Hodinky měsíce srpna

Každý měsíc nám projdou rukama stovky hodinek. Některé modely si okamžitě získají naše sympatie a mnohdy i srdce.

Toto je našich 5 vyvolených pro měsíc srpen.

Jiří Štencek

Jiří Štencek

Jiří
zakladatel, majitel, cestovatel a outdoorový nadšenec, hodinkový nadšenec a hybatel veškerého dění v Helveti

Victorinox I.N.O.X. Pro Diver 241733
Pro dovolenou trochu extrémnějšího ražení jsou potřeba i odolné hodinky. Já už mám osobní zkušenost s outdoorovými Victorinox INOX a když Švýcaři přišli s rozšířením o verzi Pro Diver, moje srdce bývalého polárníka a dobrodruha zaplesalo.

Zlepšení je hned několik: otočná potápěčská luneta, přehlednější ciferník s luminiscenčními body (lépe se na něm zorientujete) a rozdílnou barvou na minutové ručičce + lunetě, univerzálnější rozměr řemínku 22 mm (oproti atypickým 21 mm) a ještě robustnější pouzdro. Za mě je to jasný parťák do těch nejnáročnějších situací.

Darina Vokrojová

Darina Vokrojová

Darina
hodinková nadšenkyně, jejíž srdce patří dobrému vínu a Seiku, ale ráda vám poradí i se značkou Casio

Seiko SRPB55K1
Léto se nám přehouplo do své druhé poloviny, venku již lze spatřit první známky blížícího se podzimu, avšak milovníkům „potápek“ přineslo jednu žhavou novinku. Je tedy nasnadě říci, které hodinky pro mne, fanouška značky Seiko, budou tipem pro měsíc srpen. Stejně jako si se svými projevy pospíšil podzim, tak si také Seiko pospíšilo s uvedením reedice Seiko Samurai na náš trh, a tak se různobarevnými provedeními těchto dlouho očekávaných hodinek můžeme těšit již nyní.

Hodinky díky svým rozměrům skvěle sednou na většinu pánských zápěstí a stanou se vítaným doplňkem pro mnoho příležitostí. Nové Seiko Samurai nabízí vodotěsnost 200 m, šroubovací korunku, sponu s extenzí, skvělou luminiscenci a v neposlední řadě také duši v podobě automatického strojku.
A jaká z variant je pro mne favoritem? Seiko SRPB55K1, černozlatá varianta dodávaná na silikonovém řemínku. Zmínka na závěr – při koupi těchto hodinek Vás čeká jedno malé překvapení. 🙂

Ondřej Šebl

Ondřej Šebl

Ondřej
Nadšený sportovec a triatlet, výhradní tvůrce produktových fotografií a specialista na značku Suunto

Suunto Spartan Trainer Wrist HR Steel SS023425000
S blížícím se koncem léta se objevil nový model od Suunta – Trainer. Pomalu to bude rok, co se mnou sportují Suunto Spartan Ultra. Za tu dobu se důvěrně známe – tréninkový portál hlásí, že máme spolu hodně přes 300 různých aktivit. Ani nechci myslet na to, kolik to bylo času, ale bylo to pěkné dobrodružství. Za ten rok se navíc mnohé změnilo, díky aktualizacím mám teď třeba skvělé vedení intervalových tréninků. Nerad naťukávám do hodinek přesné plány tréninků dopředu, a navíc přes počítač, a teď to zvládnu za běhu. A to doslova!

Má jediná výtka by směřovala k velikosti hodinek, přeci jen schovat tyhle hodinky pod neopren dá zabrat. Ale i na tohle má Suunto odpověď v podobě nových Trainerů. Na sportovní hodinky malé rozměry, plná sportovní výbava, optické měření tepu, hlídání spánku a víc tlačítek než má model Ultra? K tomu tradičně nezničitelné provedení a navíc za tak skvělou cenu! Jenom škoda, že jim to bude ještě chvilku trvat než k nám dorazí. JE na co se těšit.

Tomáš Doležal

Tomáš Doležal

Tomáš
sportovec tělem i duší a odborník na hodinky Traser, Luminox a Swiss Military Hanowa, který vzal pod svá křídla i designovou Triwu a německý Zeppelin

Traser Outdoor Pioneer Sapphire nato
Hodinkami měsíce srpna je pro mě model Traser Outdoor Pioneer Sapphire. Jedná se o hodinky, které byly v kombinaci se safírovým sklem vyrobeny pouze pro náš obchod a to prozatím v počtu 20 kusů. Nejen tedy, že se jedná o kvalitně vybavené hodinky, ale navíc mají i jistý punc jedinečnosti. Právě ono safírové sklo, dle mého názoru, chybělo těmto jinak skvělým hodinkám.

V porovnání hodinek s tritiovým osvětlením, safírovým sklem a vodotěsností do 200 metrů se jedná o nejdostupnější hodinky na trhu! A to více než o 2000 Kč. Pokud tedy uvažujete nad outdoorovými hodinkami s tritiovým osvětlením, pak pro vás může být model Traser Outdoor Pioneer Sapphire tou pravou volbou.

František Šmolík

František Šmolík

František
čestný organizátor kulturního dění v Helveti a specialista na značky Certina, Citizen, Boccia Titanium a Bering

Swiss Military Hanowa 5187.04.007
Nejprodávanější hodinky značky Swiss Military Hanowa nejde nemilovat. Jejich design naznačuje, že hodinky lze využít do společnosti, ale také na běžné nošení nebo sport. Tmavá barva ciferníku se subciferníky stopek a vteřinové ručky vytváří jednotný a elegantní dojem. Předností mimo vzhled je také fakt, že hodinky, jako celá kolekce této značky, disponují safírovým sklíčkem. Nemusíte se tedy bát toho, že by se sklo poškrábalo, což je nesporná výhoda každých hodinek.

Rozměr pouzdra 41 mm zaručuje zájem i těch milovníků hodinek, kteří nevyznávají velké či mohutnější modely. Díky vodotěsnosti do 100 metrů se také nemusíte bát vzít hodinky do vody. Jelikož je léto, tato vlastnost hodinek je velkým bonusem. Kvalitní švýcarský strojek zaručuje přesný chod každý den.

Za měsíc s dalšími tipy

Láskou k cestování a sportu se netajíme, a tak u nás létu vládly sportovní a odolné hodinky. Shodou okolností všechny v černé barvě 🙂 A které hodinky to tentokrát vyhrály. Limitovaná edice vyrobená pouze pro náš obchod – Traser Outdoor Pioneer Sapphire. Jejich poměr cena / výkon je vynikající a k tomu všemu navíc oslnivý Trigalight.

Předchozí hodinkové tipy:

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *