Zářivá novinka z pohoří Schwarzwald: limitky Junghans 1972 FIS Lemon

Kdo by neměl rád, když má na ruce něco výjimečného, něco, co jen tak někdo nemá. A právě to je nová limitka Junghans 1972 Chronoscope Quarz Edition FIS Lemon 41/4369.00, vytvořená při příležitosti Mistrovství světa v klasickém lyžování 2023 ve slovinské Planici. Pro celý svět je totiž k dispozici pouhých 150 kusů. Výjimečnost limitky přesto spatřujeme v něčem jiném…

Klasický design řady Junghans Performance 1972 oživený žlutým ciferníkem a řemínkem.

Šťavnatý design

Nízký počet kusů není to jediné, co je na modelu 41/4369.00 zajímavé. Na první pohled je to výrazná žlutá barva, která skvěle vynikne jak v kontrastu se zimním sněhem, tak v létě při slunném počasí. Osobně vidím ideální nošení těchto hodinek právě v létě, přestože byly vytvořeny k vyloženě zimní události 🙂.

Spolehlivý vnitřek

Silné stránky však nejsou u těchto hodinek jen v designu. Uvnitř totiž pracuje spolehlivý quartzový strojek Seiko VK63A, u nějž bych vyzdvihl třeba plynulý chod sekundové ručky stopek. To potěší hlavně fanoušky mechaniky, jimž může plynulý chod sekundové ručky připomínat krásu mechanických kousků.

Automaty pro fajnšmekry

Mimochodem i pro fanoušky mechaniky je tu i přímo mechanická varianta této unikátní edice a to je Junghans 1972 Competition Chronoscope Automatic FIS Edition Lemon 27/4305.00, taktéž v počtu 150 kusů.

Nezbytná výbava

Pozitivem je také safírové sklíčko, které odstraňuje obavy z poškrábání. K dispozici je také černý řemínek navíc, přičemž řemínky lze snadno měnit bez pomoci nástrojů, a to díky využití rychlostěžejek. K tomu ukazatel data a voděodolnost 100 metrů a máme tu unikát, jehož nákup určitě stojí za zvážení. Ale zvažujte rychle – 150 kusů není v hodinkovém světě mnoho😉

Všechny podrobnosti k bateriové i automatické verzi najdete ZDE na Helveti.cz najdete v e-shopu Helveti.cz. Qartzová verze je k vidění naživo v holešovické prodejně.

Galerie quartzové verze Junghans 1972 Chronoscope Quarz Edition FIS Lemon 41/4369.00

Pod značkou Junghans najdete i další skvělé kousky, na které jsme napsali recenze:

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

2 komentáře u “Zářivá novinka z pohoří Schwarzwald: limitky Junghans 1972 FIS Lemon

  1. Všechno hezké, hoši, ale když neumíte napsat Schwarzwald, nepouštějte se prosím do žádných hlubších úvah… 🙁

    • Ahoj Honzo, moc ti děkuji za upozornění na chybku v nadpisu. Opravil jsem ji a omlouvám se. Přesto si myslím, že i hlubších úvah se můžeme dopouštět. Chybovat je lidské, nemyslíš? 🙂
      Zdraví, Jirka Štencek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *