Putovní hodinky: Junghans Meister Mega jsou opět doma

Pátý díl populárního projektu Putovní hodinky dospěl nezadržitelně do svého cíle. Stejně jako v předchozích případech, kdy jsme poslali do světa hodinky Davosa, Traser, Junkers, nebo Bulova, umožnil tento projekt účastníkům na přechodnou dobu vyzkoušet zajímavé hodinky a zase je poslat „o dům dál“. A tentokrát měli členové hodinkového fóra Chronomag a vybraní zákazníci Helveti k dispozici skutečnou lahůdku.

Hodinky Junghans Meister Mega 058/4803.44 jsou totiž možná nejelegantnější rádiem řízené hodinky světa a s cenovkou 32 090 Kč také vůbec nejdražší hodinky, které jsme kdy do tohoto projektu vypustili. Německý Junghans je v segmentu společensky laděných hodinek velmi silný a spojení s rádiem řízenými hodinkami je také výborný příběh. Junghans byl totiž vůbec první, kdo rádiem řízené hodiny a hodinky vyrobil. A jak si dočasní majitelé hodinky užili? Posuďte sami🙂

Předkolo v Helveti

Obrazovka aplikace Junghans Mega

Možnost vyzkoušet zajímavé hodinky často vítáme i my z týmu Helveti, takže putování začalo v rámci naší kanceláře ještě předtím, než se zcela naplnil seznam účastníků.

Darča

Jako první je ponosila kolegyně Darča, která pravděpodobně jako jediná vyzkoušela nařízení hodinek pomocí aplikace Junghans MEGA App. Tato možnost byla vyvinuta hlavně pro země, na které nedosáhne signál z rádiových vysílačů. Nařízení proběhlo úspěšně, ale sama Darča připustila, že pohodlnější je ruční vyvolání příjmu rádiového signálu📡 

Kuba

Další v pořadí byl kolega Kuba, který hodinky vyvezl například do Českého Krumlova, nebo k Máchovu jezeru (naštěstí ne do něj, to by putování vzhledem k voděodolnosti 5 ATM nejspíš rovnou skončilo). 

Jirka

No a nakonec jsem vzal do péče hodinky i já sám, načež se potvrdilo, že Junghans nikdy nezklame. Nošení jsem si dokonale užil, přestože jsem hodinky nevzal na žádné exotické místo – měl jsem je prakticky pouze v Helveti a doma na Kladně. I když je pravda, že mnozí moje milované rodné sídliště Kladno-Kročehlavy za exotické místo považují😁  Co mě však nejvíce zajímalo, byla hlavně úspěšnost automatického příjmu signálu. Ta byla za týden mého užívání naprosto stoprocentní – hodinky se seřídily úspěšně každou noc! 

A teď už naostro, Junghansy jdou do světa!

Hodinky Junghans Meister Mega 058/4803.44 opět projely celou ČR – kromě hlavního města zavítaly také do Plzně, Olomouce, Havířova, nebo Jaroměře, přičemž o anabázích v Českém Krumlově, či na Kladně již byla řeč. Hodinky se samozřejmě podívaly také za hranice – konkrétně do Německa, nebo na Jadran. A co všechno hodinky zažily? Možná se budete divit!

Oblekovky? Ano, ale…

Eddy

Putovní Junghans 058/4803.44 jsou čistokrevné oblekovky, které na první pohled vyžadují jednání v rukavičkách. Uživatel Chronomagu Eddy to však pojal zcela po svém a Junghansy na ruku připnul nikoli ke společenským rukavičkám do tanečních, ale k taktickým rukavicím na střelnici😲 Střelba z pušky a různých pistolí? Žádný problém! Navíc s ním hodinky absolvovaly důležitý okamžik pro naší zemi, a to volby.

Řada testerů pak hodinky využívala pro běžné denní nošení, případně na různá jednání, na což jsou hodinky doslova jako dělané. Za nijak extrémní nepovažuji ani noční cyklovýlet jednoho našeho věrného zákazníka.

Dr.sphinx

Člen Chronomagu Dr.sphinx jim však připravil další zátěžovou zkoušku. Konkrétně se jednalo o Pivovarský pochodoběh v Kostelci nad Černými Lesy, který sám popsal doslova takto: „2 chlapi, 15l sud s sebou, 30km. Ujít či uběhnout; cestou na předem určených stanovištích vypít; kdo dorazí do cíle ještě s pivem v sudu, nejdřív dopíjí“. Přičemž nezapomněl dodat, že během závodu neskutečně lilo. Oba (on i hodinky) však přežili naprosto bez úhony🍻

Locky a Fordik

Junghansy se dostaly díky uživateli Lockymu i do svého takříkajíc přirozeného prostředí – tedy do společnosti. Konkrétně je vzal do Divadla Viola a na Beethovenovu Ódu na radost v pražském Rudolfinu.

V samém závěru testování pak udělal zajímavou tečku člen Chronomagu Fordik. Ten Junghansy nasadil o silvestrovské noci a sledoval, kdy přesně nastane půlnoc. Zjistil při tom například, že odpočítávání v televizi není tak přesné, jak by se mohlo zdát, ale je o cca 10s pozadu🎆

Dojmy společné i různé

A jaké byly pocity a dojmy dočasných majitelů hodinek Junghans Meister Mega 058/4803.44? V drtivé většině převažovalo nadšení z možnosti vyzkoušet tak zajímavý kus. Většina se také shodla na tom, že se jedná o mimořádně pohodlné hodinky, a to mimo jiné díky nízké hmotnosti a tvaru pouzdra.

Více než polovina testerů se také shodla na tom, že ocelový náramek těchto hodinek je mimořádně zdařilý, a to díky kvalitnímu a neobvyklému zpracování. Jediná jeho slabina (a to mohu potvrdit i z vlastní zkušenosti) je trochu neobvyklé řešení jeho zkrácení, ovšem i na to se dá nakonec přijít. Často chválen byl i přiložený šedý kožený řemínek Di-Modell, který tomuto modelu také náramně sedne.

Jako pozitivum byla často vyzdvihována bezúdržbovost rádiem řízeného času a také automatický kalendář, to vše ve spojení s elegancí a skvělým zpracováním. Vytknuto bylo občas to, že trochu chybí solární napájení, ale i takové modely už Junghans v současnosti v nabídce má.

Předmětem pochval byl také specifický pohyb ruček (sekundová po půl sekundě a minutová skokově po jedné minutě), nebo průhled na strojek. Velká část přechodných uživatelů (včetně mě) usoudila, že průhled zde má svoje místo, přestože se jedná o quartzový strojek. 

Pro většinu zúčastněných byla také ideální velikost pouzdra 38,4 mm, i když pro některé s větší rukou už byla příliš malá. Většina z nich si ale i tak po pár dnech zvykla. Zcela ojedinělé byly stesky nad relativně nízkou voděodolností 50 m, ale to se u zcela společensky laděných hodinek dalo čekat. Naopak překvapivé je podle mě to, že velmi málo uživatelů chválilo použití safírového sklíčka, které je u podobně laděných hodinek Junghans spíše raritou a potencionální zájemci jej na Junghansech často postrádají. 

Trochu rozporuplná byla hodnocení mapy na číselníku testovaných hodinek. Zatímco jedni z ní byli nadšeni, druzí by ji raději přesunuli na dýnko hodinek. Po přečtení cestovního deníku, který je k hodinkám přiložen, jsem si však jist, že jedno mají všichni účastníci testování společné. A to, že si testování pořádně užili.

Tradiční dobročinná tečka na pomoc těm nejpotřebnějším

Jak už je u projektu Putovní hodinky zvykem, hodinky budou dělat radost dál i po skončení své cesty. Jednak novému majiteli, který je vydraží v dražbě na fóru Chronomag a pak Neonatologickému oddělení v pražském Apolináři, kterému bude připsán výtěžek z této dražby. Dělat hodinkami radost je zkrátka věc, o kterou nám jde především👏🏻 Jak dopadly předchozí dražby a jak probíhala předchozí Putování se můžete podívat zde.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *