Tak trochu jiná káva s Vratko Rohoněm

Stejně jako Helveti mělo punkové začátky, ze kterých doposud čerpá svojí jiskru, tak si i slovenská skupina Iné Kafe prošla dobou, kterou si dnes už mladší generace nedovede ani představit. Nejenom na to jsme se zeptali Vratko Rohoně z legendární stálice Iné Kafe! A vězte, že přišla řeč i na hodinky 🙂.

Celý příspěvek

Hledáme do Helveti nového člena týmu

hledame-robertaAktualizováno 5. 8. 2024: Opět hledáme nové kolegy mezi hodinkáře v Helveti.cz. Níže uvedené inzeráty jsou znovu platné.

Jak nám Helveti rychle roste, tak potřebujeme další šikovné kolegy. Hledáme proto další členy do našeho mladého a stále se rozšiřujícího týmu.

Celý příspěvek

S Frederique Constant mezi hodinářskou elitou

Být hodinkový fanoušek a zároveň pracovat s hodinkami je samo o sobě zajímavé. Občas je to ale ještě zajímavější. Mluvím o chvílích, kdy se díky tomu naskytne příležitost vidět něco, co běžný smrtelník vidět nemůže. A přesně takovou možnost jsme dostali od distributora značky Frederique Constant – společnosti DT group. Díky ní jsme se vydali podívat do Ženevy nahlédnout pod ruce hodinářům, kteří mají v malíku in-house strojky nebo třeba tourbillony.

Celý příspěvek

Garmin EPIX 2 na cestách obytkou po Španělsku

Od roku 2019 jsem si oblíbil tzv. vanlife (cestování obytnou dodávkou). Vznešený to název pro cestování 5členné rodiny nejdříve velmi nespolehlivým autem jménem Ďas a teď už spolehlivější a novější verzí obytného auta. Ale i přes velkou námahu, nevyzpytatelnost a nákladnost, nás tenhle typ cestování baví. Na cestách pravidelně, kromě odolnosti svojí rodiny, testuju i hodinky. Tentokrát se s námi svezly Garmin Epix 2. Kdo z náš přežil s úsměvem na rtech nebo číselníku, se dozvíte v článku 🙂.

Celý příspěvek

Sešlost u příležitosti 10 000 členů skupiny Nosíme Hodinky

6. června 2024 jsme měli v karlínské restauraci Gate, milou povinnost prezentovat se na komorní oslavě. Tu pořádalo sdružení členů Nosíme Hodinky a Pražského hodinářství. Jednalo se o přátelský sraz k oslavě více jak 10 000 členů komunity. Tolik se nás samozřejmě nesešlo, o to víc však potěšila účast a samotný zájem o akci. My jsme tu mohli za Helveti prezentovat dvě značky, které nově přibyly do našeho portfolia – jmenovitě Formex a Cuervo y Sobrinos.

Celý příspěvek

Vyhrajte hodinky Tissot PR 100 Tour de France 2024

U příležitosti cyklistického závodu Tour de France probíhá v Helveti soutěž s časomírou soutěže Tour de France 2024 – značkou Tissot. Pro výherce jsou připraveny ceny související s tímto legendárním cyklistickým závodem – limitovaná edice hodinek, kompletní cyklistický dres a batoh Tissot. Soutěž probíhá od soboty 29.6. do neděle 21.7. 2024.

Celý příspěvek

Shooting experience: Zbraně & náboje a hodinky Traser

Ve středu 15.5.2024 jsme měli s několika kolegy možnost se díky blízkému spojení hodinkové značky Traser a časopisu Zbraně & náboje zúčastnit velmi zajímavé akce. Ta měla za cíl seznámit širší veřejnost se světem zbraní. Zástupci časopisu Zbraně & náboje totiž uspořádali již 2. ročník setkání, při němž si mohli návštěvníci po seznámení s bezpečnou manipulací se zbraněmi vyzkoušet střelbu z rozmanité palety zbraní. Podobně jako loni u akce nechyběla ani značka Traser.

Celý příspěvek

Teploty stoupají, proto v Helveti pořádně ochlazujeme ceny

Léto se blíží, teploty stoupají, je čas dovolených a třeba i čas na nové hodinky, které vezmete sebou za dobrodružstvím. No a jelikož finance v dovolenkovém období nenávratně mizí, rozhodli jsme se vám ulevit alespoň my, a to snížením cen na hromadu hodinek až o 50 % 🙌🏻. Teď už vám nic nebrání udělat si radost nejen skvělou dovolenou, ale i novými hodinkami a strávit nezapomenutelné léto.

Abychom vám usnadnili výběr v té záplavě slev, vybrali jsme pro vás pár tipů na hodinky, které opravdu stojí za to – ať už slevou, výbavou nebo obojím. Pojďme na to.

Celý příspěvek

Jak bylo na hodinkovém veletrhu Watches & Wonders 2024

Watches & Wonders GENEVA, 9. – 15. dubna 2024. Zdroj: www.watchesandwonders.com

Nedávno skončil v Ženevském Palexpu největší a nejdůležitější hodinkový veletrh Watches & Wonders. No a protože u takto významné události jsme ani my nemohli chybět, přinášíme teď krátké shrnutí pro ty, kteří se letos zúčastnit nemohli.

Pro veřejnost byla tato akce otevřena teprve druhým rokem, nicméně pod tím samým jménem je každoročně pořádána už mnohem déle. První ročníky byly však přístupné pouze pro novináře. V letech 2021 –2023 jsme mohli navíc kromě dubnového konání v Ženevě navštívit i menší obdobu v Šanghaji, která byla pořádána na podzim, a to pod záštitou stejné organizace – Watches and Wonders Geneva Foundation. Pro tento rok však plány na další ročník v Číně zatím oznámeny nebyly. Takže jak bylo v Ženevě?

Celý příspěvek

Hledáme nové kolegy do Helveti: pracujte v týmu nadšených hodinkářů

S hodinkami máme pořád víc práce. Jak by taky ne, když jde o naši největší zálibu, kterou jsme se doslova a do písmene rozhodli na rukou nosit. Záleží nám totiž i na prodejně a našich zákaznících, které také na rukou nosíme. Pravda, už jen co do péče, kterou jim věnujeme. A protože zálibu v hodinkách s námi sdílí pořád víc lidí, sháníme někoho, kdo by nám se vším tím nošením pomohl. Aktuálně hledáme zástupce vedoucí prodejny, která sídlí v prodejně Helveti:

Celý příspěvek

Limitka Helveti H02: Bronzové pilotky Junkers se šťastnou 13

Je to tady! Po téměř dvou letech od uvedení modelu H01 do Helveti dorazil její druhý mladší sourozenec – limitka Helveti H02. A nebyli bychom to my, kdyby šlo vše uspořádaně, podle plánu a bez emocí 😁.

Proto nemáme žádné vysvětlení toho, že číselník Baumuster A obohatil až druhou helvetí limitku a pro to, jak ve finále vypadá. Plán výroby H02 jsme narušili na poslední chvíli, doslova pár hodin před finálním schválením – proč? Prostě proto, že se nám ciferník nelíbil… A tak jsme znovu ladili. V Helveti máme zkrátka výzvy rádi, a proto se teď, kdy H02 dorazila do naší holešovické základny, radujeme o to víc!

Protože výsledek je přesně podle našich představ. A co víc, můžeme říct, že to, jak H02 vznikala, nakonec potvrzuje a umocňuje i její symboliku spojenou s číslem 13.

Celý příspěvek

Jaký byl náš rok 2023 v hodinářském odvětví?

Ani letos nevynechám ohlédnutí za uplynulým rokem, protože mi pomáhá si uvědomit, že jsme těch 12 měsíců neproflákali, a snažili se být lepší. Minulý rok přinesl novou konkurenci v podobě rostoucích marketplaců, zvykli jsme si na vysokou úrokovou míru, a tím i na drahý cizí kapitál, naučili jsme chodit naše zákazníky do nové prodejny, přivítali pár nových kolegů a spoustu skvělých značek.

A máme i novou týmovou fotku, kde nás spousta chybí 🙂
Celý příspěvek

Výrobu hodinek PRIM byste měli vidět!

Limitovaná edice hodinek PRIM před samotnou manufakturou

Fandíte PRIMu, máte jejich hodinky rádi a cena za ně vám přijde adekvátní? Nebo jste druhý tým a současná produkce české značky PRIM vám přijde předražená? Ať už jste členem kteréhokoliv z táborů, velmi vám doporučuji navštívit samotnou výrobu hodinek v Novém Městě nad Metují. Už jste tam kdysi dávno byli? Zopakujte si návštěvu a třeba vás změny příjemně překvapí.

My jsme měli tu čest, že nás značka pozvala a provedla nás celou výrobou. A právě i to významnou částí přispělo k prohloubení naší vášně k této české značce. Na místě jsme se domluvili na spolupráci a nyní jsme hrdým prodejcem hodinek PRIM v Praze.

Celý příspěvek

Zápisky ze školení značky Frederique Constant

Pravidelné školení, které nám poskytne maximální přehled o značkách jako takových a jejích novinkách, je u nás samozřejmostí. Děje se tak především ve chvíli, kdy mezi nás vítáme novou hodinářskou značku anebo se objeví důležité novinky u těch stávajících, které prostě nechceme minout. Není nad to být neustále v obraze, viďte.

A jak už z názvu tohoto článku tušíte, v tomto článku se podíváme na zápisky ze školení o značce Frederique Constant, která je u nás poměrně čerstvým nováčkem. Jaké informace si kolegové ze školení odnesli? Pojďme se na to podívat.

Celý příspěvek

Nejprodávanější hodinky roku 2023

3 nejprodávanější modely roku 2023 v Helveti

Začátek nového roku vždy vybízí k ohlédnutím za tím uplynulým a mnohdy i k jeho hodnocení. Ani my nejsme výjimka, a proto (jako již tradičně) pro vás na blogu máme výčet 10 nejprodávanějších hodinek roku 2023. I tentokrát jde o přehled konkrétních modelů, kterých se za uplynulý rok prodalo nejvíce kusů. Letošek nás opět neochudil o pár překvapení.

Kromě toho, že značka Casio s lehkou nadvládou obsadila svými modely šest z deseti pozic mezi nejprodávanějšími hodinkami, své místo si na výslunní zasloužila i velmi povedená limitka od značky Festina. Nechybí však ani mezi našimi zákazníky stále oblíbenější Tissot. Jaké modely si tedy získaly nejvíce vaší přízně?

Celý příspěvek

Byli jsme Ježíškova vnoučata a rozeslali jsme dárky seniorům

Letos jsme se rozhodli opět sledovat seznam přání seniorů na stránkách akce Ježíškova vnoučata Českého rozhlasu. Celkem jsme se stali dočasnými vnoučaty třem z nich. Paní Janě a pánům Pájovi a Milošovi (podobně, jako předloni) jsme zaslali hodinkové dárky podle jejich přání. Proč a jak nakonec padnul výběr na dámské hodinky Boccia Titanium 3272-03, pánské Boccia Titanium 3621-01 a pánské Wenger 01.1441.129, které jsme jim pod stromeček nadělili, se dozvíte v článku.

Celý příspěvek

Hodinky roku 2023: Vítěz není jen jeden

Rok se s rokem opět sešel a my jsme si pro vás jako tradičně nachystali výsledky hlasování o nejlepší hodinky loňského roku. Které modely si získaly nejvíce přízně našich garantů v anketě Hodinky roku (pokud vás zajímají výsledky z předchozích ročníků, mrkněte se zde), a proč by neměly uniknout ani vaší pozornosti? Letos máme překvapivě hned dva vítěze a ani boj o stříbrnou, bronzovou a zejména bramborovou příčku nebyl zcela jednoznačný. Pojďme se na to podívat.

Celý příspěvek

Hodinky a fotbal, jak jdou dohromady? Rozhovor s Václavem Jurečkou

Se známým fotbalistou Václavem Jurečkou (SK Slavia Praha) jsme navázali spolupráci a rozhodli jsme si s ním víc popovídat o hodinkách, fotbalu a jestli to jde k sobě dohromady.

Vztah k hodinkám

Jaký vztah obecně k hodinkám máš? Jak sis k nim hledal cestu?
Vztah k hodinkám mám kladný, je to pro mě něco, co mi připomíná události a vážou se na ně citové příběhy mého života. Vždy jsem měl hodinky, které mi připomínaly důležité části a milníky ať už osobního života nebo kariéry.

Celý příspěvek

Hodinky od nás nosí fotbalista Václav Jurečka

Za celou naši 13letou kariéru už od nás má hodinky spousta spokojených zákazníků a mezi nimi i pár slavných osobností. Mohl bych jmenovat, ale nejdříve bych musel sehnat jejich svolení k publikaci. Velmi nás ale těší každý zákazník a právě i takovým byl z počátku fotbalista Václav Jurečka. Ten nám nejen svolení udělil, ale stal se našim ambasadorem.

Celý příspěvek

Limitovaná edice Helveti H02

Je středa 13.12. a my chystáme velké odhalení projektu, na kterém jsme pracovali půl roku. Jde o limitovanou edici hodinek H02. Na poslední chvíli u ní došlo k zásadní změně vzhledu číselníku, takže jsme se před představením trošku zapotili.

Ale vše je dořešeno a já vám můžu s hrdostí představit druhou limitovanou edici našich hodinek.

Limitovaná edice Helveti H02 je pokračováním úspěšného modelu Helveti H01, který byl vyveden podle vzoru B-Uhr Baumuster B a slavili jsme s ním „kulaté“ hodinářské výročí 12 let fungování firmy. V Helveti jsme ale měli velmi silnou část týmu (minimálně jsem v ní byl já), která toužila právě po verzi A-Muster. Se stejnou prosbou se na nás obrátilo hodně fanoušků a zákazníků preferujících tento typ číselníku. A vstříc jsme chtěli vyjít i požadavku na větší hodinky, protože původní model H01 měl rozměr pouzdra „pouze“ 39mm.

Celý příspěvek