Recenze Mido Ocean Star 200C – špičkový model na vlnách zelené

Dnes se podíváme na hodinky od značky, kterou jsme ještě nerecenzovali. Mido Ocean Star 200C jsou klasické potápěčské hodinky a jsou produktem švýcarského hodinářství. Jejich označení je trochu krkolomnější – M042.430.11.091.00, proto je budu označovat jen jako Mido Ocean Star 200C. Zelená verze, kterou uvidíte na fotkách a videu, má však přesné označení M042.430.11.091.00. V tradiční videorecenzi se můžete na tyto hodinky podívat ze všech možných úhlů. Zakoupit je můžete v internetovém obchodě Helveti.

Autor: Viktor Mullin, převzato z blogu OnWhee.com

Číselník

Největším lákadlem tohoto modelu je dle mého názoru číselník. Jeho sytě zelený odstín vypadá naživo úžasně, navíc dokáže zachovat jistou míru elegance. Toto provedení číselníku je k dispozici také v modré barvě, ale já jsem rozhodl říci vám více o verzi zelené.

Takže zaprvé je tu matný zelený podklad se šikmými tvary, které znázorňují vlny. Nejedná se o ostrohrannou rytinu, takže hladké tvary dodávají celé kompozici uhlazenost.

Všimněte si, že i nápisy jsou umístěny na speciálních slotech a nenarušují celkový design. Logo Mido je vytvořeno v chromovaném provedení, zatímco všechny ostatní nápisy jsou tištěny bílou barvou. Oceňuji, že designéři omezili množství nápisů na minimum, takže číselník nevypadá příliš plný.

Všechny indexy mají aplikován luminiscenční nátěr, na pozici 12 pak najdete trojúhelník směřující dolů. Indexy nejsou zbytečně velké a zvyšují pocit dostatečného prostoru na číselníku. Zde musím poznamenat, že ani pouzdro není příliš velké, konkrétně má průměr 42,5 mm. U hodinek Mido Ocean Star 200C jsou použity poměrně tenké ručky, což je u potápkových modelů spíše neobvyklé. Samozřejmě i ručky jsou opatřeny luminiscencí a sekundová ručka disponuje luminiscenční tečkou.

Za zmínku stojí také ukazatel dne v týdnu a data. Ten je umístěn na pozici třetí hodiny. Otvor je poměrně velký, ale má hladce řezané okraje, což dobře ladí s provedením číselníku. Ukazatel dne a data není zasazen příliš hluboko, takže s takovým řešením dokážu žít.

Čitelnost ve tmě je díky dobré luminiscenci na ručkách a indexech velmi slušná. Luminiscence je tradičně zelená, a proto je ji lze v tmavém prostředí bez problému přečíst. Číselník je chráněn safírovým sklíčkem a neměl jsem problém odečíst čas i na přímém slunci.

Pouzdro

Pouzdro je naprosto klasické a to v dobrém slova smyslu. Je to přesně to, co si představíte, když mluvíte o potápěčských hodinkách. A to je podle mě dobře, protože tento design nikdy nezestárne. Přestože mají hodinky Mido Ocean Star 200C masivní pouzdro a slušnou hmotnost (187 gramů), na ruce nepůsobí až tak mohutně.

Velkou výhodou je kartáčovaný povrch téměř ze všech stran, což znamená vyšší odolnost vůči poškrábání. Hrany jsou pak leštěné, což vypadá skutečně dobře. Pouzdro má také rozumnou výšku – pouhých 12,3 mm.

Ochrana korunky je trochu odlišná od běžných designů, přičemž oba její konce téměř obepínají korunku. Nemusíte se ale bát, protože odšroubování korunky je bezproblémové. Problém jsem neměl ani s velikostí korunky, na které je vygravírováno logo Mido.

Luneta je něco, co tvoří obraz potápěčských hodinek. Některé značky dělají tuto část hodinek poněkud chatrnou, s radostí ale mohu říct, že u Mido tomu tak není. Luneta pevně sedí na pouzdře, ale přesto se snadno otáčí. Navíc má tmavě zelenou keramickou vložku s luminiscenčním bodem na pozici 12. Barevný odstín je trochu netradiční, proto doporučuji podívat se na video, kde ji hodinky ukazuji pod různými úhly.

Na dýnku je vyobrazena hvězdice v oceánu. Nenajdeme zde průhled na strojek, což je u hodinek s voděodolností 200 m poměrně běžné. Hodinky celkově působí dojmem, že jsou skutečně připraveny na potápění.

Náramek

Tah je vyroben z ušlechtilé oceli a dle mého názoru s hodinkami skvěle ladí. Vše vypadá dohromady velmi uhlazeně. Naprosto skvělá je spona s posuvnou mikroregulací, která posouvá úroveň pohodlí minimálně o stupeň výš. Celý náramek se vyznačuje kombinací leštěných a kartáčovaných ploch, takže musíte být připraveni na nějaké vlásečnice na leštěných částech.

Balení hodinek Ocean Star 200C neobsahuje řemínky navíc, i když jsou dodávány v poměrně velké krabici. Není však problém si přikoupit řemínky navíc, které by s krásným zeleným číselníkem ladily.

Mido Ocean Star 200C – při použití

S těmito hodinkami jsem měl tu čest strávit několik dní a mohu zmínit několik postřehů. Začněme číselníkem. Jak jsem již zmínil, Mido zde použilo chytrý design a číselník působí větší, než ve skutečnosti je. Celý tento styl se mi líbí a neměl jsem žádný problém s čitelností. Co bych možná uvítal, je lupa nad ukazatelem dne v týdnu a data. S pouzdrem jsem byl naprosto spokojen. Pro tyto hodinky je to to pravé a skvěle se hodí ke každému outfitu. Dobře se vejdou i pod rukáv. Navíc nejsou na zápěstí příliš velké. Korunka se na první pohled může zdát malá, ale ve skutečnosti se s ní velmi dobře manipuluje. Díky vysoké rezervě chodu (80 hodin) to však nebudete muset dělat často.

Abych byl upřímný, ocelový tah je pro tyto hodinky ideální volba a za nic jiného bych ho neměnil. Mikroregulace na sponě se vždy hodí a ocení ji nejen potápěči. Přesto bych za tuto cenu uvítal řemínek navíc 😊

Cena a dostupnost

Hodinky by měly být dostupné v několika barvách. Zakoupit je můžete na eshopu Helveti.cz za cenu 28 800 Kč (1182.51 €), což je velmi rozumná cena vzhledem ke kvalitě, kterou dostanete. Ano, vždycky by mohlo být něco víc vypilované, ale hodinky vypadají naživo naprosto skvěle. Podle mého názoru je to skvělá volba pro ty, kteří chtějí zvolit něco jiného, než mainstream a přitom chtějí mít na zápěstí vysoce kvalitní hodinky.

Mido Ocean Star 200C Watch Review

Mido Ocean Star 200C nabízí skvělý design číselníku spolu s moderním strojkem uvnitř. Jedna ze silných vlastností je vysoká míra pohodlnosti a možná budete překvapeni, jak šikovná je funkce posuvné mikroregulace na sponě. Je to skvělý každodenní parťák, který ladí s jakýmkoli oblečením – ať už je trochu ležérní, nebo je to plážové tričko 😊

Převzato a volně přeloženo z blogu OneWheee souhlasem autora Viktora Mullina. Pro Helveti přeložila Lucie Rybnikářová Dneboská.

Zdroj textu a fotografií: https://www.onewheee.com/mido-ocean-star-200c-review/

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *