Nová značka Claude Bernard: tradice s osobitým designem

V nabídce Helveti najdete řadu hodinářských značek, které pečlivě vybíráme – proto u každé z nich najdete něco výjimečného. A jinak tomu není ani v případě nové Swiss made značky Claude Bernard, kterou máme tu čest nově přivítat v nabídce mezi našimi oblíbenými značkami

Vzhledem k úžasné historii švýcarského hodinářství, s nímž je značka Claude Bernard spojena, lze říct, že nejde jen o hodinky, ale i o umělecká a řemeslná díla tradičního hodinářství. Značka totiž navazuje na úžasnou inženýrskou i designérskou práci švýcarských mistrů hodinářů. A bez citlivého udržování a navázání na toto dědictví by ani značka Claude Bernard neměla tak zvučné jméno i v 21. století.

Začalo to vyhnáním…

Hlavní milníky švýcarského hodinářství jsou zásadní i pro značku Claude Bernard, která z tradičního švýcarského hodinářského umění vychází. Ve zkratce a pro zajímavost to byly zejména okolnosti, které se vyskytly v polovině 16. století. Souvislosti vzniku hodinařiny sahají hluboko do společenských událostí 16. století. Francouz Jean Calvin (počeštěle Jan Kalvín), který byl teologem a významným představitelem křesťanské reformace, se v roce 1536 rozkmotřil s římskokatolickou církví a uprchl do Ženevy. Jeho kroky tehdy následovali i francouzští hugenoti (neboli protestanti).

Značka navazuje na téměř půl tisíciletí tradiční hodinařiny v regionu švýsarské Jury.

… a dál souviselo s přísnou vírou

Ačkoli byl Jan Kalvín zprvu ze Ženevy vypovězen, po pár letech mu městská rada umožnila opětovný návrat. A právě v té době vydal Ženevský katechismus, jehož součástí byl přísný městský řád. Jak Kalvín měl na vedení země nemalý vliv a zavedl spoustu radikálních omezení. Společnost vedl k tomu, aby se plně soustředila na boha, poctivou práci i šetrnost. Spolu s tím začal platit přísný zákaz zábavy a kromě toho se nesměly prodávat šperky.

Z dnešního pohledu jde o nařízení velmi odvážná a omezující. Ale zoufalí z nich byli i tehdejší zlatníci a klenotníci. Proto není divu, že přesunuli svou pozornost k výrobě něčeho, co jim víra nezakazovala. A právě v tuto chvíli byl položený základ nového řemesla – švýcarského hodinářství. S odstupem půl tisíciletí můžeme říci, že všechno zlé je někdy k něčemu dobré…

Ruční hodinářská práce je zárukou kvality značky Claude Bernard

Swiss made – záruka kvality

Jak šel čas, obor hodinářství se krásně rozvíjel a zdokonaloval. Zatímco během teplejších dnů se řemeslníci věnovali zejména svému hospodářství, v zimě poctivě zdokonalovali své hodinářské umění. Hlavním ústředím rozkvétajícího řemesla bylo město Les Genevez umístěné v malebném švýcarském pohoří Jura.

Právě zde, o mnoho let později, se roku 1973 zrodila v rukách zručného hodináře Clauda Bernarda poutavá značka, která se už od prvopočátku zaměřovala na ručně vyráběné hodinky s mechanickými i quartzovými strojky. S neutuchající vášní pro detail se hodinky Claude Bernard na stejném místě vyrábějí až dodnes. V současné době patří značka Claude Bernard do světoznámé skupiny Edox, přičemž aktuálním majitelem je Victor Straambini. 

Claude Bernard – záruka originálního designu

Claude Bernard nespoléhá slepě na tradici a vylepšuje své návrhy ve vzhledu i konstrukci. I přesto je ale stále silnou inspirací právě dlouholetá tradice. Při pohledu na současné hodinky srdce každého hodinářského nadšence doslova zajásá. Když k tomu přidáte mimořádnou kvalitu zpracování, kouzlo hodinářského umění, smysl pro detail i perfektně sladěný design – jsou z toho neodolatelné hodinářské kousky.

Portfolio značky Claude Bernard je velmi široké a pestré. Hodinky značky Claude Bernard jsou totiž stejně rozmanité, jako preference jejich zákazníků, kteří se nacházejí v 70 zemích světa. Shrneme-li to, pak kvalita, velká spolehlivost i preciznost zpracování hodinek této značky byly důvodem, proč jsme se rozhodli jí věnovat místo i v portfoliu Helveti.

Kolekce Claude Bernard zvýrazní váš osobitý styl

Hodinky jsou navržené pro moderně smýšlející ženy i muže. Čtyři základní kolekce odrážejí moderní trendy, každá vás osloví něčím jiným:

Aquarider

Kolekce Aquarider zaujme všechny, kteří hledají oslnivý vzhled, ale neobejdou se bez praktické stránky věci. Sportovní hodinky z kolekce Aquarider jsou velmi odolné, spolehlivé a vodotěsné. Proto, jak už název napovídá, vyhoví vysokým nárokům sportovně založených nadšenců. Vybavené jsou ocelovými tahy i koženými řemínky. A design? Jedna báseň, posuďte sami.

Classic

V jednoduchosti je síla, což ostatně dokazuje také kolekce Classic, která je elegantní a nadčasová zároveň. Jde o společenské dámské i pánské hodinky, které i přes nekomplikovaný design pokaždé zaujmou nějakým detailem. Kolekce Classic je svým způsobem univerzální a skvěle se tím pádem přizpůsobí vašemu individuálnímu stylu.

Slim Line

Svěží, půvabné a maximálně moderní. Hodinky z kolekce Slim Line osloví nejen svým jemným designem, který je úzce spjatý s velmi malou výškou pouzdra. Proto v této kolekci najdete množství modelů, které se hodí jak pro dámy, tak pro pány. Díky svým rozměrům se skvěle nosí jak gentlemanům – nepřekáží například manžetám košile, tak dámám – velký ciferník je nepůsobí robustně, ale zajímavě.

A pro dámy Dress Code

Dalším skvostem jsou dámské hodinky z kolekce Dress Code, které vám umožní naplno zazářit. Jsou plné drobných detailů, které rozzáří vaši ženskost. Jejich nadčasový vzhled jde ruku v ruce se stylem, který zrovna vy uznáváte. V nabídce totiž najdete kousky, jež vás směle doprovodí na důležitou pracovní schůzku, ale i modely vhodné pro casual styl či volný čas. 

Kde jsou hodinky Claude Bernard k vidění?

Na hodinky značky Claude Bernard se můžete přijít podívat do nové prodejny Helveti v pražských Holešovicích, kde najdete i zázemí pro individuální konzultace. Zde si hodinky můžete v klidu vyzkoušet a dozvědět se vše, co vás o nich zajímá.

V Helveti dáme za Claude Bernard ruku do ohně

  • Značky do portfolia Helveti vybíráme velmi pečlivě, proto vám i k hodinkám Claude Bernard bez váhání prodloužíme záruku na 5 let.
  • Pokud zjistíte, že první volba z eshopu nedopadla dobře, máte možnost hodinky během 90 dní vyměnit, nebo nenošené vrátit.
  • Pokud vám jen nebude sedět délka řemínku, rádi vám jej upravíme přímo v našich prodejnách.
  • K hodinkám také dáváme roční pojištění nad rámec záruky a dopravu z eshopu – obojí zdarma.

Foto: Helveti.cz a @claudebernardwatch, www.claudebernard.ch


Raději byste si o hodinkách něco poslechli?

Těšíme se, že vám uděláme radost nejen novými hodinkami, ale i povídáním o nich. Najdete nás na SpotifyAppleYoutubeAmazon a Castbox.fm. Máte-li tip na téma, které vás zajímá, nechte nám vzkaz v komentářích, rádi ho zpracujeme. A jak často budeme publikovat? Prozatím se můžete těšit na přibližně 3 nové díly do měsíce.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *