Limitka Festina Eva Samková Adamczyková nadchne nejen srdce snowboarďáků

České zastoupení hodinářské značky Festina uvádí na trh dvě limitované edice dámských hodinek věnovaných snowboardistce Evě Adamczykové (za svobodna Samkové). Jméno olympijské vítězky, která se od loňského roku stala tváří proslulé značky, nesou dva modely 20622/AE1 a 20622/AE2. Ty jsou parametricky stejné, avšak liší se barvou číselníku, který hraje modrými a tyrkysovými tóny. Čím vás tyhle limitky osloví?

Recenzi pro vás sepsala Monika Ditrichová – garant značky Festina.

Marketingově zmáknutá značka se španělským temperamentem

Ačkoli vám značku jako takovou snad ani představovat nemusím, pojďme si přesto shrnout pár zásadních zlomů ve vývoji. Značka Festina byla založená v roce 1902. Během let změnila značka několikrát majitele, přičemž zlomový rok nastal v roce 1984, kdy značku koupil španělský podnikatel Miguel Rodriguez. Hodinky zahltil španělským temperamentem a Festina začala dobývat žebříčky prodejů nejen ve Španělsku, ale také v Itálii či v Německu. Kromě designu, který je vše (jen ne nenápadný), a hraje často všemi barvami, klade důraz také na marketingové kampaně. Spojená je se slavným hercem Gerardem Butlerem, cyklistou Richardem Virenquem nebo s francouzskými či přímo českými královnami krásy. Od loňského roku se stala tváří této značky již zmiňovaná Evička Samková. A v čem tedy spočívá síla Festiny? Prostě si nehraje na předražený luxus. Jakoby Festina tušila, že mnoho lidí zkrátka nepotřebuje mít každý den na ruce hodinářský skvost, ale praktický a zároveň módní doplněk, čímž se Festina rozhodně stala. Tak a teď konečně k již zmiňované limitované edici Eva Adymczykové.

Limitovaná edice jde na ruku nadšencům minimalismu

Model 20622/AE1

Hodinky byly vyvedeny ve dvou barevných provedeních a sice model 20622/AE1 ve výrazném modrém odstínu a 20622/AE2 v kobaltově modré. Rozměrem pouzdra 36,8 mm patří do skupiny větších dámských hodinek, a proto spadá do kolekce Boyfriend. Tato modelová řada vznikla na základě zjištění, že mnoho žen opravdu velmi rádo nosí pánské hodinky. A tak průkopnická značka Festina začala dělat výraznější a větší dámské hodinky. Hodinky jsou proto ideální pro ženy, které tak úplně neholdují výraznému zdobení a kamínkům na hodinkách, ale spíše hledají model na každý den nebo v barvě, která doplní konkrétní outfit. A pro fanynky sympatické české snowboardistky je pak volba jasná.

Knírek je odlišením sériové produkce

Model 20622/AE2

Při tvorbě limitovaných edic padla právě volba na oblíbené modely z Boyfriend kolekce, z níž si Eva vybrala dva odstíny své oblíbené modré barvy. Od standardní sériové produkce se oba modely liší motivem knírku, který je pro úspěšnou sportovkyni už dlouhá léta typickým poznávacím znamením a na hodinkách je vyveden ve spodní části číselníku. “Knírek jako své logo používám už pěkných pár let. Logo je samozřejmě postavené na knírku a celé dohromady vytváří motiv úsměvu, což mě myslím docela vystihuje. Je to takový můj podpis,” uvedla Eva Adamczyková k motivu na číselníku.

Hodinky pohání quartzový strojek, což je myslím pro ženy velmi praktické. Sklíčko u hodinek je minerální a voděodolnost je 50 metrů, což je dostačující na takovéto běžné nošení. Tady snad jeden z mála záporů, přeci jen safírové sklíčko je praktičtější. Číselník je díky své jednoduchosti přehledný a oceňuji také luminiscenci, která je jak na ručkách, tak i na indexech po obvodu číselníku. Pouzdro stejně jako náramek je z chirurgické oceli.

Limitka, co zalichotí i sympatickou cenovkou

Zkrátka a dobře, nekupte to… Při cenovce 2590 Kč si říkám, že se ani nemusíte rozmýšlet nad barvou, proč si prostě nekoupit obě varianty. Každá edice vznikla v počtu 300 ks, hodinky jsou individuálně číslované na zadním víčku. Oba modely jsou dodávány ve standardní krabičce. Pokud tedy hledáte cenově dostupné a vzhledově nadčasové dámské hodinky, pak doporučuji neváhat. Celkových 300 kusů totiž není úplně mnoho. A pokud jejich prodej bude tak rychlý, jako je rychlá Evička na závodech, tak není nač otálet.

Klady:

  • limitovaná edice
  • ideální na denní nošení
  • dobrá cenovka
  • průměr pouzdra 36,8 mm vhodný pro většinu dámských zápěstí
  • luminiscence na ručkách a indexech

Zápory:

  • chybí safírové sklíčko
Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *