Putovní hodinky Traser Tornado Pro – první zkoušky ledem (II. díl)

Loni jsme do světa vypustili další hodinky na putovní testování. Jde o hodinky Traser Tornado Pro v hodnotě 15 700 Kč. Jestli netrpělivě čekáte co se jednotlivým testerům líbilo a co naopak ne, čtěte zkušenosti prvních tří: prischery, martigena a shotika.

Příběh hodinek a jejich putování můžete kromě našeho blogu sledovat také na sociálních sítích pomocí hashtagu #putovniHodinkyTraser .

prischera

Mám tu čest zahájit putování hodinek, díky za tu možnost. Hodinky jsem vzal na dvoudenní výlet po Krkonoších, jinak čekaly na nafocení.Stručné dojmy: jsou to poměrně velké hodinky, které díky krátkým ručkám sedí i na menší ruce. Jsou na poměrně tuhém NATO strapu, se kterým jsem si moc nerozuměl, takže jsem je hned po donesení domů přezul na vzhledově velmi podobný canvas od Campagnolo, ten je i na všech fotkách. Moc se mi líbila povrchová úprava, hodinky mají nějakou formu DLC černění, ale zároveň je pořád dobře vidět brus oceli. Je otázka, jak to bude vypadat po delší době, ale na nových hodinkách je to super. Tvar lunety i hodinek je poměrně originální, nicméně můj šálek kávy to úplně není. Luneta je jednosměrná, skáče po vteřinách. Má tedy 60 kliků. Otáčí se ztuha a nemá žádnou vůli, bohužel díky zaobleným tvarům, jde o něco hůře uchopit. Čitelnost ciferníku je příkladná, na rozdíl od dříve putujících Traserů mi přijde proporčně v pořádku. Bateriový pohon dává u hodinek tohoto určení smysl. Potěší vteřinovka, která skáče přesně na indexy. Osvětlení hodinek pomocí tritiových trubic je u Traseru součástí trademarku, drží si svojí vysokou úroveň. Hodinky svítí o něco hůř než čerstvě nasvícené hodinky s kvalitní lumi, ale s časem se rozdíl rychle smazává, nad ránem už tritium jasně vede.

martigen

Na trasery jsem se hodně těšil z důvodu zvědavosti jak doopravdy svítí tritium (nikdy jsem neměl tu čest), kvality PVD úpravy (špatné zkušenosti) a celkového zpracování těchto „odolných kvarců za 15“.Překvapil mě pevný a kvalitní NATO řemínek, do teď jsem měl pouze takové ty noname za 3 stovky a rozdíl je tedy diametrální – nejraději bych si ho nechal. Velikost hodinek mi vyhovuje a luneta také – mám rád potápky. Komu by nevyhovola výška, po nasazení klasického řemínku hodinky ještě o přibližně 3mm klesnou. Takhle jsou vysoké cca 17mm. Líbí se mi PVD úprava která je nesrovnatelně lepší, než na mých toolech Seiko Baby monster (které taky ale stojí přibližně 1/7 ceny Traserů). Tritium je parádní, v noci svítí více než dostatečně a na mých hodinkách bych ho v budoucnu určitě chtěl. Co se týče strojku, za 14 dní hodinky udělaly +5 vteřin. Líbí se mi také červená vteřinová ručka, která dává jinak pracovnímu nástroji emoce. Oranžová tritium trubička na pozici 12 narozdíl od ostatních žlutých zase pomáhá při noční dezorientaci.Plusy:

  • Tritium
  • PVD úprava
  • NATO řemínek
  • lícování na indexy
  • šroubovací korunka a 200m vodotěsnost
  • velikost akorát
  • čitelnost

Minusy:

  • luneta by mohla být lépe uchycená
  • cena za kvarc

Sečteno podtrženo: Hodinky jsem si užil a pokud bych nebyl na mechanické strojky a chtěl něco super spolehlivého a lehce outdoorového, do Traserů bych určitě šel.

shotik

Jako čtvrtý v pořadí jsem převzal hodinky Traser na test. Plán byl jasný. Vzít je znovu na plánovaný Island – tentokrát zimní, kam už se podívaly i putovní Davosy.Krátké shrnutí: Velikost hodinek na ruku 18 cm tak akorát. Přiložený NATO strap mi moc nejel, ale nebyl čas už cokoli měnit. Luneta taková nijaká, ale u Traseru jako „tool watch“ bych jim to prominul. Pouzdro super – sedělo, DLC bych se bál po čase jak bude vypadat – sám jsem ho nikdy raději nekoupil. S lunetou se mi manipuluje mnohem lépe než u Davos z předešlého putování. Cifr krásně čitelný a vcelku jednoduchý, Tritium u Traseru jasná volba.Hodinky jsem ponosil pár dnů a celkově spokojenost. Ač jsem spíše příznivec mechanických strojků tak v této cenové kategorii není Traserům moc co vytknout.

Hodinky s námi procestovaly takřka celý západ Islandu.

Tolik zatím dojmy prvních testujících, kterým tímto děkujeme za recenze a krásné fotografie. Samotné hodinky se nezadržitelně řítí od jednoho testujícího k druhému a my se brzy připomeneme s další várkou fotografií a povídání o hodinkách.

Mezitím můžete hodinky sledovat na sociálních sítích pomocí hashtagu #putovniHodinkyTraser .

Sledujte s námi putování hodinek Traser v recenzích testerů:

  1. Posíláme do světa putovní hodinky Traser Tornado Pro
  2. První zkoušky ledem
  3. Tooly do akce
  4. Na testu u Xenomorfa
  5. Dražba: Konec cesty putovních hodinek Traser

Galerie:

Rádi si čtete naše články? Navštivte také náš e-shop s hodinkami.
Přihlaste se k odběru novinek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *