Recenze Victorinox INOX

DSC01601 Jak už možná víte, tak naše hodinky rádi testujeme a dáváme jim co možná nejvíc zabrat. Všechny naše recenze najdete v příslušné sekci. Wengery už s námi byly v Laponsku i na Islandu. Pro další cestu jsme si vybrali hodinky Victorinox INOX 241682.1 a jelikož bylo našim cílem zimní Laponsko, tak jsme se těšili na opravdu náročné podmínky a zajímavé testy.

Proč zrovna Victorinox INOX? Výrobce tento model určil jako svou vlajkovou loď, která má být nejodolnější a podle toho ji také sám testuje. Chtěli jsme si tak propagovanou odolnost ověřit.

Co obnášel trek Laponskem?

Na 10denním treku zimním Laponskem jsme toho zažili hodně. Jenom pro představu šlo o cca 160km trek na sněžnicích se saněmi a batohem. Šlapalo se překrásnou pannenskou přírodu v oblasti národního parku Sarek. Součástí treku bylo i několik výstupů na vrcholy v národním parku, nechtěnné brodění ledové vody a seznamování s místní faunou a florou. Spalo se nejčastěji ve stanech na zamrzlých jezerech a teploty se pohybovaly od -20°C do +5°C.

DSC01261Hodinky byly celou dobu buď na ruce, přes bundu (pro rychlejší zjištění času, určení severu) nebo připnuty jinde z důvodu testování. Většinu času byly používány bez bumperu, abychom zjistili jejich odolnost bez této ochranné pomůcky.

Hodinky Victorinox INOX zažily:

  • změny teplot (z ledové vody na sluníčko),
  • pobyt přes noc venku v mraze -20°C,
  • 10 dní nad / pod oblečením,
  • několik tisíc otřesů (chůze s hůlkami) a několik pádů,
  • rozdíly tlaku (stoupání do hor a následný sestup)
  • a 4 bezpečnostní kontroly na letišti.

+ Klady hodinek:

  • Bumper drží velmi dobře a nesundal se při žádné manipulaci (oblečení, bunda, poutka hůlek).
  • Hodinky jsou krásně čitelné. Antireflex je na sluníčku perfektní!
  • Luminiscence je velmi dobrá. Po pobytu na sluníčku svítily ve stanu i spacáku dlouhé hodiny.
  • Korunka je výborně strukturovaná a lze s ní manipulovat i v rukavicích.
  • Řemínek má praktické uchycení očka – neztrácí se a nejezdí.
  • Řemínek je ohebný a neláme se či nepraská ani v mraze.
  • Naposledy k řemínku – je dostatečně dlouhý i při zapínání přes bundu a mikinu.

– Zápory hodinek:

  • Červená čísla na ciferníku jsou neviditelná, drobná a tudíž zbytečná (na fotkách téměř nejdou vidět).
  • U sklíčka je mezera, kde se občas dostaly mikrodrobky. Samovolně se ale časem opět vytřepaly.

Závěr z testování

DSC01606Hodinky Victorinox I.N.O.X. 241682.1 dostály svým udávaným předpokladům. Jsou velmi bytelné a zpracování je opravdu kvalitní. Z hodinek lze doslova cítit, že při jejich návrhu někdo přemýšlel a dokazují to takové drobnosti jako uchycení poutka hodinek, strukturovaná korunka, skvělá luminiscence a antireflex. Celkový dojem je perfektní a můžeme říci, že na hodinky se lze maximálně spolehnout a počítat s nimi v každé situaci. Na ruce vypadají dobře a bez bumperu je lze vzít i k formálnějšímu oblečení, kterému neudělají ostudu.

Kde hodinky koupit

Konkrétní testované hodinky nabízíme se slevou 20 %. Na ostatní / nové modely Victorinox máme slevu 5 %. Objednat je můžete na našem eshopu Helveti.cz. Vyzkoušet si je přijďte do naší prodejny na adrese Vítkova 8, Praha – Karlín. Budeme se těšit na Vaši návštěvu.

V dalším článku bychom rádi srovnali hodinky Wenger Sea Force 01.0641.103 (naše recenze) s právě testovanými Victorinox INOX. Doslova bratrský souboj bude asi dosti těsný.

Za tým Helveti.cz – Jiří Štencek

Fotogalerie


Raději byste si o hodinkách něco poslechli?

Těšíme se, že vám uděláme radost nejen novými hodinkami, ale i povídáním o nich. Najdete nás na SpotifyAppleYoutubeAmazon a Castbox.fm. Máte-li tip na téma, které vás zajímá, nechte nám vzkaz v komentářích, rádi ho zpracujeme. A jak často budeme publikovat? Prozatím se můžete těšit na přibližně 3 nové díly do měsíce.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

2 komentáře u “Recenze Victorinox INOX

  1. Tak jsem třetím dnem spokojeným majitelem modrých I.N.O.X.ů a musím říct, že se Victorinoxu opravdu povedly. Hledal jsem hodinky na čundry, ježdění na horáku, sem tam nějakou řeku na lodičce a v zimě na běžky a lyže. Požadavky byly následující:
    (neřadil jsem je podle důležitosti)
    1. Ručičkové (líbí se mi víc, než digitálky, podle kterých navíc nenajdu sever)
    2. Quartz strojek (odolnější proti vibracím a nárazům než mechaniky)
    3. Safírové sklíčko
    4. Vodotěsnost min. 100m
    5. Jednoduchý, dobře čitelný ciferník a jednoduchý vzhled (tento požadavek v zásadě vyloučil řadu Casio G-Shock, kde kvůli ciferníkům přeplácaným vším možným nejsou kolikrát ručičky k nalezení 🙂
    6. Gumový řemínek kvůli snadnější regulaci obvodu.
    7. Slušná cena
    Když jsem po nějaké době hledání a brouzdání po netu narazil na Inoxy, napadlo mě, že ty hodinky snad Victorinox vyvinul přímo pro mě. Do mých požadavků zapadaly přímo ideálně, tak že konečné váhání bylo krátké. A nelituji. Bez chrániče vypadají krásně. Elegantně a jednoduše zároveň a při tom se nasazením chrániče mohou rázem změnit v hodinkového terminátora (vzhledem i odolností). Je z nich cítit kvalita a odolnost. Jsou skvěle čitelné kdykoliv a kdekoliv a s nasazeným chráničem přežijí asi cokoliv. Na nějaký větší test odolnosti ještě čekají, ale říkám si, že spadnout někdy s letadlem, byly by Inoxy nejspíše to jediné, co by po mě našli a vsadil bych boty, že by stále šly… 🙂
    Za sebe dávám Victorinoxu plný počet hvězdiček.
    S pozdravem
    V. Jákl
    PS. Těch červených čísel na obvodu ciferníku jsem si všimnul až po přečtení Vaší recenze. Jsou opravdu na nic.
    Vojta J.

    • Díky mockrát za tak rozsáhlé doplnění recenze. V podstatě se nedá než souhlasit 🙂 Odolné a kvalitní hodinky, které přežijí i nás!
      Přeji ať skvěle slouží a dělají radost.
      S pozdravem Jiří Štencek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *