Recenze Casio G-Shock GW-B5600GZ-1 Gorillaz

Jak si možná vzpomenete, v minulé recenzi věnované limitované edici Casio GA-2000GZ-3AER, jež vznikla spoluprací Casia se slavnou britskou hudební skupinou Gorillaz, jsem se zmínil ještě o jednom modelu ze série Gorillaz x G-Shock Series, hodinkách Casio G-Shock GW-B5600GZ-1ER Gorillaz Limited Edition. A právě ty bych vám rád dnes představil. Tato růžovomodrá edice mne z dvojice na první pohled zaujala více. Nejsem si jistý proč, ale ve srovnání se zelenou variantou Casio GA-2000GZ působí tyto hodinky atraktivněji. Pojďme se podívat, co se skrývá uvnitř speciálního balení.

Nachová!

Hlavní rozdíl je patrný na první pohled. Zelený model se inspiruje podobou a barvami obalu prvního vydaného alba skupiny s názvem Gorillaz z roku 2001. Tyto hodinky jsou odkazem na album The Now Now z roku 2018. Druhé jmenované album má booklet vyveden v přesně týchž barvách – nachové a modré. Casiu se podařilo barevnou kombinaci přenést na hodinky G-Shock, aniž by šlo do extrémů. Ano, na rozdíl od GA-2000GZ má tato limitovaná edice na řemínku nápisy „Gorillaz“ a „Now“ odkazující na spolupráci se skupinou a její album. Ty nevypadají nijak přehnaně a vhodně dotváří image novinky. I větší nápis „Now“ na přezce řemínku bude sotva vidět na zápěstí. Druhá část řemínku nese jako protipól již méně nápadný nápis „Gorillaz“. Když budete mít hodinky nasazené a obrátíte je zapínáním k sobě, vykoukne na Vás „Gorillaz NOW“. Pěkný odkaz, který uvítají především fanoušci této slavné kapely.

Ještě jednu věc je třeba zmínit. Podívejte se pozorně na displej – všimnete si něčeho? Nejprve možná nových barev a označení Gorillaz. Abyste odhalili drobné překvapení, bude zapotřebí stiskem tlačítka displej rozsvítit. Teprve podsvícení ukáže nápis „NOW“, který se skrývá na ploše displeje, opět v barvách nachu a modré. Drobný detail, který může být důležitým rozhodovacím prvkem při koupi hodinek.

Stojí za zmínku

Kromě výše uvedených rozdílů jsou tyto hodinky klasickým modelem GW-B5600. To znamená, že u nich můžeme očekávat všechny obvyklé užitečné funkce. Na rozdíl od GA-2000 získáte spolu s tímto modelem také možnost propojení hodinek přes Bluetooth s vaším telefonem. Pro některé z vás by to mohl být zásadní argument pro koupi.      

Zajímalo by mne, proč se Casio nerozhodlo v rámci této limitované edice upravit také tlačítka hodinek. Nebylo by špatné, kdyby hodinky měly speciální modrá tlačítka. Kdo ví, třeba nás značka překvapí v rámci příštích speciálních a limitovaných edic.

Řemínek

Na rozdíl od první zmíněné limitované edice GA-2000GZ najdeme v balení u hodinek Casio G-Shock GW-B5600GZ-1ER pouze jeden řemínek. Jedná se o typickou černou pryž s modrorůžovými prvky. Jak jsem již uvedl výše, barvy spolu s nápisy na řemínku odkazují na skupinu a jedno z jejích posledních alb. Všimněte si, že řemínek je na rozdíl od modelu GA-2000GZ zakončen kovovou trnovou sponou.

Na zápěstí

Tyto hodinky jsou naprostým opakem toho, co obdržíte s první recenzovanou limitovanou edicí GA-2000GZ. V první řadě s nimi dostáváte klasický reverzní digitální displej, který napomáhá rychlejšímu odečtu času. Za druhé získáváte nižší pouzdro, což se odrazí na větším pocitu pohodlí při nošení. Jako třetí věc bych zmínil celkovou uhlazenost provedení. Hodinky na mne díky použitým barvám působí spíše jako kus pro každodenní použití. Je mi však jasné, že tento bod je diskutabilní a záleží na osobním vkusu.

Balení je zde o něco jednodušší, možná proto, že hodinky nejsou dodávány s řemínkem navíc. GW-B5600GZ tak dostanete v klasické kovové krabičce, která je však podobně jako papírový přebal vyvedena opět v barevném duchu celé limitované edice. Drobné změny jsou patrné také v jejím tvaru, šestistěnná krabička byla nahrazena uhlazenějším kulatým tvarem.

Cena                

Nové hodinky jsou k dostání za 4590 Kč, stejnou cenu, jakou dáte za druhou limitku GA-2000GZ. Ano, zde nedostáváme v balení nic navíc, ale místo toho dostaneme hodinky s větším množstvím funkcí. Díky rozdílům nejen v designu, ale například i způsobu zobrazení bude mít každý z modelů své fanoušky. Ač se jedná o limitovanou edici, stejně jako u modelu GA-2000GZ nejsou hodinky číslované, a tak není dopředu známo, jakým nákladem bude omezena. Stejně jako v předchozím případě je doporučeno prodávat hodinky v počtu jednoho kusu na osobu. Proto si raději pospěšte, pokud chcete mít tento zajímavý kousek ve své sbírce. Model Casio GA-2000GZ-3AER již totiž u mnoha oficiálních prodejců v ČR neseženete. Pro koupi hodinek vám pak doporučuji využít služeb obchodu Helveti, kam můžete zavítat osobně, anebo učinit objednávku prostřednictvím e-shopu.

Originální článek byl připraven pro blog Onewheee.com.
Do češtiny přeložila a upravila Darina Vokrojová.

UNBOXING: Casio G-Shock GW-B5600GZ-1ER Gorillaz Limited Edition
Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *