Shooting experience: Zbraně & náboje a hodinky Traser

Ve středu 15.5.2024 jsme měli s několika kolegy možnost se díky blízkému spojení hodinkové značky Traser a časopisu Zbraně & náboje zúčastnit velmi zajímavé akce. Ta měla za cíl seznámit širší veřejnost se světem zbraní. Zástupci časopisu Zbraně & náboje totiž uspořádali již 2. ročník setkání, při němž si mohli návštěvníci po seznámení s bezpečnou manipulací se zbraněmi vyzkoušet střelbu z rozmanité palety zbraní. Podobně jako loni u akce nechyběla ani značka Traser.

Celý příspěvek

Do Ománu s limitkou H01 a Garmin Fenix 6X

Na přelomu ledna a února 2024 jsem se vydal s pár přáteli do Ománu, kde jsme prozkoumávali místní hory, wádí a spíše vesnické oblasti než velká města. Byl to skvělý zážitek! S sebou jsem vzal hned dvoje hodinky, které se střídaly na mé ruce. Do vyprahlé krajiny, písečných dun a do společnosti se mi vzhledem hodily hodinky H01 a pro sportovnější aktivity jsem vzal svoje Garmin Fenix 6X Pro Solar. Není náhodou, že oba modely tou dobou čekal brzký nástupce.

Poznámka autora: nejde o recenzi hodinek ani o cestopisný článek. Pouze pár zápisků a fotek z cest nadšeného hodinkáře. Máte-li chuť pro nás napsat podobný, nebo naopak odbornější článek, ozvěte se nám.

Celý příspěvek

Limitka Helveti H02: Bronzové pilotky Junkers se šťastnou 13

Je to tady! Po téměř dvou letech od uvedení modelu H01 do Helveti dorazil její druhý mladší sourozenec – limitka Helveti H02. A nebyli bychom to my, kdyby šlo vše uspořádaně, podle plánu a bez emocí 😁.

Proto nemáme žádné vysvětlení toho, že číselník Baumuster A obohatil až druhou helvetí limitku a pro to, jak ve finále vypadá. Plán výroby H02 jsme narušili na poslední chvíli, doslova pár hodin před finálním schválením – proč? Prostě proto, že se nám ciferník nelíbil… A tak jsme znovu ladili. V Helveti máme zkrátka výzvy rádi, a proto se teď, kdy H02 dorazila do naší holešovické základny, radujeme o to víc!

Protože výsledek je přesně podle našich představ. A co víc, můžeme říct, že to, jak H02 vznikala, nakonec potvrzuje a umocňuje i její symboliku spojenou s číslem 13.

Celý příspěvek

Co mají Rolex Submariner a Casio G-Shock společného?

Nejspíše se vám bude zdát pošetilé vyslovit v jedné větě jména Casio G-Shock a Rolex Submariner, nicméně není zbytí. Tyto hodinky mají společného více, než by se mohlo zdát, přestože na první pohled by nemohly být více odlišné.

Jedny jsou nekompromisní, účelový nástroj, na který našinec finančně snadno dosáhne, zkrátka quartzový, digitální, plastový. Ty druhé jsou epitomem aspirativního luxusu od značky, kterou zná téměř každý, ale jen málokdo její výrobky vlastní, jsou mechanické, analogové, ocelové. Nebo dokonce zlaté. Když se ale podíváme pod povrch, do jejich DNA, v něčem si přeci jen podobné jsou. O čem konkrétně že se to budeme při pokusu o srovnání nesrovnatelného bavit? 

Celý příspěvek

Hodinky od nás nosí fotbalista Václav Jurečka

Za celou naši 13letou kariéru už od nás má hodinky spousta spokojených zákazníků a mezi nimi i pár slavných osobností. Mohl bych jmenovat, ale nejdříve bych musel sehnat jejich svolení k publikaci. Velmi nás ale těší každý zákazník a právě i takovým byl z počátku fotbalista Václav Jurečka. Ten nám nejen svolení udělil, ale stal se našim ambasadorem.

Celý příspěvek

Limitovaná edice Helveti H02

Je středa 13.12. a my chystáme velké odhalení projektu, na kterém jsme pracovali půl roku. Jde o limitovanou edici hodinek H02. Na poslední chvíli u ní došlo k zásadní změně vzhledu číselníku, takže jsme se před představením trošku zapotili.

Ale vše je dořešeno a já vám můžu s hrdostí představit druhou limitovanou edici našich hodinek.

Limitovaná edice Helveti H02 je pokračováním úspěšného modelu Helveti H01, který byl vyveden podle vzoru B-Uhr Baumuster B a slavili jsme s ním „kulaté“ hodinářské výročí 12 let fungování firmy. V Helveti jsme ale měli velmi silnou část týmu (minimálně jsem v ní byl já), která toužila právě po verzi A-Muster. Se stejnou prosbou se na nás obrátilo hodně fanoušků a zákazníků preferujících tento typ číselníku. A vstříc jsme chtěli vyjít i požadavku na větší hodinky, protože původní model H01 měl rozměr pouzdra „pouze“ 39mm.

Celý příspěvek

Naše první hodinky: Které hrály u nás prim?

Každý má svou cestu k hodinkám jinou a kolikrát jde o docela zajímavé příběhy. Cíleně jsme teď ale abstrahovali od našich prvních dětských hodinek, protože to by se nám to tady hemžilo samými hodinkami s dinosaurem (ano, ty jsem měl já). Máme na mysli spíše ty první pořádné hodinky, které jsme dostali nebo si koupili po cca 18 roku věku. Jak tomu bylo u jednotlivých členů našeho Helveti týmu?

Minulý rok v listopadu Helveti oslavilo své 12. narozeniny a pozorní nadšenci do hodinek určitě zbystřili když jsme při té příležitosti uvedli limitovanou výroční edici hodinek. A kdoví, možná to do budoucna bude představovat prvopočátek zcela nové značky, ale to nebudeme předbíhat 🙂 Každopádně je zřejmé, že za těch krásných dvanáct let (i když to občas také nebylo jednoduché) se stala spousta skvělých věcí, které tvoříme spolu s celým týmem. A právě o týmu z Helveti bude řeč v tomto článku – tedy o tom, jaké byly naše vůbec ty první hodinky. Bude to zajímavé, to nebojte.

Celý příspěvek

Na únik z městské džungle stačí pohled na Orient Star Sports RE-AU0602E

Co přináší Orient Star oproti klasickému Orientu? Má jít o poctu hodinařině, kvalitním materiálům, poctivému řemeslu. Jde o pomyslný vrchol nabídky značky Orient, výhradně mechanické hodinky – ať už jde o ty s manuálním natahováním, nebo automatikou. To je Orient Star, značka, která začala psát svoji historii již v roce 1951. Název s takovým přídomkem byl zvolen proto, že kvalita hodinek měla zastínit ty ostatní na trhu právě svojí hvězdnou září. Tak praví legenda. A proto se mrkneme, jak se to povedlo modelu Sports RE-AU0602E Diver 1964 2nd Edition.

Celý příspěvek

Recenze hodinek VICTORINOX I.N.O.X. CARBON 241777 – odolnost a čitelnost nadevše

Karbonové vlákno stále zůstává něčím výjimečným a jen málo značek hodinek skutečně nabízí celé pouzdro, či ciferník z tohoto materiálu. Dnes budeme hovořit o Victorinox INOX Carbon 241777, který Vám ve skutečnosti nabízí šanci mít na svém zápěstí něco neobvyklého. Stojí za zmínku, že samotný model není nový a nějakou dobu je již v prodeji. Koupil jsem si je před rokem a v dnešním článku jde spíše o dlouhodobý test, takže se budu moci podělit o ještě podrobnější zkušenosti a svůj názor na tyto hodinky.

Autor: Viktor Mullin, převzato z blogu OnWhee.com

Celý příspěvek

Recenze Casio G-Shock GA-B2100C-9AER v nové vylepšené verzi

Hodinky vybrané pro dnešní recenzi pro vás nebudou tak úplně neznámé – Casio G-Shock GA-B2100C-9AER přichází jako skvěle vylepšená verze slavných G-Shocků. Prvotní vydání se stalo malou legendou mezi hodinkovými sběrateli díky svému designu a použitelnosti. Přesto zde bylo pár věcí, které by hodinky udělaly ještě lepšími a ty nalezneme právě v nové vylepšené verzi. Zvýšení ceny oproti základním modelům není tak velké, proto jsem se rozhodl si hodinky pořídit a zjistit, zda upgrade stojí za to a hodinky se vyplatí koupit i pokud již vlastníte některou z předchozích variant, stejně jako já. Podobně jako v ostatních případech upozorním na videorecenzi, kde je možné si hodinky prohlédnout ze všech možných úhlů.

Autor: Viktor Mullin, převzato z blogu OnWhee.com

Celý příspěvek

Designovky Citizen Tsuyosa zaujmou nejen křiklavě žlutým ciferníkem

Japonská značka Citizen se řadí k jedněm z největších výrobců hodinek na světě a zároveň je špičkou co se vývoje časoměrné techniky týče. Záležet si dává nejen na technické stránce hodinek, funkčnosti, ale i designu, který má občas tendenci vyčnívat z davu. Zřejmé je to i z poměrně nedávné novinky, o které jsme se poprvé zmiňovali už v průběhu prázdnin – hodinek Tsuyosa Automatic NJ0150-81Z, které se prostě nedají přehlédnout. A nejen to je na nich pozoruhodné. V čem konkrétně vynikají, a co by se na nich případně dalo zlepšit, se dozvíte v téhle recenzi. Pojďme si tyhle žluťásky prohlédnout pěkně zblízka.

Celý příspěvek

Recenze Casio A159 – zlatá je pro odvážné

Hodinky, které vám chci dnes představit, mohou vypadat velmi jednoduše, dokonce tak, že právě jejich jednoduchost může být hlavním důvodem pro pořízení. Povídat si budeme o digitálkách významné značky – Casio A159. Japonský výrobce hodinek se rozhodl zapátrat ve starší kolekci a oživil některé z ikonických digitálních modelů. Jeden z nich máme dnes před sebou a bude zajímavé zjistit, co nabízí a proč stojí za to nad ním uvažovat a zařadit ho do sbírky. Balení, ve kterém hodinky přichází, je opravdu jednoduché. Jsou zabalené v igelitu a posazené na pěnovém kolečku, to vše umístěné do papírové krabičky. Pojďme je vybalit a pořádně prozkoumat.      

Celý příspěvek

Recenze: Orient Kamasu 2021 aneb co ještě nezaznělo

Pár detailů udělalo z potápek Orient Kamasu parádní hodinky na každodenní nošení.

O dojmy z nových modelů Kamasu z rodiny Orient Sports jsem se s vámi podělila již v rámci rubriky Hodinky měsíce. Orient Kamasu jsou a byly přesně tím modelem, který si rozhodně zmínku nejen v této rubrice zaslouží, a troufám si říci, že mohou aspirovat na přední pozice v našich Hodinkách roku. Tentokrát se zaměřím na pár rozdílů mezi první a druhou generací, které vás ve výsledku doufám osloví stejně, jako mě.

Celý příspěvek

Recenze Bulova Hack Watch 98A255

Zimní čas je ideálním obdobím pro psaní recenzí. Článek, který jsem si pro vás tentokrát připravil, se bude věnovat modelu s vojenskou DNA, hodinkám Bulova Hack Watch 98A255. Bulova Hack Watch jsou zajímavým počinem slavné americké značky, který, jak mnozí už správně hádají, opět čerpá ze své historie. Hodinky Bulova Hack Watch 98A255 nejsou přímo kopií historického modelu, jelikož přichází s několika změnami. Jsou součástí kolekce Archive Series, která se vrací k ikonickým modelům značky. Na jeden z nich se právě nyní společně podíváme pěkně zblízka.

Celý příspěvek

Citizen CB5010-81L – přednosti Citizenu v jednom pouzdře

To, že je Japonská značka Citizen jedna z mých velmi oblíbených, ví u nás v Helveti každý. V mé hodinkové stáji převažují spíše hodinky mechanické, ale když dojde na quartz, je právě Citizen ten, kdo dokáže nabídnout za slušné peníze opravdu zajímavé kousky. Navíc doslova plné vlastních vynálezů a technologií. Z nich už jsem vyzkoušel pohon Eco-Drive a řízení času satelity GPS v modelu Citizen Satellite Wave CC3075-80E, to ale není zdaleka vše, co japonský průkopník nabízí. Další jeho velmi silné stránky jsou rádiem řízené hodinky a také titan Super Titanium™. A protože jsem hledal dobře vypadající, ale spíše odolný nástroj, o který se nebudu muset nijak starat a který budu využívat například na dovolené, na chatě, nebo i doma, padla volba na Citizen Promaster Radio Controlled CB5010-81L.

Celý příspěvek

V Helveti byla Ježíškova vnoučata: Komu jsme letos splnili přání?

Jako Ježíškova vnoučata jsme v Helveti vybírali hodinky pro seniory

Jak jistě víte, v Helveti rádi rozdáváme radost. A to nejen hodinkami a doplňky, ale také prostřednictvím dobročinných akcí. O Vánocích se z našeho týmu stala Ježíškova vnoučata, která splnila přání tří seniorů. V dnešním článku se dozvíte, jakými hodinkami jsme dva dědečky a jednu babičku obdarovali. Stalo se tak prostřednictvím každoroční dobročinné akce Ježíškova vnoučata, kterou pořádá Český rozhlas.

Celý příspěvek

Moonwatches: Souboj hodinek z Měsíce

Omegy zdaleka nebyly jediné hodinky, které se na povrch měsíce podívaly. Modelu Bulova Lunar Pilot navíc přálo štěstí.

Pokud se trochu zajímáte o hodinkovou historii, určitě vám neuniklo téma vesmíru, přistání na Měsíci a s tím spojené chrono téma – moonwatches. Hodinek, které se podívaly na Měsíc, nebo do vesmíru, je hned několik. Ale pokud si výběr trochu zúžíme, dostaneme se na dva modely, které mezi sebou svádí odvěký boj. Omega Speedmaster Professional a Bulova Lunar Pilot. Přitom jde o dvoje naprosto odlišné hodinky a jedny i druhé si umí získat své skalní fanoušky. Přečtěte si o moonwatches více v článku a napište nám, které a proč jsou sympatičtější právě vám.

Celý příspěvek

Které outdoorové hodinky obstály pod Sněžkou?

Outdoorový test hodinek Seiko Alpinist a Bulova Hack Watch v Krkonoších
Který ze tří pohledů vás nejvíc přitahuje?

Jeden z posledních víkendů babího léta sliboval nádherné počasí, tak jsem se tuhle idylku rozhodla ještě vylepšit návštěvou Malé Úpy. Zdejší části KRNAPu pod Sněžkou jsem podlehla už dávno, takže moje volba byla jasná. Mnohem menší dávku rozhodnosti jsem ale projevila při výběru hodinek, které bych vzala s sebou. Jak outdoorové hodinky obstály a to, jak jsem se vůbec k výběru Bulova Hack Watch a limitky Seiko Alpinist Mountain Sunset European dostala, se dozvíte v článku.

Celý příspěvek

Recenze Traser P67 Officer Pro GunMetal SkyBlue

Švýcarsko se ve světě mimo výroby hodinek proslavilo jako země s širším záběrem do různých odvětví. Mezi ty nejznámější zaručeně patří výroba švýcarských armádních nožů, výroba výtečné čokolády či bankovnictví. Výroba hodinek Traser probíhá právě ve Švýcarsku, a to na samém předměstí hlavního město Bern.

Celý příspěvek

Casio G-Shock G-Lide GBX-100, hodinky nejen pro surfaře

V dnešní recenzi se budeme věnovat hodinkám, jak výrobce uvádí, určeným pro extrémní sporty, modelu ze série Casio G- Shock G-Lide GBX-100. Model přichází jako speciální série určená pro milovníky vodních sportů, s důrazem kladeným na surfaře. Právě tím jsou hodinky zajímavé a zaslouží si svou pozornost. Řada používá stejný transflektivní displej jako „bratrské“ modely GBD-100, jejichž recenzi, díky níž bude možné porovnat rozdíly, vám brzy také nabídneme.             

Pozn. redakce: hodinky se stejnou výbavou a funkcemi jsou aktuálně dostupné v nových barevných provedeních pod označením Casio G-Shock G-Lide GBX-100NS.

Celý příspěvek