Wenger Sea Force: Síla moří na dámském zápěstí

Dámské potápěčské hodinky Wenger Sea Force 01.0621.109

Wenger je známá švýcarská značka, jejíž historie sahá až do roku 1893. Proslavila se hlavně prostřednictvím švýcarského armádního nože, ale její záběr je daleko širší. Vedle celé řady outdoorových a kuchyňských nožů a nářadí patří do jejího portfolia také kvalitní švýcarské hodinky pověstné přesností, moderním designem a kvalitou zpracování.

Modelová řada Sea Force je u zákazníků velmi populární, o čemž svědčí i to, že aktuální model je od roku 2012 již třetí generací (porovnání všech generací najdete v tomto článku). Protože tento model není oblíben pouze u mužů, ale i u žen a dívek, vytvořil pro ně Wenger dámskou verzi Sea Force. V dnešní recenzi vám představím variantu s černým ciferníkem na ocelovém tahu 01.0621.109.

Autor článku a fotografií: Vít Černý

Čím je dámská verze jiná?

Design Sea Force patří do kategorie tzv. potápěčských hodinek, které si svými vysokými nároky na odolnost získaly velkou oblíbenost i mezi ostatními sportovci a osobami, které od hodinek kromě přesnosti vyžadují také vysokou odolnost a spolehlivost i v náročných podmínkách. Jak je patrné, dámské Sea Force nejsou pouhou zmenšeninou pánského provedení, ale došlo i k citlivé změně drobných detailů tak, aby hodinky vypadaly dobře i v tomto menším provedení (pozice datumovky) a nepůsobily tak drsně (tvar otočné lunety). Pánský model pro porovnání najdete zde.

Vše, co potápky potřebují

Ač to tak nevypadá, hodinky na výše uvedené fotografii mají sklo. Jde o velmi odolné minerální sklo, jehož odolnost proti poškrábání je ještě zvýšena díky speciálnímu safírovému povlaku. Není třeba se bát ani hlubší koupele a náročných plaveckých výkonů. Díky vodotěsnosti 20 ATM snesou hodinky potopení až do hloubky 200 metrů.

Odolné pouzdro

Pouzdro hodinek je vyrobeno z nerezové oceli a je konstruováno tak, aby ustálo i případné nárazy či jiné tvrdé zacházení. Natahovací korunka je šroubovací se zajímavým drážkováním. Z boku je proti možným nárazům korunka kryta výstupky.

Také zadní kryt hodinek (dýnko) je navržen s ohledem na sportovní charakter těchto hodinek, tedy ne naklapávací, ale šroubovací (šroubový spoj zajistí těsnější a spolehlivější zajištění strojku proti vniknutí vody nebo nečistot).

Bez funkcí by to nebylo ono

Když se zaměříme na funkce hodinek, zjistíme, že kromě klasického zobrazení času pomocí hodinové, minutové a sekundové ručky nalezneme ještě zobrazení data na pozici 6 hodin. Další funkcí je jednosměrně otočná luneta, která slouží ke stopování úseků s přesností na minuty. Její použití je velmi rychlé a jednoduché – návod jak na to naleznete zde.

Praktický design

Hlavní část povrchu hodinek a ocelového náramku je matná, což je velmi praktické, protože na leštěných površích vznikají velmi rychle drobné škrábance. Náramek je opravdu poctivě zpracovaný. Zapínání je zajištěno bezpečnostní pojistkou a tak se majitelka nemusí obávat samovolného odepnutí a ztráty hodinek.

Wenger myslel také na to, aby byla případná výměna náramku za řemen, nebo pryžový pásek, co nejjednodušší. Díky výstupkům ze spodní části náramku je velmi jednoduché náramek sundat nebo opět nasadit bez použití nářadí – viz červené šipky na obrázku výše.

Tmy se není třeba bát, hodinky jsou na všech důležitých místech opatřeny luminiscenčním nátěrem Super Luminova. Ručky, minutové indexy i počátek otočné lunety ve tmě informují o čase zářivě zelenou barvou.

Strojek

Srdcem hodinek a hybnou silou pro pohyb ruček po číselníku je spolehlivý švýcarský quartzový (bateriový) strojek Ronda 505, jehož přesnost se pohybuje v jednotkách sekund za měsíc.

Kam hodinky Sea Force vzít?

Dámské hodinky Wenger Sea Force jsou vkusným doplňkem sportovního charakteru, jehož design ale zároveň není přehnaně sportovní. Hodinky vám rozhodně neudělají ostudu ani ke kostýmku – jsou to vlastně takové malé černé😉.

Je jedno, jestli hodinky bude používat jejich nositelka při tenise, plavání, potápění, fotbalu nebo horolezectví. Při jakékoliv aktivitě hodinky díky své odolné konstrukci a vhodně zvoleným materiálům dobře obstojí. 

Základní technické parametry:

  • Rozměr pouzdra: 36 mm
  • Výška pouzdra: 12 mm
  • Materiál pouzdra: Ušlechtilá (nerezová) ocel
  • Materiál sklíčka: Minerál se safírovou úpravou
  • Vodotěsnost: 200 m
  • Hmotnost: 115 g
  • Detailní informace naleznete zde na hodinkywenger.cz

Všechny varianty dámských hodinek Wenger Sea Force

Pokud vám černé provedení přijde příliš decentní, je možné sáhnout po jiných provedeních:

Naprosto perfektní vychytávkou je set tzv. partnerských hodinek, který umožňuje spřízněným párům pořízení setu pánského a dámského modelu stejného typu. Nebyl by to ideální svatební dar? Sady dámských a pánských hodinek Sea Force najdete zde.

Vít Černý

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *