Rádi cestujete? Pak tyhle funkce hodinek potřebujete!

Na cesty jedině s věrnými hodinkami!

Po kolika státech světa už jste se stihli podívat? A kolik máte ještě v plánu? Pokud je Vaše odpověď na obě otázky „hodně“ – dnešní článek je stvořený přímo pro Vás! Najdete v něm totiž seznam funkcí, které se Vám na cestách budou hodit nejvíce!

Kolik je hodin? Hodinky, které to ví kdekoliv na světě

Kdo tráví hodně času na cestách, dobře ví, jak snadno lze ztratit pojem o tom, kolik hodin je zrovna „doma“ nebo v cílové destinaci. Pravidelným cestovatelům tak mohou jejich přesuny výrazně ulehčit hodinky s funkcí GMT nebo přímo cestovatelské hodinky, doplněné o funkce jako chronograf (stopky), telemetr či kompas, které na cestách a v terénu vždycky najdou využití.

GMT aneb když cestujete v různých časových pásmech

Jeden ciferník, dva časy. Přesně to umí komplikace GMT. Nejčastěji se kromě hodinové, minutové a sekundové ručičky na ciferníku pohybuje ještě čtvrtá, často barevně odlišená, která ukazuje čas v jiném časovém pásmu. Dalším řešením je samostatný ciferník pro časovou zónu. V obou případech je ale odečet času v obou časových pásmech velmi pohodlný a snadný. A vy tak můžete zapomenout na složité přepočty, kdy smíte zavolat svým blízkým a kdy byste je naopak probudili uprostřed noci.

Alpina Alpiner 4 GMT AL-550GRN5AQ6

Citizen Satellite Wave – na vlnách GPS

Pokud hodně cestujete a dvě časová pásma vám nestačí, Citizen má pro váš problém elegantní řešení. V roce 2017 představil hodinky Citizen Satellite Wave CC3067-11L, které umí zobrazit čas ve 40 časových pásmech, a díky synchronizaci pomocí GPS, s vysokou přesností. Mezi funkcemi najdete i věčný kalendář, takže vás nemusí trápit manuální nastavování času. Hodinek s GPS je ale v nabídce velká spousta, takže se nemusíte omezovat jenom na Citizen a poohlédnout se například u Seika či Casia.

Správný čas ve 40 pásmech a dechberoucí přesnost

O poznání luxusnějším a ještě lépe vybaveným konkurentem je Seiko s modely SSH021J1 nebo SSJ005J1 . Stejně jako cestovatelské hodinky od Citizenu se přizpůsobí časové zóně, pohání je světlo a seřizují se pomocí GPS signálu. Ve výčtu funkcí se objevují i další drobnosti zpříjemňující cestování, např. letecký mód.

Funkce druhého času ale není doménou pouze japonských výrobců hodinek. Touto užitečnou komplikací neopomněl vybavit své hodinky nejeden švýcarský výrobce. Na své si tak přijdou ve velmi příjemné cenové relaci i fanoušci značky Tissot, Wenger, Traser, Victorinox či Certina s oblibou v cestování. 

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *