Festina – švýcarská duše, japonské srdce a španělský temperament

Začátek roku 2018 se u nás v Helveti nese ve znamení rozšiřování sortimentu. Dovolte, abychom Vám nyní představili naší zatím poslední novou značku (a slibujeme, že je letos opravdu poslední). Tou je španělsko-švýcarská Festina, značka která je zaměřena hlavně na design a fashion a doplní tak u nás švédskou Triwu, německé Boccia Titanium a dánský Bering. Jsme rádi, že jsme se stali jejím autorizovaným prodejcem.

Značka Festina v sobě spojuje švýcarské kořeny a zručnost s japonskou přesností a tyto vlastnosti snoubí ve stylových a velmi módních hodinkách. Na výběr je od moderních sportovních chronografů až po elegantní trendy hodinky. Vždy ale za skvělou cenu.

„Festina lente“ (lat. pro „spěchej pomalu“), s tímto heslem značka vznikla již roku 1902 v La Chaux-de-Fonds ve Švýcarsku. Za svou historii firma několikrát změnila majitele. Poprvé roku 1935, kdy byla ještě jako menší firma prodána Willymu Burkhardovi von Wilhelm. Zásadním milníkem je ale pro Festinu rok 1984, kdy značku převzal Miguel Rodriguez a připojil ji ke své značce Lotus. Tím vznikla dnešní Festina Group, skupina značek vlastnící kromě Festiny a Lotusu také luxusní hodinky Jaguar, klasičtější Candino či stylové Calypso. Svůj největší vzestup zažila firma hned v 80. letech, kdy se skupině podařilo zachytit masivní nástup quartzových strojků.

Ačkoliv má skupina španělské majitele, je značka Festina stále švýcarskou značkou a své výrobky kompletuje přímo ve Švýcarsku. Mohou se tedy honosit pojmenováním Swiss Made, které mimo jiné zajišťuje vysoký standard kvality. Použité strojky jsou téměř výhradně japonské výroby od Citizen Watch Festina je ale výrobcem nejen kvalitních, ale hlavně krásných a stylových hodinek, které doslova určují módní trendy. Jsou synonymem pro eleganci, spolehlivost, styl a spontánního ducha.

Přesto, že se Festina soustředí hlavně na inovativní technologie a design, klade rovněž velký důraz na podporu sportu, a to především cyklistiky. Mnoho let byla značka oficiální časomírou nejslavnějšího podniku Tour de France, ale i ostatních podníků Grand Tours a dalších slavných závodů. Není tedy náhodou, že v kolekci naleznete mnoho cyklistikou inspirovaných modelů.

V České republice je Festina dlouholetým partnerem hokejového klubu HC Dynamo Pardubice, několikanásobného mistra Tipsport extraligy.

Ambasadorem značky je například známý herec Gerard Butler (300: Bitva u Thermopyl, P.S. Miluji tě).

Festina TV Spot 2018 - feat Gerard Butler (English subtitles)

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *