Hodinky měsíce května

Každý měsíc nám projdou rukama stovky hodinek. Některé modely si okamžitě získají naše sympatie a mnohdy i srdce.

Toto je našich 5 vyvolených pro měsíc květen.

Jiří Štencek

Jiří Štencek

Jiří
zakladatel, majitel, cestovatel a outdoorový nadšenec, hodinkový nadšenec a hybatel veškerého dění v Helveti

Traser P67 Officer Pro GunMetal Black
Novinka, která mě uchvátila na osobní schůzce se zástupci Traseru na veletrhu BaselWorld.

Hodinky mají speciální povrchovou PVD úpravu, která je totožná s povrchem zbraní. Na první pohled můžou hodinky vypadat „použitě“, ale opak je pravdou. Hodinkám tenhle vzhled hodně sluší a dodává jim na vojenském vzhledu. Nespornou výhodou je taky vizuální odolnost vůči oděrkám. Ty se jednoduše ztratí v gun metal úpravě povrchu. Pro vojenské nadšence skvělá volba!

V podstatě ihned jsme od fanoušků značky Traser zaznamenali zájem o nové Traser Officer Pro ve všech barevných kombinacích.

Darina Vokrojová

Darina Vokrojová

Darina
hodinková nadšenkyně, jejíž srdce patří dobrému vínu a Seiku, ale ráda vám poradí i se značkou Casio

Certina C021.810.36.297.00
V dámských modelech jsou pro mne favoritem skvěle zpracované hodinky Certina ve zlatém pouzdře s hnědým ciferníkem na koženém řemínku. Přednost hodinek nízké pouzdro, velikost 38 mm (tedy ne klasické prťavé dámské modely), sunburst efekt ciferníku. Hodinky přes svůj průměr pouzdra působí elegantně a jemně – jsou fajn doplňkem do společnosti, ale naprosto splňují požadavky pro každodenní hodinky – safír s antireflexem, 100 m vodotěsnost, quartz – pro mnohé ženy velké plus, strojek Precidrive. Jediné mínus vidím v použití lumi – myslím, že bez ní by byly ještě lepší.

Jakub Novák

Jakub Novák

Jakub
druhý služebně nejstarší a nejdůležitější člen týmu, cestovatel a strážce značek Wenger, Victorinox a Davosa

Victorinox AirBoss Mechanical Black Edition 241740
Tyto hodinky mi učarovaly už při jejich představení na jaře roku 2016. Již delší dobu jsem koukal po modelu se stejným pouzdrem (Victorinox AirBoss Mechanical Black Edition 241720), ale když Victorinox tyto hodinky doplnil o kvalitní černý 5linkový ocelový tah s PVD vrstvou, bylo jasno.

Tah je vyroben z plných článků (nejedná se tedy o odlehčenou verzi) a na ruce drží díky motýlkové sponě. Samotné pouzdro hodinek díky velikosti 42 mm skvěle padne na jakoukoliv pánskou ruku. Ciferník s datumovkou je perfektně čitelný, a to i v noci díky Super Luminově. Na sklíčku hodinek je ze spodní části zobrazen vojenský čas, což skvěle podtrhuje celkový vojenský styl hodinek. Hodinky jsou poháněny automatickým strojkem ETA 2824 s frekvenci 4 Hz a rezervou nátahu až 38 hodin. Chod strojku pak můžete pozorovat díky průhlednému dýnku hodinek. Samozřejmostí hodinek je safírové sklíčko a vodotěsnost 10 ATM.

Tomáš Doležal

Tomáš Doležal

Tomáš
sportovec tělem i duší a odborník na hodinky Traser, Luminox a Swiss Military Hanowa, který vzal pod svá křídla i designovou Triwu a německý Zeppelin

Zeppelin 7680M-1
Pokud hodinky Zeppelin, tak za mě s náramkem z pletené oceli, světlým ciferníkem a z řady 100 years Zeppelin Edition.

Tyto hodinky totiž přesně vystihují, čím se firma Zeppelin snaží oslovit své zákazníky. Elegantní vzhled ve spojení se zajímavou řádkou funkcí, které z hodinek dělají vyvážený celek. Konkrétně model 7680M-1 je vybaven ukazatelem data, stopkami s možností přehledného měření až po dobu 12 hodin, praktickým budíkem, či tachymetrem. Ten je znázorněn po vnitřním okraji ciferníku. Jelikož se řadí mezi společenské hodinky, není překážkou ani chybějící safírové sklo, které nahrazuje tvrzený minerál. Osobně se mi velmi líbí zpracování ocelového náramku. V porovnání s konkurencí v podobné cenové relaci je vidět znatelný rozdíl směrem kupředu. Suma sumárum jsou horkým kandidátem pro rozšíření mé sbírky hodinek.

František Šmolík

František Šmolík

František
čestný organizátor kulturního dění v Helveti a specialista na značky Certina, Citizen, Boccia Titanium a Bering

Citizen Pilot Radio Controlled AS4050-51E 
Hodinky značky Citizen jsou jedny z mých nejoblíbenějších. Japonské precizní provedení je úžasné a solární pohon Eco-Drive s rezervou chodu až 6 měsíců nepopsatelný. Jednoho dne si snad také jedny pořídím a v nejužším výběru by určitě byly právě tyhle pilotky. I přestože dávám přednost spíše jednodušším ciferníkům, Citizen AS4050-51E jsou výjimkou.

Pro někoho možná přeplácaný číselník na mě působí dokonale. Celý model je z titanu, což hodinkám dodává neuvěřitelnou lehkost a to až o třetinu než u stejného modelu v ocelovém provedení. Hodinky jsou vybaveny celou řadou praktických funkcí jako například upozornění na vybití akumulátoru, zabránění přebití nebo automatickým přechodem na letní čas. Kromě samozřejmých vlastností jako safírové sklíčko, chronograf, vodotěsnost do 200 metrů a datum mají hodinky také budík, 24hodinový ciferník nebo třeba automatickou korekci polohy ruček. Logaritmická luneta po obvodu celého ciferníku se samostatným ovládáním korunkou na levém boku pouzdra je již tečka na konec.

Za měsíc s dalšími tipy

To bylo našich top 5 modelů pro měsíc květen. A které z květnových novinek nebo našich stálic zaujaly v květnu vás? O další porci hodinkových tipů se podělíme zase v červnu. 

Předchozí hodinkové tipy:

Rádi si čtete naše články? Navštivte také náš e-shop s hodinkami.
Přihlaste se k odběru novinek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *