Do Ománu s limitkou H01 a Garmin Fenix 6X

Na přelomu ledna a února 2024 jsem se vydal s pár přáteli do Ománu, kde jsme prozkoumávali místní hory, wádí a spíše vesnické oblasti než velká města. Byl to skvělý zážitek! S sebou jsem vzal hned dvoje hodinky, které se střídaly na mé ruce. Do vyprahlé krajiny, písečných dun a do společnosti se mi vzhledem hodily hodinky H01 a pro sportovnější aktivity jsem vzal svoje Garmin Fenix 6X Pro Solar. Není náhodou, že oba modely tou dobou čekal brzký nástupce.

Poznámka autora: nejde o recenzi hodinek ani o cestopisný článek. Pouze pár zápisků a fotek z cest nadšeného hodinkáře. Máte-li chuť pro nás napsat podobný, nebo naopak odbornější článek, ozvěte se nám.

Celý příspěvek

Typy displejů na sportovních smart hodinkách

Displej sem, displej tam, displej kam se podívám… I tak by se dal dnešní přehled nazvat. Plejáda různých typů displejů, které se v dnešní době používají u sportovních a lifestyle hodinek, je široká. Ale my se mrkneme na tři nejběžnější typy displejů, které se u sportovních hodinek používají. Názvy jsou to krkolomné, ale nebojte, vše bude srozumitelné. Tyto tři podle nás zároveň dávají smysl, pomýšlíte-li na koupi smart sportovních hodinek:

  • LCD transflektivní MIP displej,
  • AMOLED displej
  • a monochromatický LCD displej
Celý příspěvek

Garmin Approach S70: ještě lepší golfové hodinky

Je vůbec možné dokonalý produkt ještě víc zdokonalit? Ano je, hned uvidíte jak na příkladu golfových Garmin Approach S70. Golfové hodinky používám již nějaký rok. Začal jsem u Apple Watch a aplikace Golfshot, ale nebyl jsem úplně spokojený s výstupy a především s výdrží hodinek.

Proto jsem přešel na Garmin S62. Skvělý design, parádní výdrž a nesmysl golfových statistik. Prostě dokonalý golfový caddie, který se mnou absolvoval na hřišti bezmála 2 roky. Proto při představení nové řady Garmin S70 jsem byl trochu skeptický. Co mohou přinést nového? Co donutí stávající uživatele k přechodu na novější model? Ale i nenápadné je podstatné a mění to pravidla hry.

Celý příspěvek

Garmin Tactix 7 AMOLED – nadupaná pecka od Garminu

Když jsem zasedl za počítač a přemýšlel, jak nejlépe popsat nové Garmin Tactix 7 AMOLED, tak jsem upřímně byl chvilku v rozpacích. Už tak skvělé hodinky s drsným „military lookem“ dostaly nově AMOLED displej a lepší čidlo srdečního tepu Elevace 5. Ale, bylo to vůbec zapotřebí? 

Celý příspěvek

Jak obstály Garmin Epix™ Pro (Gen 2) po měsíci testování?

Když se mi naskytla možnost otestovat něco ze stáje Garminu, neváhala jsem ani vteřinu. Už déle uvažuji o Garminu jako doplňku pro sportovní aktivity. Ne, že by se klasické hodinky nedaly nosit při sportu, ale bývají zbytečně těžké, díky tomu méně pohodlné, některé kousky je mi osobně líto rasit. Při sportu mi nejde tolik o aktuální čas, jako spíš o čísla spojená s pohybem, kompas, mapu, trasu apod., což mi klasické hodinky nenabídnou. Celý měsíc jsem pak měla možnost otestovat si Garmin Epix™ Pro (Gen 2) ref. 010-02802-20.



Celý příspěvek

Garmin Forerunner 955 Solar: To nejlepší nejen pro běžce

Jednou z nejoblíbenějších sportovních aktivit je bezpochyby běh, proto se podíváme na hodinky, které právě tuto aktivitu mají v názvu. Jedná se o model hodinek Garmin Forerunner 955 Solar, které nabízí spoustu užitečných funkcí a mnoho aktivit. V tomto článku se podíváme na to, v čem jsou tak skvělé a jaké slabší stránky mohou mít oproti dalším modelům Garmin

Celý příspěvek

Garmin Venu SQ: povedené smartwatche pro každodenní výzvy

Když se řekne Garmin, asi každý ví, co od takové značky čekat. Především sportovní a outdoorové hodinky, z nichž mnohé z nich zvládnou i náročnější túry nebo sportovní výzvy. A jeden takový sportovní model tu máme, a to Garmin Venu SQ, které svým vzhledem připomínají oblíbené hodinky z jablíčkové stáje. V čem je oceníte, jakými parametry se mohou chlubit a v čem tkví ta slabší stránka? Mrkněte se na naší nejnovější recenzi.

Celý příspěvek

“Vy nemáte Garmin?” Už ano!

Na svém soukromém Facebooku se občas kamarádů ptám na otázky ohledně hodinek a poslední z nich zněla, co byl důvod, proč si hodinky v poslední době koupili jinde, než na Helveti.cz. Nechci jim sahat do svědomí, ale zjistit, kde se můžeme zlepšit. Nejčastější odpovědí nebylo: „protože támhle mají lepší služby a doveze mi je pohledný dopravce“, nebo mnou nejvíce očekávaná “protože nemáš prodejnu v našem městě a já si je chci prohlédnout společně s desítkou dalších”, ale prosté jednoduché: „chtěl jsem Garminy a ty vy nemáte“.

Proč jsme neměli Garmin?

V minulosti jsme prodávali značku Suunto a se segmentem sportovních hodinek s chytristikou uvnitř máme zkušenosti. Ale po dlouhodobějším neúspěchu jsme to se Suuntem zabalili a Garmin na základě toho zavrhli. Možná to byla chyba. Uvidíme.

Celý příspěvek