Baselworld 2017 – Wenger, Victorinox, Epos a další

Fotka z polariodu od Wengeru byla skvělá pozornost

Fotka z polariodu byla skvělá pozornost od Wengeru

Druhý den Baselworldu pro nás byla pořádná nálož novinek! Oproti prvnímu dni jsme měli na pořadu dne několik schůzek a hlavně více značek z našeho portfolia. Osobně jsme se setkali ze zástupci značek Wenger, Edox, Claude Bernard a Rotary.

Umocnil se nám zážitek z celé akce a odnesli jsme si i několik suvenýrů. Jako například fotku z polaroidu po úžasné schůzce ve Wengeru. Děkujeme!

WENGER má nový směr

Změnil směr, ustoupil od safírových sklíček, snížil ceny a zacílil na širší publikum. Nebudeme zastírat, že jsme byli zpočátku skeptičtí. Wengeru se totiž s původní strategií v ČR extrémně dařilo, tak proč měnit něco, co funguje? Úspěch Wengeru v ČR byl ale vyjímkou a na jiných trzích se zásadněji neprosadil. Novou strategii nám podrobně vysvětlil Mario Georgiev (vysvětloval již podruhé) a představil nám nastupující novinky. A je potřeba říct, že Mario a celý Wenger udělali skvělou práci! To, co v Baselu představili, nás jednoduše nadchlo! Nebude to ten starý Wenger, ale pokud půjdou tímto směrem, bude to Nový Wenger, za který budeme velmi rádi „kopat“! Po pár nejistých letech a novinkách přišlo konečně něco smysluplného a prodejného na českém trhu. Ještě než vám ukážeme fotografie, shrneme novinky u Wengeru.

Novinky a změny u Wengeru:

  • Wenger společně s Victorinoxem investoval značné finační prostředky do své výrobní haly. Cílem je zkvalitnění výroby a její zefektivnění.
  • Hodinkám vrací signovanou korunku, čisté dýnko s gravírovaným kódem modelu + sériové číslo, které není sériovým číslem (vysvětlíme jindy).
  • Radost máme z nových krabiček, které působí bytelnějším a elegantnějším dojmem.
  • Nástupce Wenger Field se jmenuje Wenger Avenue a přináší konečně rozumné barevné kombinace.
  • Faceliftu se dočkala řada Roadster. Prozatím modely 01.1843.10401.1841.105. Změny jsou v detailech, ale správným směrem.
  • Wenger Attitude mají nová pouzdra a verze s dnem v týdnu (viz fotky).
  • Vrací se bestseller Day Date – jmenuje se Wenger Attitude Heritage (více variant) a my jsme s kapkou nostalgie nadšení!
  • Wenger Sea Force má potápěčskou modrou – modrý ciferník + modrý silikon.
  • Modely ve střídmějším designu obohatili řadu Urban Classic. Více tak odpovídají aktuální poptávce po hodinkách do společnosti. Například 01.1741.11101.1741.106 (s mimostřednou vteřinovkou), 01.1743.104 (chrono verze).
  • Konečně se dočkají také dámy – Wenger Donnissima se Swarovski kameny.
  • Na fotkách ti bystřejší najdou také novinky pro podzim 2017. Oficiálně ještě nepředstavené. Nám se naživo líbily opravdu moc!
    • Například nástupce Wenger Field Classic na zeleném a černém silikonu, ale hlavně modely s výraznými zelenými ručkami.

VICTORINOX má svůj I.N.O.X.

Bohužel se nám nepodařilo domluvit osobní schůzku, takže nám musela stačit řada novinek představená ve vitrinách. Protože ale od českého distributora dostáváme informace o novinkách dosti dopředu, důvěrně jsme je již znali. Bez možnosti prohlédnout si je blíže, pro nás návštěva stánku žádné nové informace nepřinesla. Zásadní novinkou tak zůstává dámská verze hodinek Victorinox I.N.O.X. a pár novinek v řadě Victorinox Airboss.

Už delší dobu Victorinox propaguje a rozšiřuje hlavně svou řadu I.N.O.X., na které staví svůj budoucí úspěch. Uvedení dámských modelů je pro nás logický krok. Do budoucna bychom ale uvítali i podobný model s vynikajícím poměrem cena / výkon.

Nutno také dodat, že prezentace hodinek Victorinox byla hezká a zvítězilo zde klasické: méně je někdy více. Slib pro naše zákazníky – jakmile budeme mít novinky na naší prodejně, tak vám k nim rádi napíšeme detailnější pohled.

EPOS má styl

Hodinky Epos jsou pro nás pořád čerstvou posilou, takže bylo více než příjemné je vidět v téměř kompletní kolekci na BaselWorldu. Měli jsme možnost si prohlédnout i nově představené modely, které přikládáme v produktových fotkách + doplněné o naše vlastní fotografie. Novinky aktuálně přidáváme do nabídky našeho eshopu.

Z novinek (katalog v PDF) nás nejvíce zaujal modely:

  • Epos Originale 3437 (první v galerii)
  • dámská verze modelu Epos Blue Sky s označením 4391
  • Epos Passion 3401
  • a samozřejmě hodinářská lahůdka Epos Oeuvre D’Art 3435 Verso

BERING má Maxe Reného

Pár novinek jsme zahlédli také na stánku hodinek Bering. Zaujaly nás zvláště hodinky s podpisem Max René. Tento pán již v minulosti s Beringem spolupracoval a jeho design je opravdu nadčasový. Podstatu řady vystihuje i její slogan Change looks, protože velmi snadno vyměníte barevný řemínek nebo ocelový náramek a máte úplně jinou kombinaci. Již brzy na našem eshopu.

ZEPPELIN má nové dámské modely

Opět jedna ze značek, kterou dělame velmi krátkou dobu (vlastně vůbec nejkratší). Novinkou byly dámské modely s velmi zajímavě řešeným ciferníkem. Protože máme ale velmi širokou vlastní kolekci, většinu představované nabídky jsme již znali z prodejny. Nakoukli jsme alespoň k vedle vystaveným hodinkám Junkers a potvrdili si, že tyhle hodinky jednou v Helveti rádi přivítáme. Novinky od Zeppelinu budete moct koupit již brzy na našem eshopu.

CLAUDE BERNARD a EDOX

Jsou to značky, o kterých už nějakou dobu uvažujeme a proběhla i jednání s lokálním distributorem. O to zajímavější bylo vidět celou kolekci a poslechnout si o značce přímo na Baselworldu od jejich zástupců (děkujeme Karim Aoune). Obě značky by do Helveti velmi dobře zapadly, takže jestli vše dopadne podle představ, možná se již s jednou z nich brzy potkáte na naší prodejně.

A my pokračujeme

Z výčtu značek jste si mohli udělat poměrně jasný obrázek, že stále uvažujeme o vhodném rozšíření našeho sortimentu. Například zde zmíněný Claude Bernard, Edox, Junkers nebo schválně opomenutý Tissot. V příštím článku se podíváme na značky, které jsme ještě na Baselworldu navštívili – Seiko, Certina, Citizen, Casio, Rotary, Swiza a pro nás láska na první pohled – Monta.

Zatím se mějte hezky a brzy „na počtenou“. Za tým Helveti.cz – Jiří Štencek

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *