Dvojitá dražba hodinek na pomoc Ukrajině

Dražba probíhá zde pod článkem, nebo na fóru Chronomag.

Celkem vydraženo 36111 Kč: Davosa 11111 Kč | Junghans 25000 Kč
Děkujeme!

Proč: Původně jsem se do toho nechtěl pouštět, protože každý dobrý skutek bývá po zásluze potrestán – když nám někdo byl schopný vyčítat dražbu na pomoc v případě tornáda na Moravě, tak jsem zvědavý, co přijde po výtěžku z dražby na humanitární pomoc Ukrajině. Ale nakonec jdeme do toho.

Nápad: Psali mi s tímto nápadem někteří členové fóra Chronomag, finální motivace pak přišla od člena patprom, který do dražby věnoval už jednou vydražené putovní hodinky Davosa. Díky ti patprome! A díky Bertovi za možnost dražby na fóru Chronomag a díky vám, jestli se zapojíte.

Co a kdy: V článku shrnu podrobnosti dvojité dražby putovních hodinek Junghans a Davosa, která trvá do středy 2. března 2022 20:00 hodin (v případě pokračujících příhozů může být prodloužena) a najdete ji zde.

Kam půjde výtěžek?

Výtěžek dražby chceme poslat dvěma směry. Částka za hodinky Junghans půjde na humanitární pomoc přes Člověka v tísni a za hodinky Davosa na účet ukrajinské ambasády (pomoc na obranu Ukrajiny).

Dražit tak budeme dvoje putovní hodinky. Přihazovat můžete jak na fóru, tak zde v komentářích. My budeme obě místa aktualizovat / moderovat. Příhozy označujte prosím tak, že napíšete například „Junghans XY Kč“ nebo „Davosa XY Kč“, abychom v tom měli pořádek. 

Putovní hodinky Junghans

Projekt Putovní hodinky nemusím některým z vás představovat, protože se ho účastníte. Junghansy jsou poslední hodinky, které se nám nedávno vrátily z cest, a jsou připraveny jít na svou štaci poslední – ke svému novému majiteli. Každé putování končí dobročinnou dražbou a nebude to jinak ani tentokrát.  

Co se draží

Hodinky Junghans Meister Mega 058/4803.44 v původní hodnotě 32 090 Kč. Hodinky jsou nošené, ale bez jediné vady na kráse. Kolega Jirka Bareš je ve svém článku označil jako „nejelegantnější rádiem řízené hodinky světa“ . Hodinky putovaly světem necelé 2 roky. My na hodinky poskytneme záruku 5 let.

Startovní cena: 15 000 Kč


Putovní hodinky Davosa

Ty se již jednou vydražily pro dobrou věc za 15 006 Kč. Současný majitel a zdejší vážený člen patprom je dal naším prostřednictvím znovu do dražby a výtěžek se rozhodl poslat na transparentní účet zřízený ukrajinskou ambasádou (viz článek).

Co se draží 

Hodinky Davosa Vintage Diver 162.500.65 v původní hodnotě 7 900 Kč. Hodinky jsou nošené, ale bez jediné vady na kráse. 4 roky putovaly po světě a sbíraly zážitky, které jsou zaznamenány v deníku, který bude součástí předání. Na hodinky poskytneme za Helveti.cz záruku 5 let.

Startovní cena: 4 000 Kč

Jak se zúčastnit dražby

Aukce probíhá na fóru Chronomag, nebo zde na blogu a končí ve středu 2. března 2022 ve 20:00. Pokud někdo přihodí v čase 19:50 a dále, čas konce aukce se posune o 2 minuty.

Příklad prodloužení aukce: příhoz na 10 000 Kč 2.3. v 19:55 znamená, že aukce bude končit ve 20:02. Každý další příhoz (například ve 20:01 na 11 000 Kč) posune konec o 2 minuty (zde konkrétně na 20:03).

Systém příhozů je velmi jednoduchý

  • Každý do svého příspěvku na fóru, nebo sem níže do komentářů napíše cenu, která bude vyšší, než cena v posledním příspěvku (o váš vlastní příhoz).
  • Znamená to tedy, že poslední příspěvek by měl vždy ukazovat aktuální cenu hodinek v aukci. 
  • Vyvolávací cena je u konkrétních hodinek výše☝🏻 a minimální výše příhozu je 500,- Kč.
  • Příhozy prosím označujte „Junghans XY Kč“ nebo „Davosa XY Kč

Mockrát děkuji všem zúčastněným, Chronomagu a mým kolegům z Helveti.cz, kteří mi s projektem pomáhali.

Za sdílení mezi jednotlivé členy fóra nebo i mimo něj budu rád. 

Snad brzy tahle šílená věc skončí. A snad výtěžek aspoň trošku pomůže. 

Držte se!
Za Helveti.cz Jirka Štencek

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

1 komentář u “Dvojitá dražba hodinek na pomoc Ukrajině

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *