodinek Laco Hamburg DIN8330

Laco jako výrobce hodinek s téměř stoletou historií má ve své kolekci jak hodinky s historickou podobou, vycházející z takzvaných B-Uhr, tak i moderní varianty pilotních hodinek. Ve světě pilotních hodinek je Laco nejen pojmem, ale téměř legendou s hluboce zakořeněnou tradicí, avšak zároveň také s inovativním duchem. Novinkami Laco Hamburg DIN 8330 a Hamburg GMT DIN 8330 potvrzuje svou významnou roli výrobce a dodavatele pilotních hodinek ze 30. a 40. let 20. století a představením moderních novinek nejen pokračuje v tradici, ale také opět potvrzuje schopnost plnit náročné požadavky pilotů na časomíry.

Celý příspěvek

Novinky Festina Swiss Made 2023: oblíbený design za polovic

Přestože se Festina již před lety dostala pod španělskou produkci, stále v jejích řadách najdeme jednu modelovou řadu, která se vyrábí ve Švýcarsku a odkazuje tak na původní kořeny značky. Kolekce nese příznačně název Swiss Made. A právě v této kolekci představila Festina spoustu novinek, které můžou lehce připomínat jisté modely od konkurence. Ale pojďme se na to podívat blíže…

Celý příspěvek

Hodinky Citizen Promaster Diver doputovaly předčasně, ale s dobrým koncem

V minulosti jsme za dobrodružstvím v rámci projektu Putovní hodinky poslali třeba hodinky DavosaTraserJunkers, nebo Bulova. Tentokrát jsme ve spolupráci s distributorem Citizen pro ČR, společností Goldtime, poslali k otestování mezi uživatele hodinkového fóra Chronomag velmi populární, ryze potápkový model, který nabízí dobrou odolnost v kombinaci se solárním pohonem Eco-Drive.

Toto oznámení obvykle píšeme ve chvíli, kdy se hodinky po své často velmi dobrodružné cestě vrátí na svou základnu, kterou je naše holešovická prodejna. Tentokrát je ale všechno jinak, protože nedávno započatá pouť dalšího modelu Citizen Promaster Diver BN0150-10E je bohužel předčasně u konce. Kam Promastery jejich dočasní uživatelé vzali, co se s nimi nakonec stalo a jak je to s finální dražbou, se dozvíte v našem dnešním rozlučkovém reportu.

Celý příspěvek