Seiko představuje limitovanou edici hodinek Bruce Lee SRPK39K1

Limitovaná edice hodinek Seiko 5 Sports SRPK39K1 Bruce Lee

Kolekce Seiko 5 Sports, která byla poprvé představena v roce 1968, přinesla milovníkům hodinek po celém světě odolné a spolehlivé mechanické hodinky. U příležitosti 55. výročí této kolekce představuje Seiko limitovanou edici, která vzdává hold mistru bojových umění a herci jménem Bruce Lee, který hodinky Seiko 5 Sports nosil během svého života.

Bruce Lee – mistr bojových umění a herec

Bruce Lee

Bruce Lee se narodil v San Franciscu a byl mistrem bojových umění, filmovým hercem, režisérem a učitelem, jehož kariéra sahala napříč kontinenty. Stal se mezinárodní hvězdou díky hitu „Velký šéf“ (1971), ale tragicky zemřel v pouhých 32 letech při natáčení filmu „Drak přichází“ (1973). Lee, všestranný tvůrce a odborník na bojová umění, založil Jeet Kune Do, což v překladu znamená „Cesta zadržující, dvojité pěsti“. Jeho dílo stále přitahuje fanoušky z celého světa.

Mezi jeho známé citáty patří:

„Já dělám svoje věci a ty zase svoje. Nejsem na světě proto, abych žil podle tvých očekávání, a ty nejsi na světě proto, abys žil podle mých. Ty jsi ty a já jsem já. A pokud se náhodou najdeme, bude to krásné. Pokud ne, nedá se nic dělat.“

„Dobrý učitel chrání žáky i před svým vlastním vlivem.“

„Vyprázdni svou mysl, buď tvárný. Tvárný, jako voda. Dáš-li vodu do šálku, vyplní šálek. Dáš vodu do láhve a vyplní láhev. Dej ji do konvice a vyplní konvici. Jindy voda teče nebo padá. Buď vodou můj příteli.“

“Using no way as a way, having no limitation as limitation.” – což je citát, který se objevuje na lunetě hodinek.

Hodinky Seiko SRPK39K1

Na číselníku hodinek je vyobrazen drak, kterého Lee nakreslil ještě za svého života. Bruce Lee byl narozen v hodině a roce draka (podle čínského kalendáře) a přezdívalo se mu Little Dragon. Na lunetě jsou znaky, které představují ducha Jeet Kune Do, a věta, která v překladu znamená „Nepoužívat žádný způsob jako způsob, nemít žádné omezení jako omezení“.

Drak na číselníku a citát na lunetě

Černý kožený řemínek se stříbrným prošíváním evokuje typ oděvu, který se nosí při kung-fu. Na jeho vnitřní straně je stejný dračí vzor jako na číselníku. K hodinkám se dodává také přídavný nylonový řemínek v designu ikonické žluté teplákové soupravy, kterou Lee nosil ve filmu Hra smrti.

Žluto-černý řemínek odkazující na jeho ikonický oděv

Zajímavostí je, že ikonický oblek z filmu Hra smrti (Game of Death) nemusel být žlutý, ale černý. Ovšem filmaři potřebovali zvýraznit kop Kareema Abdul-Jabbara do Leeho hrudi, který zanechá viditelnou stopu. To by v případě použití tradičního černého obleku nebylo možné a tak se filmaři přiklonili k žlutému a vytvořili ikonu. Druhou zajímavostí může být i fakt, že žlutý oblek odkazující na Hru smrti použil také Quentin Tarantino ve svém filmu Kill Bil.

Žlutý oblek ve filmu Hra smrti a následně Kill Bill

To jsme ale hodně odbočili. Vraťme se k hodinkám. Hodinky pohání kalibr 4R36 a nabízejí voděodolnost 100 m. Sklíčko hodinek je z materiálu Seiko Hardlex a pouzdro z nerezové oceli je opatřeno černou povrchovou úpravou „hard coating“, což zvyšuje odolnost hodinek. Na zadní straně pouzdra je vyobrazen symbol podstaty Jeet Kune Do, který vychází ze symbolu jin-jang s označením „Limited Edition“ spolu se sériovým číslem. Hodinky jsou dodávány ve speciálně navržené prezentační krabičce s Leeho podpisem.      

Limitovaná edice Seiko 5 Sports 55th Anniversary Bruce Lee bude k dostání od října 2023 v buticích Seiko a u vybraných maloobchodních partnerů po celém světě v omezeném počtu 15 000 ks.
Doporučujeme si udělat předobjednávku, abyste o tento unikátní kus nepřišli. Předobjednávku je možné udělat zde.

Cena je 13 590 Kč. Detail produktu Seiko 5 Sports SRPK39K1.

Parametry

  • Kalibr 4R36
  • Pohon: Automatický
  • Frekvence: 21 600 vibrací za hodinu (6 kmitů za sekundu)
  • Rezerva chodu: cca 41 hodin
  • Počet kamenů: 24
  • Odolnost vůči magnetizmu: 4 800 A/m
  • Pouzdro z nerezové oceli s povrchovou úpravou „hard coating“
  • Kožený řemínek (+ nylonový řemínek)
  • Sklíčko Hardlex
  • Průhledné šroubovací zadní dýnko
  • Voděodolnost: 100 m
  • Průměr: 42,5 mm, výška 13,4 mm
  • Limitovaná edice: 15 000 kusů
Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *