Hodinky měsíce října 2022

Občas se ani nechce věřit, že už máme polovinu října. Skokově jsme skočili z letních teplot do sychravých dnů, a až možná teď se zdá, že si trochu toho babího léta přeci jen užijeme. A i když se počasí venku neustále nemění, co stále zůstává stejné, je naše každoměsíční rubrika Hodinky měsíce, která tentokrát bude patřit modelům Victorinox FieldForce Chrono 241854 a Claude Bernard Aquarider 10222-3M-VIN1.

Letošní říjnové hodinky se nesou ve znamení univerzálnosti, co se samotných modelů týče. Doplní vás totiž nejen při běžném nošení, ale využijete je také v rámci sportu. A přestože jsou z hlediska funkcí i vzhledu jiné, něco mají společné – především chronograf a také švýcarský původ. Nebudeme to dál prodlužovat, v aktuálním vydání se podíváme na podzimně laděné hodinky Victorinox FieldForce Chrono 241854 a také na Swiss Made model Claude Bernard Aquarider 10222-3M-VIN1. Ty pro vás vůbec poprvé zrecenzoval Jakub NovákFrantiškem Žváčkem. Tak jdeme na to.

Victorinox FieldForce Chrono 241854

Victorinox FieldForce Chrono 241854

Oblíbená barevná varianta? Když vynecháme klasickou černou barvu, tak již pár let je jasně vévodící kombinace modré s hnědou. A přesně takovou barvu mají hodinky měsíce října. K podzimnímu outfitu je tato barevná kombinace prostě ideální! Nastalo období, kdy můžeme nosit kožené řemínky, které většinou při vysokých teplotách, když se potí zápěstí, jednoduše trpí. Na ruce je nepříjemné, když nasáknou potem a dochází k rychlejší degradaci a případnému zápachu. Toho nás podzimní počasí ušetří.

Už Vás nebudu dlouho napínat, pro hodinky měsíce jsem vybral model Victorinox FieldForce Chrono 241854. Hodinky nabízí vše podstatné, co jejich nositel potřebuje. To znamená atraktivní a univerzální design, voděodolnost 100 metrů (postačí i na plavání, ale opět to příliš neocení kožený řemínek, což má ale snadné řešení – více informací dále v článku), stopky, tachymetr a také datumovku na pozici šesté hodiny. Abych nezapomněl, ukazují také samozřejmě naprosto přesný čas díky švýcarskému strojku Ronda 5030.D s vyměnitelnou baterií, jejíž životnost je přibližně 2-3 roky. Jen tak mimochodem, nově Vám baterie vyměníme i u nás v Helveti včetně tlakové zkoušky 😊

Nápaditý ciferník spolu s kvalitním řemínkem tvoří idylickou kombinaci.

Jak jsem již zmiňoval, hodinky drží na ruce díky kvalitnímu koženému řemínku s prošitím po obrubě. Hlavní výhoda tohoto řemínku je jeho rychlá výměna díky rychloupínacímu systému Quick-Release. Na výměnu řemínku nepotřebujete žádné nástroje, stačí jen zatlačit čep, který je na spodní straně řemínku. Osička následně vyjede z pouzdra hodinek a můžete nasadit nový řemínek. Klidně každý den jinou barevnou variantu, fantazii se meze nekladou 😊

Díky rychloupínacímu systému snadno můžete řemínky měnit podle nálady i momentální aktivity.

Díky univerzálnímu rozměru 42 mm padnou hodinky Victorinox FieldForce na většinu pánských zápěstí. Další skvělou zprávou je, že použité sklíčko je vyrobeno z čistého safíru. Safír je na stupnici tvrdosti druhým nejtvrdším diamantem. Safírové sklíčko je tak opravdu to nejkvalitnější, co může ciferník hodinek chránit. Takovéto sklíčko jde opravdu jen velmi těžko poškrábat či zničit, respektive jiným safírem či diamantem. Skrz sklíčko můžete pozorovat plasticky ztvárněné indexy, které navíc ve tmě skvěle svítí díky luminiscenční vrstvě SuperLuminova. Ta samozřejmě nechybí ani na minutové a hodinové ručce.

Sklíčko je vyrobené z tvrdého safíru, nechybí ani plasticky tvořené indexy s luminiscencí.

Pokud Vás hodinky zaujaly, rádi Vám je ukážeme naživo v našich prodejnách v Praze – Karlíně či v Praze – Holešovicích.

Klady

  • skvělá barevná kombinace
  • safírové sklíčko

Zápory

  • nižší cena by nikdy neuškodila 

Autor recenze: Jakub Novák

Jakub vám rád pomůže při výběru hodinek, provede vás celým objednávkovým procesem nebo ochotně poradí s reklamací. Pokud cokoliv potřebuje pán nejvyšší, je mu Jakub k dispozici ohledně řešení různých provozních záležitostí. Na jeho hlavu padá i zodpovědnost za Cash-flow ve firmě. Pod svými křídly má značky Wenger, Victorinox a Traser, které také nosí osobně na svém zápěstí (ne všechny najednou :)). Ve volném čase rád cestuje obytným vozem, na delší vzdálenosti letecky, a poslouchá elektronickou hudbu.


Claude Bernard Aquarider 10222-3M-VIN1

Claude Bernard Aquarider 10222-3M-VIN1

Méně známá značka Claude Bernard, která vyrábí švýcarské hodinky, si nepochybně zaslouží Vaši pozornost. Tato firma totiž pro širokou veřejnost vyrábí hodinky s prémiovou kvalitou za opravdu bezkonkurenční ceny, což ostatně bylo vždy záměrem této značky. Někdo si řekne – hodinky za tak nízkou cenu, to nemůže být ani švýcarská kvalita – ovšem právě, že ano, a přesně na to vsází Claude Bernard už od roku 1973. Nedílnou součástí u všech modelů je standardně safírové sklíčko i pouzdro vyrobené z kvalitní nerezové oceli. U quartzových modelů jsou samozřejmostí strojky ETA a RONDA, zatímco u těch mechanických nechybí strojky ETA a Sellita.

Zpátky ale k hodinkám, o kterých bude v hodinkách měsíce řeč. Rád tíhnu ke sportu a osobně se mi líbí spíše sportovní hodinky (nemyslím tím ale smartwatch), které se zároveň dají vzít i do běžného života. Jediná má podmínka je, že musí mít minimálně 10 ATM voděodolnost, což hodinky, které vám níže představím, dvojnásobně splňují. Vybraný model má sportovní duši a všestranný vzhled, řekl bych, že je v něm skrytý hodně velký potenciál. Nebudu to ale natahovat. Z naší kolekce, kterou máme skladem, mě nejvíce upoutal model se smaragdově zeleným ciferníkem, a to konkrétně hodinky Claude Bernard Aquarider 10222-3M-VIN1.

Smaragdově podbarvený číselník dodává hodinkám na výjimečnosti.

Model mě zaujal sportovně-společenským vzhledem, který se vlastně přizpůsobí každé situaci a nezáleží na tom, jestli se chystáte na kolo nebo s partnerkou na večeři. Univerzálnost je jedna z vlastností, kterou u hodinek oceňuji (není nad to mít jedny hodinky pro vícero příležitostí, že :)). Co se celkového designu týče, možná, kdyby neměly hodinky chronograf, by v podstatě byly jen obyčejné hodinky. Právě chronograf z mého pohledu propůjčuje modelu určitou zajímavost. S jejich pomocí si můžete měřit i nějaký ten sportovní výkon, což také není úplně od věci.

Model s chronografem se může pochlubit pečetí Swiss Made, tedy vysokou švýcarskou kvalitou.

Co bych určitě vyzdvihl, je fakt, že na smaragdově zeleném číselníku krásně ladí hranaté indexy s luminiscencí u kraje číselníku, zároveň je luminiscence aplikovaná i na ručkách. Není to sice stále svítící tritium, ale v šeru po setmění Vám zcela jistě pomůže s lepší čitelností. Datumovka není na klasickém místě u 3 hodiny, ale na méně tradičním – tedy u 4 hodiny. To podle mého dělá hodinky i trošku jiné než ostatní. Samotnou kapitolou je pouzdro hodinek. Když totiž zhodnotím celek hodinek jako takový, trochu si pohrávám s myšlenkou, jak by asi pouzdro vypadalo, kdyby nebylo leštěné, ale matné. To však zatím zůstává jen v nějakých představách a nezjistíme to do doby, dokud s tím nepřijde výrobce. Špatné by to však být nemuselo.

Sportovně-společenský design využijete k mnoha různým příležitostem.

A teď k tomu hlavnímu – strojku, který je srdcem každých hodinek. V tomto modelu najdete strojek RONDA 5030D se 13 kameny. Za mě je to nepochybně kvalitní strojek, takový poctivý dělník, který najdete i u dražších modelů či mikro brand značkách.

Vzhledem ke své velikosti 44 mm a výšce 11,5 mm nepatří hodinky k něm úplně nejmenším, přesto díky průměru 20 cm pěkně sedí na zápěstí. Hodně ale záleží na preferenci zákazníka – tedy, jestli chce spíš větší nebo menší hodinky. Hodinky mají ocelový tah s plnými články, překlápěcí sponou s pojistkou a už na první pohled o sobě dávají vědět, že rozhodně nejsou žádné chrastítko.

Už na první pohled je zřejmé, že z hlediska svých rozměrů nejde o žádné chrastítko.

Pokud bych měl shrnout názor na model Claude Bernard Aquarider 10222-3M-VIN1. pak bych jednoznačně řekl, že se jedná o zajímavé hodinky (byť z portfolia méně známé značky) s kvalitou Swiss Made. Jejich cena se pohybuje kolem 12 tisíc, což je vzhledem k tomu, že se v nich nachází strojek umístěný i v mnohem dražších hodinkách, docela fajn. Z mého pohledu si myslím, že za rozumný peníz získáte opravdu kvalitní hodinky.

Klady

  • univerzální vzhled
  • netradiční barva
  • vysoká voděodolnost 200 m
  • safírové sklo
  • Swiss Made

Zápory

  • méně známá značka
  • větší rozměr 44 mm

Autor recenze: František Žváček

František nastoupil do Helveti v roce 2021 a rovnou naskočil do rozjetého vánoční vlaku. Předtím se věnoval profesionální kuchařině. U nás má v současnosti na starosti značku Claude Bernard i luxusní pera a diáře. Kromě toho řeší reklamace a stará se o zabalení objednávek tak, aby zákazníkům dorazily vždycky jako v bavlnce. Potkat ho můžete i na prodejně, nebo ho slyšet v telefonu. Kromě toho, že za poslední roky je posedlý relaxováním v bazénu, je také milovníkem tetování. Rád chodí se psem po Stromovce a rekreačně se věnuje řadě sportům – nově zkouší kurzy paraglidingu.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *