Safari v zimě? Proč ne, když je to nejprodávanější plnicí pero Lamy za posledních 42 let

Abychom vás dlouho nedrželi v nejistotě – Safari je plnicí pero v nadčasovém designu, které původně vzniklo jako futuristický kousek pro veletrh ve Frankfurtu v roce 1980. Protože se společnost Lamy už od svého vzniku v roce 1966 zaměřuje u svých psacích potřeb na funkčnost a neotřelé designy, mělo jít jen o další kus, který rozvíří vody usedlých klasických designů konkurenčních značek. Prostě divočina. Jenže tohle pero od designéra Wolfganga Fabiana předčilo všechna očekávání a je dodnes nejprodávanějším plnicím perem Lamy. Takže výjimka potvrzující pravidlo? Rozhodně ano…

Původně šlo o designovou raritku

Lamy Safari je nadčasovým moderním perem pro mladé lidi – mladé v srdci a mysli, bez ohledu na věk. Je jedničkou ve své třídě a troufáme si říct, že i v poměru cena / výkon nemá konkurenci. V době svého uvedení vyvolalo velký rozruch svým avantgardním designem a výrazným pružným klipem (kdo někdy plnicí pero vlastnil, jistě ví, jak citlivá a zároveň namáhaná část pera klip je – zvlášť při usilovném přemýšlení dostává zabrat, ale musí vydržet i nesčetná zaháknutí).

Barevná provedení vás chytí za oko. K dostání jsou samozřejmě i mnohem jemnější odstíny, nebo naprostá klasika v podobě černé, či tlumené decentní odstíny.
Pera Lamy Safari a další řady s podobným designem najdete v e-shopu Helveti.cz. Naživo prohlédnout a vyzkoušet si je můžete v holešovické prodejně.

Ruka nebolí ani po dlouhém psaní

Trojúhelníkový profil úchopu

Pero je robustní a i přes to skvěle padne do ruky – především díky ergonomickým drážkám, které umožňují snadný a jistý úchop trojhranného profilu. Pokud máte tedy prsty neposedné a po delším psaní vás bolí ruka, věřte, že tahle maličkost vás nadchne a zachrání od studených obkladů. Ještě lepší je to, že pero pokaždé uchopíte na správném místě, což vám zároveň pokaždé zajistí plynulé a rovnoměrné stékání inkoustu na papír.

Okénko pro kontrolu inkoustu

Další vychytávkou je okénko na těle pera, které vám jediným pohledem odhalí stav bombičky – uvidíte, kolik inkoustu v ní ještě zbývá. Tělo pera spolu s víčkem je z odolného tvrzeného ABS plastu, leštěný hrot a klip pak z nerezové oceli.

Odolné materiály zajišťují nejen dlouhou výdrž pera, ale i snadnou výměnu bombičky – tu nemusíte narážet, stačí ji jen vložit a pero zašroubovat. Při šroubování ucítíte, kdy se bombička sama tlakem narazí. A hotovo, stačí už jen pero rozepsat.

Něco pro fajnšmekry…

Safari slaví úspěchy po celém světě, proto není divu, že vznikají i další designové verze (původní verze zůstává nezměněná od svého vzniku), které se liší i použitým materiálem.

Plnicí pero Lamy Lx Marron a Lx Rose Gold

Plnicí pero Lamy Lx

Modelová řada, která si ponechává oblíbený design, ale posouvá se do luxusnější sféry. Pero má lehké hliníkové tělo s metalickou PVD povrchovou úpravou v barvě drahých kovů. Tuto modelovou řadu dále poznáte i podle černého hrotu a poloprůhledného úchopu a podle klipu v barvě těla.

Plnicí pero Lamy Al-star

Další krasavec s hliníkovým tělem v designu Safari, tentokrát ale s tmavou poloprůhlednou úchopovou zónou. Hrot a klip má opět v oblíbeném nerezovém provedení, stejně tak rozmanitou škálu barev na výběr. A asi jste správně postřehli, že jde vlastně o řadu Lx bez kovového designu.

Lamy Vista Transparent

Plnicí pero Lamy Vista

Tohle plnicí pero je pro milovníky nejčistšího designu, nebo pro ty, kteří neholdují zářivým barvám. Vista má totiž celé tělo i úchop vyrobené z průhledného ABS plastu, který dává vyniknout vnitřním funkcím. Tahle svěží verze pera Safari nebude rušit vaše soustředění, což může být zvlášť pro kreativně založené pisatele velmi důležité.

Barvami je Safari doslova prosycené

Na perech Safari je úžasné, že je sladíte s čímkoliv – od obalu na telefon, přes auto, oblečení a boty, až po lak na nehty. Každoročně totiž vychází v nových trendy edicích. To je fajn, řeknete si. Ale u barevných plastů designéři v Lamy nezůstali, protože Lamy je přece víc, než pero – takže barvami nasytili i zásobník a vy máte možnost si vybrat i barvu inkoustu a přizpůsobit si kompletně pero podle vlastních představ.

V dárkové sadě Lamy Vista Transparent najdete bombičky, lahvičkový inkoust i konvertor.

Kromě pro ČR naprosto specifických modrých inkoustových bombiček seženete tyrkysové, zelené, červené, fialové, oranžové, nebo dokonce žluté. A kdo až tak nebaží po barvách, ale rád by si usnadnil práci s nekonečným vyměňováním bombiček, je samozřejmě k dostání i konvertor a lahvičkový inkoust. 

Dokonalý dárek

S nadcházející vánoční sezónou vás možná napadá, že to je skvělý dárek. I pro tyto případy má Lamy připraveno něco navíc. Dalo by se říct, že pero píše tak dobře, jak mu to umožní papír. Takže zvlášť při obdarování je vhodné pero doplnit kvalitním papírem. Třeba ve formě diáře v sadě.

A pokud by se vám zrovna nehodila žádná z barev dárkových sad, můžete Lamy Safari doplnit univerzální černou – legendární černé diáře a zápisníky Moleskine mají totiž také velmi kvalitní papír a krom toho na výběr dokonce ze 4 lineatur. Ale zápisníky Moleskine už představují zase jiný příběh. A na Lamy i Moleskine, stejně tak i další psací potřeby, se můžete přijít podívat do holešovické prodejny Helveti.

Pera Lamy Safari a další řady s podobným designem najdete v e-shopu Helveti.cz. Naživo prohlédnout a vyzkoušet si je můžete v holešovické prodejně.
Vlajková loď společnosti LAMY v Heidelbergu, Německo.
Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *