Seiko reinterpretuje své první mechanické chronografy výročním modelem SRQ029J1

Seiko reinterpretace prostě umí! Tolik k mým pocitům, pokud mám stručně a jednoduše popsat moment, když jsem dostal do ruky nový model oslavující 50. výročí ikonického automatického chronografu z dob, kdy se odehrávaly důležité souboje o prvenství ve světě mechanických kalibrů. Mám radost, že nejde o pouhou reedici v doslovném slova smyslu, se kterými se v posledních letech roztrhl pytel.

Seiko k modelu Seiko Prospex SRQ029J1 Chronograph 50th Anniversary přistoupilo po svém, velmi vkusně, poctivě a výsledek je opravdu povedený. Vše navíc podtrhuje provedení ve stylu panda – bílý ciferník a černé subciferníky – tedy provedení, které si mohou dovolit jen a pouze hodinky s chronografem. Co konkrétně tímto modelem japonská manufaktura oslavuje? Prozradíme, že jde o velké prvenství.

Celý příspěvek

EDOX Sportsman Chronographe Automatic Limited Edition

Hodinářská rodinná značka Edox má bohatou historii a tak může čerpat ze svého portfolia k inspiraci a znovuoživení svých populárních modelů z dob minulých. Výjimkou není ani novinkový model s ambiciózní cenovkou a názvem Sportsman. Jde o odkaz na závodnický model ze 70. let, kdy se každá zatáčka, smyk a předjetí vrylo do duší těch, kteří žili motosportem.

Celý příspěvek

Na běžné nošení i rychlou jízdu: Maurice Lacroix Pontos S Chronograph

Ke sportovnímu vozu patří neméně sportovní hodinky, ideálně s chronografem, abyste si mohli změřit časy na track days na zlomek mechanické sekundy přesně. Mnoho značek nabízí mechanické chronografy a nechybí mezi nimi ani stoupající hvězda švýcarské horologie, Maurice Lacroix. Proč by bylo záhodno o nich uvažovat? To si ukážeme na modelu Maurice Lacroix Pontos S Chronograph PT6038-SSL2H-430-C.

Celý příspěvek

Garmin Approach S70: ještě lepší golfové hodinky

Je vůbec možné dokonalý produkt ještě víc zdokonalit? Ano je, hned uvidíte jak na příkladu golfových Garmin Approach S70. Golfové hodinky používám již nějaký rok. Začal jsem u Apple Watch a aplikace Golfshot, ale nebyl jsem úplně spokojený s výstupy a především s výdrží hodinek.

Proto jsem přešel na Garmin S62. Skvělý design, parádní výdrž a nesmysl golfových statistik. Prostě dokonalý golfový caddie, který se mnou absolvoval na hřišti bezmála 2 roky. Proto při představení nové řady Garmin S70 jsem byl trochu skeptický. Co mohou přinést nového? Co donutí stávající uživatele k přechodu na novější model? Ale i nenápadné je podstatné a mění to pravidla hry.

Celý příspěvek

Sportovně elegantní Festina Classic Bracelet 20683/2 s modrým ciferníkem

Léto se nezadržitelně blíží a teplé počasí už nám klepe na dveře. Při té příležitosti jsme se v redakci Helveti shodli, že by bylo dobré vybrat zajímavý model, které vás doprovodí během slunných dní. Ve hře bylo hned několik možností. Volba ale nakonec padla na velmi zajímavý počin od značky Festina – Classic Bracelet 20683/2, který jsme u nás v obchodě přivítali teprve před několika měsíci.

Ti ze čtenářů, kteří se těšili na nějaký dražší kousek, kterým by si mohli udělat na léto radost, budou teď možná trochu zklamaní. O žádném ***** luxusu zde dnes sice není řeč, avšak to rozhodně neznamená, že bychom před sebou měli špatné hodinky. V zásadě je to spíš přesně naopak. Pojďme se tedy podívat na to, čím vás mohou tyhle sportovně-elegantní časomíry zaujmout.

Celý příspěvek

Seiko Presage Cocktail Time: Legendární koktejlky v barvách zlatavého moku

Tradiční japonská manufaktura Seiko nabízí ve svých řadách hodinky vskutku pro každého. Oblibu si tato značka získala nejen u sportovců, hodinkových nerdů, ale také u manažerů a generálních ředitelů. Málo která značka má tak bohaté a univerzální portfolio napříč uživateli, ale i historií, jako právě Seiko. Jejich cestička se začala ve skromných poměrech psát již roku 1881.

Dnes si představíme 2 modely – Seiko Presage SRPK48J1 Cocktail Time Half and Half a SRPK46J1 Cocktail Time Beer Julep. Ty totiž jak symbolicky, tak svým vzhledem opět propojí delší časovou linku i spektrum fanoušků, které oba modely zaujmou. Jde totiž o spolehlivé a dobře namíchané speciály!

Celý příspěvek

Oranžově zářivá hvězda mezi potápkami – Mido Ocean Star GMT

Když jsme u nás v Helveti přivítali švýcarskou značku Mido, nikdo z nás asi naplno netušil, s jakým klenotem máme tu čest. Teprve naživo se ukázala až nečekaně vysoká úroveň zpracování, což v kombinaci se skvělou výbavou a příznivými cenami nadchne nejednoho hodinkového fanouška. Midu jsem ihned propadl i já a nový hodinkový přírůstek na sebe nenechal dlouho čekat. Vybral jsem skvělý model Mido Ocean Star GMT M026.629.11.051.01 a z následující recenze vám jistě bude jasné, jak moc dobrá volba to byla! 



Celý příspěvek

Bleděmodré Tissot PRX Povermatic 80: Po 3 měsících vytrvalého nošení

Hodinky Tissot PRX Powermatic 80 T137.407.11.351.00, na které se v tomto příspěvku podíváme blíže, zná dnes už asi každý. Oproti standardní recenzi se však tato bude lišit především tím, že hodinky jsou součástí mé stálé kolekce a za poslední tři měsíce jsem je nosil téměř každý den. Dokonce jsem měl možnost si je vzít i na několik výletů do zahraničí.

A proto si troufnu říci, že se opravdu jedná o dlouhodobé hodnocení a ne pouze první dojmy. Uvidíte tím pádem také skutečné důvody (alepoň z pohledu 1 hrdého majitele), proč se tento model několikrát zařadil do šestice nejprodávanějších hodinek měsíce.

Celý příspěvek

Garmin Tactix 7 AMOLED – nadupaná pecka od Garminu

Když jsem zasedl za počítač a přemýšlel, jak nejlépe popsat nové Garmin Tactix 7 AMOLED, tak jsem upřímně byl chvilku v rozpacích. Už tak skvělé hodinky s drsným „military lookem“ dostaly nově AMOLED displej a lepší čidlo srdečního tepu Elevace 5. Ale, bylo to vůbec zapotřebí? 

Celý příspěvek

Fortis Novonaut N-42 Legacy Edition – Stopařův průvodce po galaxii

Jsou hodinky společenské, potápěčské, závodní, chytré a v neposlední řadě nesmíme zapomínat na hodinky astronautské, či v našem případě kosmonautské! Vesmír je v oblibě od nepaměti, lidé rádi odhalují nepoznané a k takovému dobrodružství je zapotřebí i spolehlivý parťák, který nám ukáže a změří čas na našich toulkách – třeba rovnou po celé galaxii.

Přestože v helvetím portfoliu nenajdeme Omegu, i ve vesmírném prostředí se vyznáme! Fortis je totiž v tomto rybníčku jako ryba ve vodě a byla by chyba, kdyby zůstal ve stínu svých slavnějších kolegů. Fortis Novonaut N-42 Legacy Edition jsou totiž jak dělané do kokpitu raketoplánu.

Celý příspěvek

Frederique Constant Highlife Gents Chronograph Automatic Limited Edition FC-391SB4NH6B

Frederique Constant je značka mladá, aktivní a s dobrým renomé. Že neusínají na vavřínech nám dokazují dalším počinem z rozšiřující řady Highlife, která je na trhu od roku 1999. Řada se vyznačuje jedinečným designem, integrovanými náramky a dost často kusově omezenými modely, jako je v našem případě reference FC-391SBNH6B, na kterou se podíváme blíže.

Celý příspěvek

Jak obstály Garmin Epix™ Pro (Gen 2) po měsíci testování?

Když se mi naskytla možnost otestovat něco ze stáje Garminu, neváhala jsem ani vteřinu. Už déle uvažuji o Garminu jako doplňku pro sportovní aktivity. Ne, že by se klasické hodinky nedaly nosit při sportu, ale bývají zbytečně těžké, díky tomu méně pohodlné, některé kousky je mi osobně líto rasit. Při sportu mi nejde tolik o aktuální čas, jako spíš o čísla spojená s pohybem, kompas, mapu, trasu apod., což mi klasické hodinky nenabídnou. Celý měsíc jsem pak měla možnost otestovat si Garmin Epix™ Pro (Gen 2) ref. 010-02802-20.



Celý příspěvek

Svěží retro jachtařské Tissot Sideral S jsou jako vánek

Venku stále zataženo, slunce nemá sílu a teplé měsíce jsou v nedohlednu. Co si zlepšit náladu, nebo alespoň zrychlit tep, při pohledu na Tissot Sideral S a jejich hravé kombinace? Ano, zní to provokativně, stejně jako Tissot vyprovokoval tímto počinem nejednoho nadšence do hodinek. Byla by však škoda, kdyby Sideral upadl do věčných lovišť. Na výběr máme žlutou, modrou a červenou, stačí vybrat barvu, která vám učaruje nejvíc! Pojďme se na tyto barevné orgie podívat detailněji.

Celý příspěvek

Citizen Attesa Satellite Wave GPS Limited Edition CC4054-68L

Citizen. Už dávno neplatí, že když se řekne toto slovo, vyvstane vám na mysli „levné, spolehlivé hodinky, které neurazí a které nevyčnívají z davu“. Kdysi tomu skutečně tak bylo, ovšem Citizen jakoby toto prokletí prolomil a já se nestačím podivovat nad tím, co nám dnes přináší za krásy. Například novinku Citizen Attesa Satellite Wave GPS Limited Edition CC4054-68L, která už bohužel stačila z našeho skladu nenávratně zmizet. Tedy pokud vás i tak zajímá, čím že se to Citizen tak vyšvihnul, čtěte dál.

Celý příspěvek

Garmin Forerunner 955 Solar: To nejlepší nejen pro běžce

Jednou z nejoblíbenějších sportovních aktivit je bezpochyby běh, proto se podíváme na hodinky, které právě tuto aktivitu mají v názvu. Jedná se o model hodinek Garmin Forerunner 955 Solar, které nabízí spoustu užitečných funkcí a mnoho aktivit. V tomto článku se podíváme na to, v čem jsou tak skvělé a jaké slabší stránky mohou mít oproti dalším modelům Garmin

Celý příspěvek

Frederique Constant Vintage Rally Healey Automatic COSC Limited Edition FC-301HGRS5B6

Pokud si rádi hrajete a jste sběratelé, nacházíte se na správném místě. Tato švýcarská manufaktura se doslova vyžívá v různých výročních edicích a nejinak tomu bude v dnešní recenzi. Nasaďte si kožené rukavice a pečlivě se připoutejte, dnes to rozjedeme v rychlejším tempu. Představíme si totiž kousek od Frederique Constant vintage rallye Healey automatic COSC, a to rovnou v limitované edici.

Celý příspěvek

Recenze na Orient Star Classic Moonphase M45 F7

Přestože od představení hodinek Orient Star Classic Moonphase M45 F7 už uběhlo několik měsíců, stále patří mezi jedny z nejzajímavějších novinek, které tato Japonská značka v poslední době vydala. Důvodů je hned několik, a proto se na tento kousek s referenčním číslem RE-AY0119L podíváme v dnešní recenzi trochu blíže.

Celý příspěvek

Orient Star RE-AZ0005S Classic Skeleton – elegantní skeletony

V rámci této recenze mám možnost vám představit špičkové hodinky z Japonska s poměrně dlouhým názvem Orient Star RE-AZ0005S Classic Skeleton. Byť je název špatně zapamatovatelný, odhaluje jeden z hlavních rysů hodinek – propracovaný skeletonovaný číselník odkrývající pohled na strojek.

Hodinky z vrcholné řady Orient Star Classic Skeleton nezaujmou pouze vzhledem, ale také cenovkou. Ta se může zdát na první pohled poněkud ambiciózní. Donutí vás ale nad hodinkami nejen přemýšlet, ale také se zaměřit na jejich detaily.

Právě to je jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl na tento model zaměřit a prozkoumat, co detailní krásné zpracování nabízí. A možná, že na konci budete překvapeni, jaký klenot za takové peníze můžete získat. Jako obvykle vám po přečtení recenze doporučuji shlédnout také videorecenzi, která vám hodinky odhalí z dalších úhlů.

Autor: Viktor Mullin, převzato z blogu OnWheee.com

Celý příspěvek

Potápky s notnou dávkou šarmu Certina DS-2 C024.607.11.041.02

Jsou hodinky, které už na dálku křičí, že jsou to tool nástroje se kterými můžete dovádět do sytosti. Pak jsou hodinky, které nosíte do zaměstnání k obleku a střežíte se každého škrábanečku a pak ty, které klamou vizáží a stojí kdesi na pomezí. Pojďme si blíže popovídat o modelu Certina DS-2 C024.607.11.041.02, které bychom do této skupiny mohli bez debaty zařadit. V čem spočívá jejich obojakost a k jaké příležitosti se spíš hodí?

Celý příspěvek

P68 Pathfinder Automatic T100 Limited Edition Nato: Poctivé outdoorovky s mimořádnou svítivostí

S rokem 2024 přichází i další várka recenzí na náš blog. Tentokrát se podíváme na speciální novinku, kterou jistě ocení všichni příznivci časomír v outdoorovém stylu. Řeč je o hodinkách Traser, konkrétně o modelu P68 Pathfinder Automatic T100 Limited Edition Nato.

Jak název naznačuje, nejedná se o kousek, který by byl v běžné produkci. Jde totiž o nedávno vydanou limitovanou edici, která oproti standardním variantám přichází s několika menšími změnami.

Celý příspěvek