7 důvodů, proč si koupit hodinky

Hodinky už dávno nejsou jen praktickou časomírou, která nám dodává schopnost být flexibilnější a umět si lépe organizovat čas. Jsou také věrným parťákem, který kopíruje individuální životní styl, podtrhuje celkovou image a dělá nám garde ve chvíli, kdy se chceme pustit i do té největší výzvy. Prostě mají tolik výhod, že je jen stěží spočítáte na prstech jedné ruky.

A zatímco téměř pokaždé v našem blogu zveřejňujeme recenze na konkrétní modely, tentokrát se spolu na hodinky podíváme z jiné perspektivy. Ať už jste fanouškem klasických, společenských hodinek nebo moderních a technicky vyspělých chytrých hodinek, máme pro vás pár pádných důvodů, proč by hodinky měly mít své čestné místo na vašem zápěstí.

Obsah článku

Stejně, jako se vlivem času mění koncepty, designy a technologie v oblasti hodinářství, určitou proměnou prochází i samotní nositelé hodinek. Hodinky už dávno pro ně nejsou jen nezbytným nástrojem pro sledování a organizaci času a tím i společnosti. Pro mnohé jsou vyjádřením osobnosti, uměleckým dílem nebo také skvělou investicí, která se časem zhodnocuje.

Důvodů, proč si pořídit kvalitní hodinky, je však mnohem víc a my si sedmičku těch nejpádnějších ukážeme.

Důvod č. 1: Získáte vyspělejší model

Jak už jsme zmínili o pár řádků výše, v moderním hodinářství prakticky neustále dochází k technickým inovacím. Při pohledu na starší modely zaznamenáme výrazné zlepšení nejen z hlediska funkcí a materiálů, ale také zjistíme, že mechanismy jsou mnohem přesnější, funguje solární nabíjení i konektivita s chytrými zařízeními.

Také z hlediska designu jsou hodinky mnohem promyšlenější, pokud jde o uspořádání a vzhled číselníku či velikost pouzdra, zrovna tak znatelný pokrok vnímáme i v použitých materiálech, díky čemuž jsou hodinky současnosti mnohem odolnější a bytelnější, avšak zpravidla nikoli na úkor hmotnosti.

Pokud chcete právě takové hodinky, které jsou na špičkové technologické úrovni, je určitě na čase poohlédnout se po novém modelu, protože vývoj ušel notný kus cesty i na poli mechanických hodinek, a proto je možné si například pořídit hodinky s komplikacemi, které byly před pár lety spíše výsadou, než něčím, co vám udělá radost.

Co mají moderní mechanické hodinky navíc?

Důvod č. 2: Vystihnete jedinečnost své osobnosti

Každá fáze našeho života obvykle vyžaduje naprosto jiný styl hodinek. A zatímco v mládí se nebráníme odvážným až bláznivým hodinkám, kde zdaleka neřešíme funkčnost, ale to, jak vypadají, o pár let později se najednou shlédneme v nadčasovém modelu, který doplní náš aktuální look.

A jak čas plyne, chceme naši aktuální identitu a ambice reflektovat právě skrze hodinky. Proto, když:

  • dojde na profesní růst, vyhledáváme hodinky ideální k business stylu,
  • založíme rodinu, dáme přednost klasice nebo naopak chytrým hodinkám, které usnadní celé rodičovství a plánování času,
  • si chceme užívat života a zažít dobrodružství, sáhneme po bytelných outdoorových hodinkách.

A další příklady by mohly následovat. Ustálené povahy naopak hledají hodinky s tzv. přívlastkem One Watch Guy – OWG, které jsou ideální pro jakoukoliv příležitost. Tedy takové, co odolají výletům, ale neuděláte s nimi ostudu ani při obchodním jednání. Hledání OWG je ale často během na dlouhou trať a nebo dokonce na celý život.

Z předchozího je ale spíš zřejmé, že jedny hodinky za život skutečně nestačí. A pokud vás čeká nová životní etapa, nebo ty stávající přestaly zvládat vaše tempo, je čas doplnit si sbírku o další, které vyhoví vašim aktuálním potřebám.

Důvod č. 3: Chytrá investice do budoucna

Opravdu kvalitní hodinky, které jsou po všech stránkách promyšlené do nejmenšího detailu, nejsou sice levné, ale mohou být skvělou investicí do budoucna. Některé značky a modely si dokáží udržet, nebo dokonce zvýšit svoji hodnotu spolu s časem, což činí nákup atraktivní i z finančního hlediska.

Investiční hodinky jsou u jedinců, kteří je hodinářský svět vnímají spíš okrajově, trochu opomíjeným tématem, avšak docela neprávem. U hodinářských fanoušků se sběratelské edice těší stále většímu zájmu a najdete je i u střední cenové hladiny hodinek. 

Sběratelské hodinky se vyznačují limitovanou produkcí, ale i luxusními materiály a speciálními příležitostmi (například zde, nebo zde), které zvyšují hodnotu hodinek v čase.

Důvod č. 4: Budou vám dlouhodobě dělat radost

Nejsou hodinky jako hodinky. A zatímco některé nejsou snad ani na ozdobu, což často značí podezřele nízká cena a nekvalitní provedení, existují i hodinky, u kterých se pořízení i přes vyšší cenu vyplatí. Takové se vám nejen že neokoukají, ale i nepřidělají starosti s opravami a budou vám opravdu radost dělat pokaždé, když si je vezmete na ruku.

Ostatně říká se přeci: „Nemám tolik peněz, abych si kupoval levné věci“. A přesně toto v hodinářství platí snad dvojnásob. Spolehlivost a odolnost vůči poškození vám ušetří za opravy a nadčasový design potěší vaše oko i po mnoha letech.

A aby vám hodinky sloužily ještě déle a lépe, nezapomeňte jim čas od času věnovat poctivý servis, díky kterému budou svižně tikat i po desítce let jako zamlada.

Důvod č. 5: Užijete si limitované edice

Mnohé hodinářské značky jdou cestou rozmanité tvorby limitovaných edic, které jsou často žádoucí mezi sběrateli. Takové hodinky jsou jako žádné jiné a nabídnout mohou nejen jedinečný design, ale také ojedinělé funkce, které nejsou dostupné u běžných modelů.

Jejich unikátnost ještě o to víc umocňuje fakt, že u limitky se počet vyrobených kusů pohybuje od desítek do nižších stovek kusů pro celý svět. Takové hodinky pak téměř vytváří svůj vlastní časoprostor a jako bychom v nich shrnuli převážnou část bodů z celého článku.

Zde bychom vypíchli, že později se z limitovaných edic stávají často sběratelské kusy, které jsou s odstupem let ještě atraktivnější.

Důvod č. 6: Budete neustále v kurzu

Hodinky jsou malým, přesto výrazným detailem, který dokáže okamžitě přitáhnout pozornost. Mohou pomoci s novým kontaktem při networkingu jako téma k diskuzi. Liší se v designu, barvách a materiálech, což vám umožní je dokonale sladit s příležitostí. Svět módy se neustále mění a hodinky jsou jeho součástí, ale nejen to. V některých společenských situacích jsou nezbytnou součástí prestiže.

Každý rok přicházejí nové kolekce a styly, které inspirují a ovlivňují trendy. Bez ohledu na to, zda preferujete minimalistický design nebo sofistikovanou extravaganci, vždy najdete hodinky, které perfektně zapadnou do vašeho módního stylu.

Nový model tak může výrazně oživit váš styl a podpořit tak váš trendy look nebo podtrhnout společenské postavení.

Důvod č. 7: Vytvoříte si kolekci na míru

Hodinářství a hodinky jsou pro mnohé velkou vášní. Dalo by se říci, že hodinky jsou miniaturní hračky pro velké kluky. Podobně jako auta nebo motorky, jen na ně nepotřebujete garáž, postačí box. Hodinářské umění je velmi živé a na poli technologií se neustále vyvíjí, což je pro muže zkrátka to ono. Dámy pak ocení hodinky jako nadčasové šperky či praktické pomocníky. Jak jsme psali už výše, časem se vám sejde vícero modelů, zvlášť, když hodinkám propadnete (o diagnóze hodinkového nadšence 🙂 se dozvíte více zde).

Co je ovšem ještě lepší, je možnost utvořit si některé hodinky takřka na míru, a to nejen z hlediska výměny řemínků. Některé značky totiž nabízí možnost personalizovaných hodinek, což třeba umí oblíbený výrobce outdoorových hodinek Traser. Díky tomu si pak snadno upravíte třeba i podobu číselníku už v malých nákladech.

Co však je možné využít téměř u všech hodinek, je možnost gravírování, které hodinkám vtisknou tu pravou jedinečnost a osobitost. V Helveti vytváříme také vlastní limitky, například Biatec CS30 – limitovaná edice 30 let ČR a SR, Biatec Heritage LE Helveti nebo Helveti H01.

Proč si pořídit hodinky právě v Helveti?

A když už jsme u těch důvodů, proč si pořídit hodinky, nesmí scházet ani dovětek, proč právě v Helveti.cz 🙂 Jednoduše proto, že jsme autorizovaným prodejcem, který kromě originality hodinek, vysoké kvality i skvělého servisu nabízí něco mnohem víc, a to pravou lásku k hodinkám.

To ostatně můžete spatřit nejen na našem blogu, kde pro vás pravidelně píšeme články o zajímavých modelech, ale i v naší prodejně, kde každému zákazníkovi rádi poradíme s výběrem. Dárky k hodinkám podle vašeho vlastního výběru jsou jen sladkou tečkou. Více o důvodech, proč vsadit při koupi hodinek v Helveti, se dozvíte právě tady.

Rádi si čtete naše články? Navštivte také náš e-shop s hodinkami.
Přihlaste se k odběru novinek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *