Rok 2018 byl v Helveti.cz na doraz

„Rodina se dusí“ – citát, který vystihuje náš stav. Kdo zná film Kulový blesk, ten si možná vybaví scénu, kdy Josef Abrhám velmi nerad slyší tuto pravdivou větu. My si ale musíme přiznat, že je to taky náš případ. Už začátkem roku 2017 jsem psal, že nám prodejna přestává prostorově stačit. Nyní začínáme rok 2019 a situace se ještě zhoršila. Jsem neskutečně hrdý na kolegy, kteří to v náročných podmínkách zvládají skvěle!

Nové prostory nutností

Není kam růst. Pronajali jsme si opět 3. patro, kde jsme kdysi prodávali hodinky. Doteď si pamatuji zoufalé zákazníky, kteří přišli po vysokých schodech až k nám a v potu tváře si vybírali hodinky. Tak právě tam nyní fotíme hodinky, řídíme marketing a zbytek využíváme jako sklad. Prodejna v přízemí je zaplněná značkami a provoz ve vánočním období už atakoval meze snesitelnosti. Přesto jsme ji zvládli ještě vylepšit. Starší vitríny byly odvezeny a nahrazeny nádhernými bílými kousky, které skvěle zapadají do jednotného vzhledu a dávají značkám ještě více vyniknout.

V průběhu roku 2018 jsme přibrali pod svá křídla 7 značek: Tissot, Junghans, Alpina, Orient, Bulova, Festina a Swiss Military by Chrono. I toto masivní rozšíření si vyžádalo postupné škrty a pomalu se tak loučíme se značkami Triwa, Lorus a Pulsar. TIP: mrkněte na náš výprodej.

Aktuální portfolio našich značek (23)

Zdvojnásobili jsme sklad

Co nám trvalo 7 let budování, to jsme v roce 2018 prostě zdvojnásobili. Vyžádaly si to nové značky, ale také naše touha nabízet i ty nejdražší kousky – například u Citizen a Seiko. Skladem máme více než 1600 hodinek a vybere si tak opravdu každý.

Je nás jako much

Tým se nám rozrostl (a to zde ještě 3 lidi chybí)

Vítáme nové členy týmu: Martina a Šimona. I díky nim jsme ustáli vánoční nápor se ctí a stíhali jsme odbavovat lidi jak na prodejně, tak expedovat hodinky dopravci.

Pořád se vzděláváme. Všichni jsme například prošli certifikací značky Tissot.

Rosteme o 30 %

Velmi dobře se u nás uvedl Tissot a Junghans. Ostatní nové značky jsou trošku za očekáváním, ale dáme jim čas, než budeme vynášet soudy. Velkou radost nám udělala limitovaná edice Traser, kterou si zájemci rozebrali téměř hned po uvedení. V takových projektech bychom rádi pokračovali.

Pokud vás zajímá, které hodinky se nám prodávaly nejvíce, mrkněte na článek Nejprodávanější hodinky roku 2018.

Meziroční růst Helveti s.r.o. (bez konkrétních čísel – pouze pro představu)

Testujeme, fotíme, předáváme know-how

Za rok jsme napsali spoustu článků, recenzí a vyfotili nepočítaně hodinek. Možná jste si všimli, že kolegové Michal, Václav a Ondřej hodně zvedli kvalitu našich vlastních fotek. Za což jim patří velký dík! No ostatně posuďte sami ten rozdíl. První galerie byla se starším vybavením a technikou focení. Druhá už je nová, kterou nadále zlepšujeme.

Dříve

Nyní

Co jsme v roce 2018 trošku opomenuli, byla tvorba nových videí. Omlouváme se za to a je to jeden z našich mnoha cílů, které chceme napravit.

Děkujeme všem za podporu, kterou posíláme dál

Nejen ze zákazníků, ale i fanoušků je cítit velká podpora. Moc si toho vážíme! My se ji zase snažíme posouvat dobročinným směrem. I v roce 2018 jsme podporovali aktivity blízké našemu srdci. Tradičně jsme finančně podpořili nadaci Vita et Futura (neonatologie v pražském Apolináři) a dalším projekty. Pomoc jsme rozšířili o podporu Zdravotních klaunů. I vy každým svým nákupem nepřímo podporujete tyto činnosti.

Takový byl náš rok 2018. Děkujeme vám za přízeň, zpětnou vazbu, recenze i fotky hodinek, které nám posíláte. Přejeme vám, ať hodinky dobře slouží a slibujeme, že uděláme vše pro to, abychom si vaši přízeň zasloužili i v roce 2019.

Za Helveti.cz – Jiří Štencek

Rok 2018 v bodech

  • Přibrali jsme značky Tissot, Alpina, Junghans, Bulova, Orient, Festina a Swiss Military by Chrono.
  • K výročí 100 let ČSR jsme vytvořili limitovanou edici Traser.
  • Testovali jsme hodinky Citizen v indickém Himálaji (výstup na 6000m horu).
  • Vítáme nejlepší hodinky od Wengeru a zároveň jejich limitku.
  • Vyslali jsme na cestu putovní hodinky Junkers.
  • Napsali jsme 49 článků na blog a změnili formát hodinek měsíce.
  • Hurá! Máme 3 billboardové kampaně (Citizen, Hanowa, Bulova).
  • Jsme 4 týdny v éteru (Radio Kiss) a píšeme přání Ježíškovi.
  • Natočili jsme vám video z prodejny.
  • Balení hodinek přikládáme velkou váhu – mrkněte na video.
  • Zúčastnili jsme se Baselworldu a SEWu.
  • Upřímně radíme. Například: Chcete kvalitu, vyberte si .. Japonce.
  • Rozdali jsme v soutěžích 10 hodinek v hodnotě vyšší než 80tis. Kč.
  • Jako každý rok pomáháme. Hlavní podpora míří na neonatologické oddělení v pražském Apolináři. Nově také přispíváme organizaci Zdravotní klauni.
  • A spoustu dalšího ..
Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *