Hodinky měsíce září

Každý měsíc nám projdou rukama stovky hodinek. Některé modely si okamžitě získají naše sympatie a mnohdy i srdce.

Toto je našich 5 vyvolených pro měsíc září.

Jiří Štencek

Jiří Štencek

Jiří
zakladatel, majitel, cestovatel a outdoorový nadšenec, hodinkový nadšenec a hybatel veškerého dění v Helveti

Certina C034.453.36.057.10
Na hodinky měsíce září jsem měl několik adeptů a shodou okolností většinu od Certiny. Nakonec to vyhrály jedovaté „vosy“ Certina C034.453.36.057.10, které si u nás svou přezdívku vysloužily kontrastní žlutou barvou na černém podkladu doplněnou červenými ručkami. Dlouho jsem se na ně těšil a trošku se i bál, jak moc budou křičet barvami. Když jsem je ale měl konečně na ruce, naprosto mě uchvátily. Nehodí se pro každou příležitost, ale 100% zaujmou!

Jsou dopracované do posledního detailu – nádherně prošitý kožený řemínek, žluté prvky na tlačítkách a signovaná korunka je toho důkazem. Hodinky jsou součástí modelové řady Certina DS Podium a mají označení Racing Edition. Pyšní se certifikátem COSC Chronometer a zaručují maximální roční odchylku 10 sekund. DS concept od Certiny asi netřeba představovat, tak pouze shrnu, že disponují safírovým sklíčkem, voděodolností 100m a bytelným pouzdrem. Odolné, designově velmi zajímavé a hlavně kvalitní hodinky! Mé doporučení by tento měsíc získaly i hodinky Certina C032.851.11.047.00 a celotitanové Certina C034.654.44.087.00. Stojí minimálně za zmínku.

Darina Vokrojová

Darina Vokrojová

Darina
hodinková nadšenkyně, jejíž srdce patří dobrému vínu a Seiku, ale ráda vám poradí i se značkou Casio

Davosa Vintage Diver 162.500.65
Tipem a hodinkami měsíce září jsou za mne hodinky Davosa Vintage Diver 162.500.65. Jedná se o unisexový model sportovního ražení, nad kterým díky svým rozměrům (průměr pouzdra 39 mm) mohou uvažovat jak muži s menším zápěstím, tak také ženy a doplňuje tak nepočetný sortiment tohoto stylu. Vzhledem hodinky řadíme mezi potápěčské modely, vodotěsností 100 m však tomuto zařazení plně neodpovídají, voda pak neprospěje ani koženému řemínku, na kterém se hodinky dodávají.

Co naopak zaujme je barevné provedení – vínová barva použitá na GMT lunetě se dobře doplňuje s barvou indexů a řemínku. Pro ty, jež tato barevná kombinace neosloví, jsou k dispozici další, klasičtější provedení černé, modré a černé s pepsi lunetou. Hodinky nabízejí kromě funkce GMT ještě ukazatel data.

Jakub Novák

Jakub Novák

Jakub
druhý služebně nejstarší a nejdůležitější člen týmu, cestovatel a strážce značek Wenger, Victorinox a Davosa

Wenger Squadron Rescue Chrono 60758
Tato unikátní limitovaná edice hodinek Wenger se sice již prodává delší dobu, ale ještě nikdy nebyla v takové akci jako nyní (sleva skoro 5000 Kč). Jedná se o vůbec poslední 3 kusy, co máme na prodejně. Hodinek bylo vyrobeno pouhých 1893 kusů, což je rok založení společnosti Wenger. Samotné hodinky mají velikost pouzdra 43 mm, s korunkou pak 47 mm. Váha hodinek je 96 g. Hodinky jsou osazeny safírovým sklíčkem, což skvěle podtrhuje jejich záchranářský význam a důraz na odolnost.

Na tyto hodinky se můžete opravdu spolehnout i v náročnějších podmínkách a to i mimo jiné i díky jejich skvělé luminiscenci SuperLuminova. Pouzdro hodinek je včetně lunety vyrobeno z nerezové oceli s černým PVD povlakem. Na šroubovacím dýnku naleznete označení, že se jedná o limitovanou edici a také její konkrétní číslo. K hodinkám dostanete navíc ještě černý kožený řemínek s oranžovým prošitím a unikátně očíslovaný nůž Wenger. Celý tento set je navíc dodáván v neoprenovém pouzdru, které pak můžete použít například jako obal na notebook.

Tomáš Doležal

Tomáš Doležal

Tomáš
sportovec tělem i duší a odborník na hodinky Traser, Luminox a Swiss Military Hanowa, který vzal pod svá křídla i designovou Triwu a německý Zeppelin

Citizen BM7251-53L
Hodinkami měsíce jsem tentokrát zvolil model Citizen BM7251-53L. Dle mého názoru se jedná o jedny z nejlepších hodinek v naší nabídce, pokud porovnáme jejich cenu a „výkon“. Za velmi přijatelných 5600 Kč nabízí pro Citizen tradiční pohon Eco-drive. Tento solární pohon je mezi zákazníky oblíbený díky dlouhodobému a bezproblémovému chodu. Akumulátor, jenž hodinky pohání, má standardně výdrž cca 10 let. Při plném nabití poté rezervu chodu až 6 měsíců.

Když k výše zmíněným faktům připočteme celoocelové zpracování, safírové sklo, či vodotěsnost do 10 ATM, nalezneme tak opravdu zajímavý kousek. Díky kvalitnímu a detailnímu zpracování navíc naživo působí mnohem hodnotnějším dojmem. Pokud máte ve svém okolí někoho, kdo navíc ocení tento jednoduchý a přehledný ciferník, tak tu máme jeden tip na krásný dárek. 🙂

František Šmolík

František Šmolík

František
čestný organizátor kulturního dění v Helveti a specialista na značky Certina, Citizen, Boccia Titanium a Bering

Seiko SRPB61K1
Vždy je těžké vybrat jedny hodinky mezi tolika možnostmi, ale tento měsíc jsou pro mě přece jen jedny číslo jedna. Seiko SRPB61K1 si mě podmanily. Neřekl bych, že člověka dostanou na první pohled, ale svým téměř dokonalým designem si je nejde neoblíbit. Spojení leteckého designu a automatického pohonu hodinek z nich dělá ještě cennější předmět, Seiko se s letošními novinkami jednoznačně nešetří, konkrétně řada Prospex u mě opět zaválela.

Skvěle čitelný ciferník v tomto případě doplňuje oboustranně otočná luneta s logaritmickým pravítkem. Čitelnost zajišťují velké, světlé číslovky na černém podkladu a pro noční činnosti luminiscence Lumibirte. Zároveň tímto designem hodinky působí decentním dojmem, a to mě na tomto modelu baví. Logaritmické pravítko osobně považuji za spíše prvek okrasy hodinek, ale své využití jistě najde. Pokud ne, o prestiž se zaslouží strojek 4R35 s krásnou rezervou chodu 41 hodin, manuálním nátahem a hackingem (zastavení vteřinové ručky při nastavování času – přidává na šetrnosti k samotnému strojku). Jak je již dobrým zvykem, ciferník je chráněn sklíčkem Hardlex – minerální se safírovou úpravou. Voděodolnost 100 m a šroubovací korunka říká, že s hodinkami v klidu můžete skočit do vody a naposledy si připomenout léto, avšak raději bych tyto radovánky nechal na jiném modelu a myslel na kožený řemínek, kterého by ve vodě byla škoda.

Za měsíc s dalšími tipy

Hodinky měsíce září u nás vyhrála motoristická extravagance – hodinky Certina DS Podium Chrono Lap Timer Racing Edition C034.453.36.057.10. A jaké se líbily vám?

Předchozí hodinkové tipy:

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *