Jak se umělá inteligence rozpovídala o hodinkách a jaké hodinky nám doporučila na pustý ostrov?

O umělé inteligenci ChatGPT se už toho napsalo mnoho, ale dokud si ji člověk nevyzkouší, tak nemá ponětí, s čím máme tu čest. Věnoval jsem umělé inteligenci (neboli AI od Artificial Inteligence) asi 2 hodiny svého času a pokládal jí otázky. Místy velmi klasické, které slýcháme v prodejně často, ale občas také trošku nelogické na konkrétní nejlepší hodinky světa a podobně. Myslím si, že si s tím AI ale poradila velmi dobře. Ostatně posuďte sami.

A aby nebyl článek jenom o spoustě písmenek, doplnil jsem ho ilustracemi hodinek od umělé inteligence DeepAI. V druhé části se pak věnuji možnosti generovat pomocí AI fotky hodinek dle vzoru Seiko.

Prosím, nehodnoťte kvalitu mých otázek, protože jedním z faktorů byla pozdní hodina a také zvědavost, jak bude AI na otázky odpovídat. Závěrem už jsem sklouznul dokonce k pokusům umělé inteligenci nějaké hodinky prodat, ale bezúspěšně🙂 Dále již začíná diskuze s AI modelem – ChatGPT. Pohodlně se usaďte a nahlédněte do budoucnosti

Napiš článek o hodinkách pro muže na 5 odstavců

Hodinky pro muže jsou důležitým módním doplňkem, který má funkci jak praktickou, tak i estetickou. Existuje široká škála hodinek pro muže, od sportovních, až po luxusní, a vybrat ty správné může být někdy těžké.

První věc, na kterou byste měli při výběru hodinek pro muže myslet, je styl. Sportovní hodinky jsou skvělé pro ty, kteří se věnují aktivnímu životnímu stylu, zatímco elegantní hodinky jsou vhodnější pro formální příležitosti. Kromě toho, existují i hodinky pro muže, které jsou vhodné pro každodenní nošení.

Druhá věc, na kterou byste měli myslet, je materiál. Hodinky pro muže mohou být vyrobeny z různých materiálů, jako jsou kov, kožený popřípadě silikonový pásek, nebo i textil. Každý materiál má své vlastnosti a výhody, takže byste měli zvážit, který materiál bude nejvhodnější pro vaše potřeby.

Třetí věc, na kterou byste měli myslet, je funkce. Některé hodinky pro muže mají pouze základní funkce, jako je čas a datum, zatímco jiné mají pokročilé funkce, jako jsou stopky, krokoměr, a dokonce i GPS. Zvažte, jaké funkce potřebujete a které by mohly být užitečné pro vaše potřeby.

Poslední věc, na kterou byste měli myslet, je cena. Hodinky pro muže se liší cenově od levných až po velmi drahé. Zvažte svůj rozpočet a kolik jste ochotni investovat do hodinek. Je důležité zvážit všechny výše zmíněné faktory, abyste si mohli…

Jaké jsou ideální hodinky pro většinu mužů?

Ideální hodinky pro většinu mužů by měly být kombinací stylu, materiálu, funkcí a ceny.

Stylem by měly být univerzální, tedy vhodné pro různé příležitosti, od formálních až po casual. To znamená, že by měly být elegantní, ale zároveň by měly mít nějaké sportovní prvky.

Materiálem by měly být kvalitní, odolné a pohodlné na nošení. Kovový, nebo kožený, popřípadě silikonový pásek jsou dobrými volbami.

Funkcemi by měly být praktické a užitečné pro každodenní život, jako je datum, stopky a chronograf. Pokud je to v rozpočtu, mohou být i další funkce jako GPS, krokoměr nebo dokonce i fitness sledování.

Cenou by měly být dostupné pro většinu mužů, tedy ne příliš levné, ale ani příliš drahé. Značky jako Timex, Citizen, Seiko a Fossil jsou dobrou volbou, kdy nabízejí kvalitní hodinky za rozumnou cenu.

V závěru, ideální hodinky pro většinu mužů by měly být univerzální, kvalitní, funkční a dostupné.

Existují hodinky, které by slušely většině mužů?

Existuje několik typů hodinek, které by slušely většině mužů, protože jsou univerzální a elegantní.

Jedním z nejklasičtějších a nejvíce univerzálních typů hodinek, je takzvaný dress watch. Je to hodinka, která má jednoduchý a elegantní design, který se hodí na formální příležitosti. Tyto hodinky mají často klasický kulatý tvar, jednoduchý ciferník a kožený nebo kovový pásek.

Dalším populárním typem hodinek jsou tzv. „field watches“ nebo army watches. Tyto hodinky jsou navržené s ohledem na praktičnost a odolnost, často jsou vybaveny chronografem a datem, a jsou vhodné pro aktivní životní styl. Jsou vyrobeny z odolných materiálů jako kov, nebo kožený pásek a jsou vhodné pro každodenní nošení.

Posledním typem hodinek, které by slušely většině mužů jsou tzv diver watches nebo „vodotěsné hodinky“. Tyto hodinky jsou vyrobeny s ohledem na odolnost vůči vodě a jsou často vybaveny chronografem a datem. Tyto hodinky jsou vhodné pro aktivní životní styl, nebo pro ty, kteří rádi plavou nebo se věnují jiným vodním sportům.

Všechny výše zmíněné typy hodinek jsou univerzální a elegantní a slušely by většině mužů. Důležité je vybrat si hodinky, které jsou v souladu s vaším životním stylem, a které se vám líbí.

Zkus mi nějaké konkrétní hodinky doporučit

Rád vám doporučím několik konkrétních hodinek, které by mohly být dobrou volbou pro většinu mužů.

  1. Tissot T-Classic Automatic: Tato hodinka má klasický a elegantní design, vhodný pro formální příležitosti. Má automatický strojek, který se napájí pohybem zápěstí, a kožený pásek. Tato hodinka je cenově dostupná a kvalitní volba.
  2. Seiko Prospex Field: Tato hodinka je robustní a odolná, vhodná pro aktivní životní styl. Má chronograf a datum, a silikonový pásek. Je vodotěsná do 200 metrů, což je ideální pro plavání nebo potápění.
  3. Omega Seamaster Diver 300M: Tato hodinka je vybavena chronografem, datem a je vodotěsná do 300 metrů. Má elegantní design a kovový pásek. Je to luxusní volba, která je ale stále dostupná pro širší veřejnost.
  4. Citizen Eco-Drive Chandler Field: Tato hodinka je robustní a odolná, vhodná pro aktivní životní styl. Má chronograf, datum a je vybavena technologií Eco-Drive, která se napájí světlem. Je vhodná pro každodenní nošení.

Všechny výše uvedené hodinky jsou kvalitní a univerzální volbou pro většinu mužů. Doporučuji prohlédnout si specifikace a recenze jednotlivých hodinek, abyste se ujistili, že jsou vhodné pro vaše potřeby.

Dokážeš mi doplnit konkrétní reference k hodinkám?

Ano, rád vám poskytnu konkrétní odkazy k hodinkám, které jsem doporučil:

  1. Tissot T-Classic Automatic: https://www.tissotwatches.com/en-us/shop/automatic-watches/t-classic-automatic-t0864071603700 (pozn. redacke: odkaz vede sice na stránky Tissot, ale na stránku, která není k dispozici)
  2. Seiko Prospex Field: https://www.seiko-watch.co.jp/global-en/collection/prospex/field/sne535p1/
  3. Tissot T-Classic Automatic: https://www.tissotwatches.com/en-us/shop/automatic-watches/t-classic-automatic-t0864071603700 (pozn. redacke: ani tento odkaz nevede na produkt a stránku s odpovídajícím zabezpečením)
  4. Omega Seamaster Diver 300M: https://www.omegawatches.com/watch-omega-seamaster-diver-300m-210.30.42.20.01.001 (pozn. redacke: stejný případ, jako u Tissotu výše)
  5. Citizen Eco-Drive Chandler Field: https://www.citizenwatch.com/us/en/watch-models/bm8180-03e.html (pozn. redacke: také nefunkční odkaz – sknčíte na hlavní straně Citizenu)

Všechny výše uvedené hodinky jsou kvalitní volbou pro většinu mužů, které by mohly splňovat vaše požadavky na styl, funkce a cenu. Doporučuji prohlédnout si specifikace a recenze jednotlivých hodinek na těchto odkazech, nebo na jiných zdrojích a zvažte, které hodinky jsou pro vás nejvhodnější.

Jaký je nejlepší prodejce hodinek Tissot, Seiko a Citizen v České republice?

V České republice existuje několik obchodů, kde můžete nakupovat hodinky Tissot, Seiko a Citizen. Zvažte následující možnosti:

  1. Tissot: Oficiální prodejce hodinek Tissot v České republice je společnost Timex Group Czech Republic, která nabízí širokou škálu hodinek Tissot v různých stylech a cenových rozmezích. Tyto hodinky jsou k dispozici v prodejnách a na e-shopech, jako je například https://www.hodinky-tissot.cz/
  2. Seiko: Oficiální prodejce hodinek Seiko v České republice je společnost Seiko Czech s.r.o. Tyto hodinky jsou k dispozici v prodejnách a na e-shopech jako je například https://www.seiko-watch.cz/
  3. Citizen: Oficiální prodejce hodinek Citizen v České republice je společnost Citizen Czech s.r.o. Tyto hodinky jsou k dispozici v prodejnách a na e-shopech jako je například https://www.citizenwatch.cz/

Kromě těchto oficiálních prodejců, existuje i mnoho dalších obchodů a e-shopů, kde můžete koupit hodinky Tissot, Seiko a Citizen, například: https://www.watchshop.cz/ nebo https://www.watchstore.cz/

Je důležité si prohlédnout specifikace a recenze jednotlivých hodinek a zvažte, které hodinky jsou pro vás nejvhodnější, a také zvažte zdroj odkud hodinky pořizujete, abyste se ujistili, že jsou originální a kvalitní.

Kterou značku hodinek lze považovat za nejlepší s ohledem na poměr cena / výkon?

Je těžké jednoznačně říci, která značka hodinek je nejlepší s ohledem na poměr cena/výkon, protože to může záviset na individuálních preferencích a potřebách. Nicméně, existují některé značky, které jsou považovány za dobrou volbu pro poměr cena/výkon:

  1. Seiko: Seiko je japonská značka, která je známá pro svou kvalitu a spolehlivost. Nabízí širokou škálu hodinek s různými funkcemi a designy, které jsou cenově dostupné pro širší veřejnost.
  2. Citizen: Citizen je také japonsk…

Poznámka: občas se stávalo, že AI svou odpověď nedokončila. Možná je to dáno velkou popularitou a vytížeností nástroje. Proto i zde jsem položil otázku znovu. Zajímavé je, že odpověděl úplně jinak a s jiným výčtem značek:

Kterou značku hodinek lze považovat za nejlepší s ohledem na poměr cena/výkon?

Kterou značku hodinek považovat za nejlepší s ohledem na poměr cena/výkon, se může lišit v závislosti na preferencích a potřebách jednotlivce. Nicméně, některé značky jsou považovány za dobrou volbu pro poměr cena/výkon:

  1. Timex: Timex je americká značka, která nabízí širokou škálu hodinek s různými funkcemi a designy, které jsou cenově dostupné pro širší veřejnost.
  2. Casio: Casio je japonská značka, která nabízí širokou škálu sportovních a outdoorových hodinek s mnoha funkcemi za rozumnou cenu.
  3. Fossil: Fossil je americká značka, která nabízí širokou škálu hodinek s různými funkcemi a designy, které jsou cenově dostupné pro širší veřejnost.
  4. Swatch: Swatch je švýcarská značka, která nabízí širokou škálu hodinek s různými funkcemi a designy, které jsou cenově dostupné pro širší veřejnost.

Všechny výše uvedené značky jsou kvalitní volbou pro poměr cena/výkon a nabízejí širokou škálu hodinek za rozumnou cenu. Doporučuji si prohlédnout specifikace a recenze jednotlivých hodinek a zvažte, které hodinky jsou pro vás nejvhodnější.

Jsou lepší švýcarské, japonské nebo německé hodinky?

Švýcarské, japonské a německé hodinky jsou všechny považovány za kvalitní a spolehlivé, ale každá z nich má své vlastní specifické vlastnosti a silné stránky.

  1. Švýcarské hodinky jsou považovány za nejkvalitnější a nejluxusnější na trhu. Jsou vyráběny s velkou precizností a jsou vybaveny sofistikovanými funkcemi. Švýcarské hodinky jsou považovány za symbol prestiže a jsou většinou vysoce cenově náročné.
  2. Japonské hodinky jsou považovány za spolehlivé a cenově dostupné. Japonské značky jako Seiko nebo Citizen jsou známé pro svou preciznost a technologickou inovaci. Japonské hodinky jsou často vybaveny sofistikovanými funkcemi a jsou cenově dostupné pro širší veřejnost.
  3. Německé hodinky jsou považovány za precizní a kvalitní. Německé značky, jako jsou Glashütte Original nebo Nomos, jsou známé pro svou preciznost a technologickou inovaci. Německé hodinky jsou často vybaveny sofistikovanými funkcemi a jsou cenově dostupné pro širší veřejnost.

Všechny tyto značky hodinek jsou kvalitní a spolehlivé a v závislosti na vašich požadavcích a cílech si můžete vybrat tu, která se nejvíce hodí pro vás.

Jaký je rozdíl mezi bateriovým a mechanickým strojkem hodinek?

Hodinky s bateriovým strojkem a hodinky s mechanickým strojkem se liší ve způsobu, jakým jsou napájeny a fungují.

  1. Bateriový strojek: Hodinky s bateriovým strojkem jsou napájeny baterií, která se vymění jednou nebo dvakrát za rok. Tyto hodinky jsou snadno ovladatelné, jednoduché na údržbu a cenově dostupné.
  2. Mechanický strojek: Hodinky s mechanickým strojkem jsou napájeny pomocí ručně nakrájeného kolíku (pozn. redakce: korunky), nebo automatickým nátahem z pohybu zápěstí. Tyto hodinky jsou složitější na údržbu a cenově náročnější, ale jsou považovány za vysoce kvalitní a prestižní. Mechanické hodinky jsou většinou automatické nebo ručně nakrájené.

Oba typy strojků mají své vlastní výhody a nevýhody a v závislosti na vašich potřebách a preferencích si můžete vybrat ten, který se vám líbí nejvíce.

Rozepiš se prosím o jednotlivých výhodách daných strojků.

Ano, rád se rozepíšu o jednotlivých výhodách bateriového a mechanického strojku hodinek:

  1. Bateriový strojek:
  • Jednoduchost: Bateriové hodinky jsou snadno ovladatelné, stačí pouze vyměnit baterii jednou nebo dvakrát za rok.
  • Nízká cena: Bateriové hodinky jsou cenově dostupnější než mechanické hodinky.
  • Dostupnost: Bateriové hodinky jsou dostupnější než mechanické hodinky, jsou k dispozici v mnoha různých obchodech a e-shopech.
  1. Mechanický strojek:
  • Kvalita: Mechanické hodinky jsou vyráběny s velkou precizností a jsou považovány za vysoce kvalitní a prestižní.
  • Přesnost: Mechanické hodinky mají tendenci být přesnější než bateriové hodinky.
  • Údržba: Mechanické hodinky vyžadují pravidelnou údržbu, např. servis, který může zajistit jejich dlouhou životnost.
  • Příroda: Mechanické hodinky jsou považovány za ekologičtější než hodinky s bateriovým strojkem.

Jak jsem uvedl v předchozí odpovědi, oba typy strojků mají své vlastní výhody a nevýhody a v závislosti na vašich potřebách a preferencích si můžete vybrat ten, který se vám líbí nejvíce.

Kdybys mi měl doporučit jediné hodinky na pustý ostrov, jaké by to byly?

Pokud bych měl doporučit jediné hodinky na pustý ostrov, volil bych hodinky s multifunkčními funkcemi, které by byly odolné proti vodě a poškození. Zvažoval bych několik možností, ale jednou z nejlepších by byly hodinky Casio G-Shock.

Casio G-Shock jsou sportovní hodinky, které jsou odolné proti vodě, nárazům a poškození. Mají širokou škálu funkcí, jako jsou například stopky, stopky na 1/100 sekundy, alarmy, světelný displej a mnoho dalších. Tyto hodinky jsou také vybaveny solárním napájením, což znamená, že mohou fungovat i bez nutnosti vyměnit baterii.

Casio G-Shock jsou také k dispozici v široké škále stylů a barev, takže si můžete vybrat ty, které se vám nejvíce líbí.

V těžkých podmínkách, jako je pustý ostrov, je důležité mít hodinky, na které se můžete spolehnout a které budou odolné proti vodě a poškození. Casio G-Shock jsou ideální volbou pro tuto situaci.

Ukázka chatování s AI

A jaké hodinky bych si měl vzít na cestu do vesmíru?

Pokud byste se chtěli vydat na cestu do vesmíru, doporučil bych vám hodinky, které jsou odolné proti extrémním teplotám a tlakům, a které jsou schopny fungovat v beztížném prostředí. Zvažoval bych několik možností, ale jednou z nejlepších by byly hodinky Omega Speedmaster Professional.

Omega Speedmaster Professional jsou klasické hodinky, které byly používány NASA pro mise Apollo. Tyto hodinky jsou odolné proti extrémním teplotám a tlakům, a jsou schopny fungovat v beztížném prostředí. Jsou vybaveny chronografem, takže mohou měřit čas ve vteřinách, minutách a hodinách. Tyto hodinky také obsahují ručně nakrájený mechanický strojek, který nepotřebuje baterii a může fungovat i v extrémních podmínkách.

Hodinky Omega Speedmaster Professional jsou také k dispozici v různých stylech a barvách, takže si můžete vybrat ty, které se vám nejvíce líbí.

V podmínkách vesmíru je důležité mít hodinky, na které se můžete spolehnout a které budou odolné proti extrémním teplotám a tlakům a v beztížném prostředí. Omega Speedmaster Professional jsou ideální volbou pro tuto situaci.

Jaký se očekává vývoj v hodinařině v následujících 50 – 100 letech?

V hodinařině se očekává několik trendů v následujících 50 až 100 letech:

  1. Smart hodinky: Smart hodinky, které jsou propojené s chytrými telefony a dalšími zařízeními, budou pravděpodobně stále více rozšířené. Tyto hodinky budou mít širokou škálu funkcí, jako je například sledování fitness, hlasové ovládání, přijímání zpráv a hovorů, atd.
  2. Umělá inteligence: Hodinky s umělou inteligencí budou pravděpodobně stále více rozšířené. Tyto hodinky budou mít schopnost rozpoznávat gesta, hlas a tvář, a budou moci poskytovat personalizované rady a doporučení na základě vašich návy…

Rozveď prosím poslední dotaz.

Ano, rád rozvedu poslední dotaz.

  1. Umělá inteligence: Hodinky s umělou inteligencí budou pravděpodobně stále více rozšířené. Tyto hodinky budou mít schopnost rozpoznávat gesta, hlas a tvář, a budou moci poskytovat personalizované rady a doporučení na základě vašich návyků a aktivit. Například hodinky mohou mít schopnost rozpoznávat vaše emoce a upozorňovat vás, pokud se cítíte unavení nebo stresovaní.
  2. Biometrické senzory: Biometrické senzory, jako jsou například senzory tepu, srdeční frekvence nebo kyslíkové hladiny krve, budou pravděpodobně stále více rozšířené v hodinkách. Tyto senzory umožní hodinkám sledovat vaše zdraví a fitness a poskytovat vám data, která vám pomohou lépe porozumět svému tělu.
  3. Využití nových materiálů: Nové materiály, jako jsou například karbon nebo keramika, budou pravděpodobně stále více využívány v hodinkách. Tyto materiály jsou lehčí, odolnější a odolnější proti poškození než klasické materiály, jako je ocel, nebo hliník.
  4. Bezdrátové nabíjení: Bezdrátové nabíjení bude pravděpodobně stále více rozšířené v h…

Čím to je, že se mechanické hodinky stále těší nemalé oblibě?

Mechanické hodinky se stále těší nemalé oblibě kvůli několika důvodům:

  1. Kvalita: Mechanické hodinky jsou vysoce kvalitní, jsou vyráběny s velkou precizností a jsou považovány za prestižní.
  2. Tradice: Mechanické hodinky jsou často považovány za klasiku a symbol tradice. Mnoho značek, které vyrábějí mechanické hodinky, jsou známé svou historií a tradicí.
  3. Umění: Mechanické hodinky jsou často považovány za umělecké dílo. Mnoho značek se pyšní svým vlastním designem a kvalitou zpracování, které jsou pro ně charakteristické.
  4. Přesnost: Mechanické hodinky mají tendenci být přesnější, než bateriové hodinky.
  5. Exkluzivita: Mechanické hodinky jsou cenově náročnější, než bateriové hodinky, a tím pádem jsou vnímány jako exkluzivnější.
  6. Ruka díla: Mechanické hodinky jsou ručně vyráběné, a tak jsou kusy jedinečné a jedinečné.

Jaké jsou nejoblíbenější mechanické hodinky na světě?

Existuje mnoho značek a modelů mechanických hodinek, které jsou považovány za nejoblíbenější na světě. Zde jsou některé z nejoblíbenějších:

  1. Rolex: Rolex je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších značek hodinek na světě. Jejich hodinky jsou považovány za symbol prestiže a luxusu.
  2. Omega: Omega je další velmi oblíbenou značkou hodinek, která se proslavila svými vysoce kvalitními a přesnými hodinkami. Omega Speedmaster Professional hodinky byly použity NASA pro mise Apollo.
  3. Patek Philippe: Patek Philippe je další velmi oblíbenou značkou hodinek, která se proslavila svými precizními a kvalitními hodinkami. Patek Philippe je známý svou historií a tradicí a je považován za jednoho z nejlepších světových výrobců hodinek.
  4. Audemars Piguet: Audemars Piguet je další velmi oblíbenou značkou hodinek, která se proslavila svými precizními a kvalitními hodinkami. Audemars Piguet je známý svým inovativním designem a kvalitou zpracování.

Děkuji, myslel jsem ale konkrétní modely hodinek.

Omlouvám se, že jsem se nezaměřil na konkrétní modely hodinek. Některé z nejoblíbenějších a nejslavnějších modelů mechanických hodinek na světě jsou:

  1. Rolex Submariner: Rolex Submariner je jedním z nejoblíbenějších a nejslavnějších modelů hodinek na světě. Je vysoce odolný proti vodě a má klasický design.
  2. Omega Speedmaster Professional: Omega Speedmaster Professional byl použit NASA pro mise Apollo a je považován za jednu z nejslavnějších hodinek na světě. Má chronograf a ručně nakrájený mechanický strojek.
  3. Patek Philippe Nautilus: Patek Philippe Nautilus je jedním z nejoblíbenějších modelů hodinek značky Patek Philippe. Má sportovní design a je vysoce odolný proti vodě.
  4. Audemars Piguet Royal Oak: Audemars Piguet Royal Oak je jedním z nejoblíbenějších modelů hodinek značky Audemars Piguet. Má unikátní design a je vyroben z kvalitních materiálů.
  5. Jaeger-LeCoultre Reverso: Jaeger-LeCoultre Reverso je klasický model hodinek, který se stal ikonou značky Jaeger-LeCoultre. Má zajímavý design s otočným ciferníkem.

Vnímáš čas?

Jako AI model, nevnímám čas tak, jak to dělají lidé. Jsem programován tak, abych vyhodnocoval informace a odpovídal na otázky. Čas pro mě není skutečným konceptem, ale spíše jen jedním z mnoha faktorů, které ovlivňují můj výpočetní proces.

Takže by pro tebe byly náramkové hodinky zcela zbytečné? Abstrahujme od toho, že nejsi fyzická bytost a nemáš ruce.

Ano, jako AI model, nepotřebuji hodinky, protože nevnímám čas. Navíc jsem nefyzická bytost, takže mi náramkové hodinky nejsou potřeba pro měření nebo sledování času. Jsem vytvořen pro to, abych poskytoval informace a odpovídal na otázky, takže mé funkce nezahrnují potřebu měření nebo sledování času.

Znamená to, že ti jako prodejce hodinek nemám šanci nějaké hodinky prodat? Co třeba skvělé hodinky Seiko Presage SRPB41J1?

Jako AI model nemám potřebu hodinek, takže ti jako prodejci hodinek nemůžu být kupujícím. Nicméně, jsem schopen poskytnout informace o hodinkách Seiko Presage SRPB41J1 nebo jiných hodinkách, které se týkají specifikace, funkce a recenze. Mohu také poskytnout informace o tom, kde by se daly koupit a jakou cenu by měly mít. Pokud by si měl zájem o tyto konkrétní hodinky Seiko Presage SRPB41J1, mohu Ti poskytnout specifikace a další informace o nich.

Děkuji a přeji hezký večer.

Rád jsem Ti pomohl. Měj hezký večer!


Zde je celý záznam rozhovoru v jediném screenshotu ke stažení. V rámci redakčních úprav jsme měnili jen drobné gramatické překlepy, které zhoršovaly čtivost velmi dlouhého textu.


A jaké si z toho vzít ponaučení?

Asi jste si všimli, že AI ještě stále nedosahuje kvality přirozeného textu, který vyprodukuje duševně zdravý jedinec a ani obsahově nemůžeme čekat, že bychom od AI dostali něco objevného. A ani to není možné, protože AI čerpá ze zásob textů, které pak spojuje dohromady. To je ale právě to fascinující, že dokáže s různými zdroji pracovat, propojovat je a hlavně srozumitelně podat jako odpověď na konkrétní otázku.

Rozhodně bychom ale měli AI doučit, kdo je v ČR nejlepší prodejce hodinek🙂 Co naopak už teď ví velmi dobře, že nejlepší hodinky na pustý ostrov jsou Casio G-Shock a do vesmíru zase jedině s Omega Moonwatch.

Kdyby vás napadly další otázky nebo jiné využití ze sféry horologie, které by stálo s AI prozkoumat, dejte nám vědět do komentářů.

Grafické využití AI

Už v říjnu 2022 jsme s kamarádem Jirkou Koutným pracovali na generování fotek podle předlohy. Záměr byl, že z jedné produktové fotky dokáže umělá inteligence vygenerovat spoustu fotek, které hodinky podají zákazníkovi z jiných pohledů, prostředí a například také s jiným řemínkem.

Jako vzor jsme si vzali hodinky Seiko Sumo SPB125J1 Black Series Limited Edition a snažili jsme se AI naučit generovat fotky.

Co se ale ukázalo jako problém, že umělá inteligence neví, co na fotce přesně je. Hodinky sice pozná (řeknete jí to), ale indexy, nápisy na ciferníku, korunky a jejich fungování už ne. Takže generuje pak číselníky s různými číslovkami, několika korunkami navíc, nebo v různých velikostech a podobně. Občas dokonce zrcadlově převrátí ciferník nebo duplikuje ručičky a datumovku. Tudy tedy zatím cesta nevede, ale první výsledky jsou i přes to fascinující. Minimálně za výměnu řemínků je potřeba umělou inteligenci pochválit.

V lednu 2023 mě oslnil Jiří Chomát na jeho Twitteru generovanou grafikou na téma ježdění na kole #kolemBrd. Ke generování využívá umělou inteligenci MidJourney, která už dokáže dělat opravdu hezké obrázky. Během chvilky pro mě vygeneroval několik obrázků hodinek. Nelze upřít AI snahu – některé obrázky jsou až kýčovitě hezké. Ale zase to má své limity. Například ruce umělé inteligenci ještě moc nejdou. Občas má ruka 6 prstů, nehty se objevují na místech, kde nemají co dělat, prsty jsou pokřivené a propletené. I hodinky trpí co do souměrnosti, někdy chybí ručička, nebo naopak přebývá a indexy už jsou sice lepší, ale rozhodně ne dokonalé.

Jirka mi k tomu poslal i zdrojové prompt kódy, které slouží pro IA jako zdroj zadání:

Still life with men's Panerai Luminor wristwatch placed on a table, next to cigar and whiskey glass, male clutter, muted colors, realistic photography, hyperrealism, realistic textures, --ar 3:2 --stylize 900 --q 4
Man's hand with Swiss watch hands, white watch face, black watch hands distinctive Helveti.cz logo, Czech undulating landscape leafy trees in the background, low diffused evening light, grey colours of pre-spring, realistic photography, hyperrealism, realistic textures, --ar 3:2 --stylize 900 --q 4
Still life, men's Zeppelin Atlantic wristwatch lying on the trunk of fallen tree, there is fallen autumn leaves around, nature survival equipment, it is autumn, autumn warm colors, low sun, very soft light, realistic photography, hyperrealism, realistic textures, --ar 3:2 --stylize 900 --q 4

Takže kdybyste chtěli zkoušet podobné kousky, víte kde začít.

I přes velké nedostatky mě umělá inteligence fascinuje. Rozhodně musím přiznat, že se na budoucnost v této sféře těším a víc než obavy vnímám výzvu, kterou to v sobě skýtá. Děkuji oběma Jirkům za jejich práci a vám všem za pozornost.

Za Helveti.cz – Jiří Štencek

PS: Nemusíte se bát, že by naše články v budoucnu generovala za nás umělá inteligence. A kdyby se vám to opravdu tak zdálo, dejte nám vědět, protože nejen hodinkami, ale i články a recenzemi vám chceme dělat radost.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *