Zápisníky a diáře značky Moleskine: To pravé pro práci, radost i kreativitu

Občas přijdou chvíle, kdy je třeba zachytit náhodnou myšlenku, zapsat důležité poznámky, naplánovat si pracovní den nebo zakreslit zajímavý náčrtek. A přesně pro takové příležitosti se hodí zápisníky a diáře od značky Moleskine, díky kterým budou vaše poznámky pěkně pohromadě a vždy při ruce.

Ačkoliv jsme specialistou na hodinky, součástí naší nabídky jsou také psací potřeby. Mezi nimi objevíte značku Moleskine, která je celosvětově uznávaným výrobcem designových diářů a zápisníků i kvalitních per. Ať už jste student, umělec, kreativní designér, textař nebo manažer, nikdy není na škodu mít po ruce šikovný diář či zápisník. V článku se dozvíte nejen to, proč si diáře Moleskine oblíbily slavné osobnosti, ale i to, jak si vybrat svůj vlastní.

Pestrá nabídka barev i designů se vám zaručeně trefí do vkusu.

Legenda milovaná mnoha umělci

Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Bruce Chatwin nebo Ernest Hemingway. Přesně pro tyto umělce se stal srdcovou záležitostí zdánlivě obyčejný (později legendární) zápisník. Jeho listy byly plné poznámek, náčrtů, myšlenek i příběhů, z nichž později vznikla slavná díla světového kulturního dědictví – proslulé malby a stránky knih, pro které i po tolika letech máme slabost. Původně bezejmenný zápisník se po několika letech dočkal pojmenování a otcem názvu Moleskine nebyl nikdo jiný, než Bruce Chatwin. Přestože byl zápisník velmi vyhledávaný, v polovině 80. let bylo nemožné jej sehnat, přičemž později se z tržního světa úplně vytratil. Ne však na dlouho. Když se psal rok 1997, jeden malý milánský nakladatel přivedl populární zápisník znovu k životu včetně jeho původního literárního jména. A právě tento krok byl jakousi oslavou jedinečné tvorby a sebevyjádření, která v moderním pojetí pokračuje až dodnes.

Je ideální pro zachycení jakékoliv myšlenky a nových konceptů.
Jeho listy potěší všechny tvůrčí duše, od textařů až po designéry.

Víc než obyčejný papír

Ačkoli by se mohlo zdát, že značka Moleskine vyrábí klasické diáře a obyčejná pera, opak je pravdou. Ne náhodou proto v její nabídce najdete rozmanité klasické i digitální nástroje pro realizaci všech vašich projektů. Hlavním cílem značky je být prvotřídním výrobcem potřeb a pomocníků, které svým uživatelům umožní každodenní život v pohybu. Výrobky Moleskine mají jediné poslání: doprovázet vás na toulkách mysli (i těch reálných) a být s vámi na každém kroku, který uděláte. Mají vás inspirovat a podporovat rozmanité nápady, vybízet ke zkoumání a naplňovat vaši cestu. A to jak tu skutečnou, ale i tu přenesenou myšlenkami. A k tomu využívá tradiční způsob, volitelně propojitelný rovněž s digitální sférou.

Ctí tradici a přitom si náramně rozumí i s digitalizací.
Vaše nápady mohou být na papíře a přitom se stát součástí online světa.

Moleskine: značka pro každý projekt

Jak už bylo řečeno, diáře a zápisníky Moleskine mají za úkol být praktickým, ale i zábavným pomocníkem pro každý den. Čím se ale liší od jakéhokoliv jiného zápisníku? Čím zaujmou a co jim dává tu unikátní hodnotu? Je to zejména jejich multifunkčnost, kterou na nich uživatelé nejvíce ocení. Kromě toho, že si v nabídce Moleskine můžete vybrat zápisníky, diáře a náčrtníky v klasickém linkovaném, tečkovaném nebo bezlinkovém provedení, najdete v kolekcích i takové poklady, jakou jsou zápisníky s kombinovanou lineaturou. Jeden zápisník tak dokáže hravě splnit praktickou funkci diáře a zároveň podpořit kreativní cítění každého z nás. Tím si Moleskine získává pozornost všech, kteří jsou jak praktičtí, tak kreativní. Však kdo by také odolal možnosti naplánovat si pracovní den, zaznamenat důležitou poznámku i zachytit momentální inspiraci do jednoho jediného zápisníku, který má navíc originální designové desky.

Diáře i zápisníky jsou výjimečné svou multifunkčností.

Průvodce správného výběru diáře

  • Diář můžete samozřejmě vybírat podle vzhledu, což se hodí zejména v případě, kdy je pro vás rozhodující styl.
  • Obecně jsou diáře a zápisníky dostupné v měkkých i tvrdých deskách, a to nejčastěji v klasických barvách.
  • Výjimkou nejsou ani designové obaly a limitované edice – od těch uměleckých až po minimalistické.
  • My se však zaměříme na tu praktičtější část, tedy na výběr ideálního diáře podle gramáže papíru a velikosti, což je důležité hlavně pro to, že každý uživatel má zcela jiné nároky.

Je totiž rozdíl, pokud hledáte favorita pro běžné zápisky, kde stačí nižší gramáže a menší velikosti, nebo naopak společníka pro náročnější kresby, které si vyžadují nejvyšší možnou gramáž papíru s většími listy.

Gramáž

Aby diář či zápisník dokonale splnil svou funkci, je důležité vybrat vhodnou gramáž papíru.
  • 70g/m2 – jedná se o standardní papír slonovinové barvy, bez kyselin a s certifikací FSC používaný u většiny zápisníků Moleskine. Je vyráběný z barvené celulózy. Ideální je pro všechna suchá média – uhly, pastely, pera nebo tužky Moleskine. 
  • 100g/m2 – v tomto případě se jedná o silnější než standardní papír slonovinové barvy, který je rovněž vyrobený z barvené celulózy. Vhodný je nejen pro suchá média, ale i pro plnicí pera.
  • 120g/m2 – jemný a příjemný papír vhodný pro kresbu je vyrobený z barvené celulózy, jedná se o standardní papír. Je určený pro všechna suchá média, pera, ale i pastelky. 
  • 165g/m2 – standardní papír s vysokou gramáží je rovněž vyrobený z barvené celulózy. Je vhodný nejen pro uhly, pastelky, pastelky, tužky, ale i všechna pera včetně popisovačů. Díky své kvalitě odolá i gumování. 
  • 200g/m2 – velmi odolný papír, který je částečně vyrobený z bavlněného vlákna lisovaného za studena. Je značně odolný, dobře snese i gumování. Je vhodný pro oboustranné použití a v jeho případě se nemusíte bát i akvarelových pastelek. 
  • 300g/m2 – vysoce kvalitní papír s vysokým podílem bavlněných vláken, které jsou lisované za studena. Má vysokou odolnost vůči gumování, je možné používat ho oboustranně a zároveň snese několik akvarelových vrstev. 

Velikost diáře

Další rozhodující faktor je pak samotná velikost diáře či zápisníku. Menší rozměry budou vyhovovat zejména na básně či drobné poznámky, větší formát zápisníku zase oceníte, když jej budete využívat například na kresby a složitější designové návrhy.

V nabídce najdete diáře a zápisníky v mnoha velikostech.

Dobře se zorientovat ve velikosti diářů je zkrátka základ.

Základní pilíře značky Moleskine

Kultura

Vytvářet spojení mezi majitelem a světovým dědictvím v takových oblastech jako je literatura, umění a kultura. Moleskine je značka, kulturní ikona, která vypráví příběhy.

Cestování

Dobrodruzi, nadšení cestovatelé, kočovné duše, ale i ti, kteří jsou díky svému povolání neustále na cestách. Právě pro ně navrhuje Moleskine kolekce pomocníků pro každodenní cesty. 

Imaginace

Každá kolekce a každý výrobek Moleskine je navržen tak, aby podpořil a rozvíjel jakoukoliv formu kreativity a představivosti. Protože právě první myšlenka, první nápad, první vize jsou důležitým krokem k uskutečnění každého projektu.

Paměť

Moleskine, to nejsou jen obyčejné diáře a zápisníky. Je to také značka, která kromě usnadnění organizace času chce svým uživatelům pomoci s uchováváním důležitých vzpomínek, ať už v pracovním nebo soukromém životě.

Osobní identita

Moleskine není pouze značka. Není žádným tajemstvím, že věci, které každodenně nosíme u sebe, hodně prozrazují o našich zájmech i vkusu. Právě proto je Moleskine značka, která je součástí osobnosti každého uživatele.

Diáře i zápisníky podtrhnou osobnost každého uživatele.

Na výsluní mezi těmi nejlepšími

Silné propojení brandu s kulturou, uměním a komunitou kreativních nadšenců je vidět zejména v PR kampaních, marketingu, ve významných kulturních partnerstvích a v rozvoji limitovaných edicí. Celosvětová prestiž značky Moleskine je důsledkem pevných hodnot, kterých se po celou dobu svého působení na trhu drží. 

Značka Moleskine provozuje vlastní kavárnu.
Nápadité prostředí osloví všechny tvůrce.

Věděli jste, že… značka Moleskine se kromě výroby psacích potřeb věnuje i dalším činnostem, čímž dělá čest své myšlence, kterou neustále rozvíjí. Aktivně se stará o tvorbu inspirativního online časopisu Fold a také úspěšně vede literární kavárnu Café Moleskine, která je určená nejen pro workshopy, ale svým prostředím funguje jako stimulant tvůrčího myšlení. Kromě těchto aktivit vede i neziskovou nadaci The Moleskine Foundation, která rozvíjí kreativitu u dětí za podpory nekonvenčních edukačních přístupů a kvalitního vzdělání. V neposlední řadě provozuje také víceúčelovou online platformou myMoleskine, která je určená pro všechny umělce – pro milovníky psaných textů, vášnivé kreslíře i tvůrce myšlenkových map. 

V prodejnách Helveti vám vždy ochotně poradíme s výběrem.

Osobně vám poradíme v prodejně Helveti

Jestli se chcete na diáře podívat naživo, budeme se na vás těšit v nové prodejně v ulici Dukelských hrdinů 3 v Praze Holešovicích. Zde jsme také prodloužili otevírací dobu do 19:00 a máme tu otevřeno i v sobotu.

Online najdete nabídku značky Moleskine v eshopu Helveti.cz.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *