Waterman Hémisphère – elegán mnoha podob

Francie je krajina známá hlavně díky vínu, sýrům a vysoké gastronomické úrovni. Co se týče plnicích per, jde o krajinu zastíněnou známějšími zástupci ze starého kontinentu, jako třeba němečtí Montblanc a Pelikan či Lamy. Podle mého si ale i francouzská pera Watermann zaslouží pozornost. Proto si dnes představíme jeden z nejrozšířenějších modelů, štíhlounké Hémisphère.

Tento model je co se týče barev a způsobů zhotovení povrchové úpravy a materiálu doplňků opravdu pestrý. Těšit se můžete jak na barevnou edici Colour i střízlivější barvy, doplněné chromovými či zlatými doplňky i zdobnými pokovenými víčky se zajímavými vzory. My se dnes podíváme na decentnější provedení modelu v matné šedi s chromovými doplňky.

Tenkost je jeho poznávacím znamením

Hémisphère je skutečně hubeňoučký, v nejširším bodě má průměr centimetr. Má zužující se tvar barelu a drobné zúžení také u víčka. To je ukončeno do lesku vycíděným chromovým vrškem s oválnou seseknutou ploškou, která připomíná kopýtko. Spona je též chromová, s výsekem uprostřed a písmenkem W na vršku. U ústí je víčko zdobeno tenkým chromovým kroužkem bez značení.

Jak víčko, tak barel jsou vyvedeny v příjemné matné šedočerné barvě, která spolu s chromovanými doplňky působí velmi decentně. Ústí barelu zdobí široký prstenec s názvem a městem původu, na opačné straně najdete drobným písmem vyrytou domovinu značky Waterman. Samotný barel se směrem ke konci zužuje, kde je zakončen lesklou kulatou koncovkou.

Psaní s ním je jedna báseň

Úchop Watermanu je hladký a bez drážek pro opěru prstů, s mírným rozšířením u ústí. Z něj vystupuje malý ocelový hrot, zdobený na bocích dvěma tenkými linkami, písmenem W s kličkou, názvem výrobce, městem původu a velmi malinkým písmenem označujícím šířku stopy. Mnou recenzovaný kus má hrot šířky F. Píše velmi rovnoměrně, nevynechává a nezaškobrtává se.

K peru lze dokoupit konvertor, tady doporučuji určitě jen od Watermanu, vzhledem k úzkým rozměrům pera. Případně se dá použít krátká nebo dlouhá bombička Waterman.

Waterman Hémisphère dokáže být elegantním a spolehlivým pomocníkem při psaní, navíc díky velké škále barev i provedení si vybere když už ne každý, tak mnoho zákazníků, kteří preferují hravost před seriózností a naopak.

Jak vybírat a jak se o pera starat?

Rádi si čtete naše články? Navštivte také náš e-shop s hodinkami.
Přihlaste se k odběru novinek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *