Vítáme Casio Master of G a bereme je do Skotska!

Casio jede! Před 3 roky jsem se radoval ze získání řady Casio Protrek. Teď jsem od Casia ČR dostal ještě hezčí dárek. Tímto dárkem je možnost prodávat prémiové řady Casio Master of G, MT-G a MR-G. Zkrátka už u nás v Helveti.cz seženete všechno, co Casio od hodinek nabízí!

Zatímco kolegyně Darča pomalu přidává všechny hodinky na náš eshop, já se připravuji na (snad) zaslouženou dovolenou ve Skotsku, kde plánujeme několikadenní trek nádhernou krajinou. A pro tuto příležitost jsem si nemohl vybrat lepší hodinky. Protože Casio GPR B1000-1B Rangeman jsou na náročné testování jako stvořené.

Hodinky mají: extrémně robustní pouzdro, safírové sklíčko, voděodolnost 200m, GPS, bluetooth propojení s telefonem, kompas, barometr, výškoměr, teploměr, světové časy, stopky, alarm, odpočet, osvětlení displeje, atd. Napájené jsou solárním článkem nebo přiloženou bezdrátovou nabíječkou.

Kompletní parametry a popis hodinky najdete na našem eshopu.

V okolí East Highland Way

Přesné plány kratší expedice (asi 10 dní) neznám a možná je to tak dobře. Vedoucí skupiny v tomhle ohledu umí překvapit, takže o zážitky jistě nebude nouze. Vím pouze, že se budeme pohybovat na těžko (všechno jídlo, oblečení, stany, spacáky v krosně na zádech) krajinou kolem treku East Highland Way a spát „na divoko“. Hodinky tak se mnou projdou například broděním, výstupy na menší vrcholky, změnami počasí / tlaku, zažijí nárazy a otřesy, vaření luxusních jídel a nespočet dalších radostí. Šetřit je nebudu a jsem zvědav, jak se se skotskou přírodou poperou.

GPS a solar

Možná už odpověď znáte, ale já ne a těším se na test. Toto jsou totiž první hodinky s GPS, které mají solární článek jako zdroj energie*. Nabízí se tedy otázka, zda bude skotské slunce stačit pro chod alespoň sníženého záznamu GPS? Pro jistotu si s sebou vezmu powerbanku a bezdrátovou nabíječku Casio, ale bylo by skvělé, kdyby Casio zvládlo vyrobit hodinky soběstačně pracující pouze ze sluneční energie (s používáním všech energeticky náročných funkcí). Ale rozum mi velí, že to tak nebude, protože energetická náročnost GPS modulu je vysoká a účinnost solárních článků nedostačující.

Hodinky Casio GPR B1000-1B Rangeman najdete na našem eshopu a Youtube kanále.

Očekávání jsou vysoká

Na testování se moc těším, protože minule mě Casio velmi příjemně překvapilo a hodinky Casio PRG 240-1 byly skvělým parťákem po celou dobu výpravy. Teď budu mít s sebou ještě mnohem pokročilejší model, tak jsem zvědavý, kam Casio ještě vyrostlo.

Unboxing a krátká řeč

UNBOXING / PREVIEW: Casio G-Shock GPR B1000-1B Rangeman

Fotografie vybalení a nabíjení

Videonávody

Nejradši se s novými hodinkami seznamuji formou pokus / omyl, ale kdyby se mi to náhodou nedařilo, existuje online několik velmi kvalitní videonávodů. Novým majitelům nebo zájemců je doporučuji.

Casio G-Shock Rangeman GPR-B1000-1B / GPR-B1000-1BJR Review / Overview
The Casio Rangeman GPR-B1000-1

* Pozn. 1: Nemám teď na mysli pouze synchronizování času, což už umí například Citizen Satellite Wave nebo Seiko Astron.

Pozn. 2: Produkt je označován také jako hodinky Casio G-Shock Rangeman GPR-B1000-1BER.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *