Putovní hodinky Junghans Meister Mega 058/4803.44 započaly svoji cestu!

Populární projekt putovních hodinek má svoje další pokračování a dnes jsme tedy pustili do světa další z nich. V minulosti už jsme poslali k otestování hodinky Davosa, Traser a Junkers, v současné době už máme v oběhu také hodinky Bulova. Tentokrát se jedná o hodinky Junghans Meister Mega 058/4803.44, jejichž cestu můžete sledovat na hodinkovém fóru Chronomag, kde celá akce také vznikla, nebo na našem Facebooku či Instagramu. Na sociálních sítích budou hodinky k nalezení pod hashtagem #putovniHodinkyJunghans

Tento díl bude obzvláště zajímavý, protože hodinky Junghans Meister Mega 058/4803.44 toho nabízí opravdu hodně. Díky jejich hodnotě 33 320 Kč se jedná o vůbec nejdražší hodinky, které jsme kdy poslali na cestu jako putovní, to ale není zdaleka to nejzajímavější.

Tyto společensky laděné hodinky ztělesňují dávku historie, která se skrývá za značkou Junghans, sídlící v německém pohoří Schwarzwald. Tato tradiční hodinářská značka je velmi silná v segmentu elegantních hodinek a na svém kontě má mimo jiné také vůbec první rádiem řízené hodiny a poté i hodinky na světě. Tento model pak tyto dva světy velmi zdařile propojuje a nelze než souhlasit s výrokem výrobce, který tvrdí, že se jedná o nejelegantnější rádiem řízené hodinky na světě. 

Uvnitř hodinek pracuje in-house strojek J101.65, který dosahuje absolutní přesnosti nejen díky řízení rádiem, ale také díky extrémně přesnému chodu i bez příjmu rádiového signálu. Konkrétně se jedná o odchylku +/- 8s za rok. Spolehnout se lze také na automatický kalendář a zajímavostí je také například chod sekundové ručky, která skáče neobvykle dvakrát za sekundu. Předností této verze je také safírové sklíčko, což je u vypouklých skel Junghans celkem rarita. Drtivá většina vypouklých sklíček je totiž u manufaktury z města Schramberg vyrobena z plastu s ochranným povrchem Sicralan. 

Na hodinkovém fóru Chronomag se postupně přihlásilo 20 účastníků, kteří budou mít možnost po omezenou dobu hodinky vyzkoušet. S hodinkami putuje tradičně také cestovní deník, kam mohou dočasní majitelé zapisovat své dojmy a zážitky spojené s nošením těchto výjimečných hodinek a také náhradní šedý kožený řemínek značky Di-Modell, který hodinkám náramně sluší. 

V Helveti rádi děláme hodinkami radost a i v tomto případě ji neposkytneme jenom účastníkům testování, ale také těm, kteří skutečně potřebují naši pomoc.Již tradičně hodinky Junghans pomohou neonatologickému oddělení v pražském Apolináři, kterému bude připsán výtěžek z dražby, která se uskuteční po ukončení putování hodinek na fóru Chronomag.

Zbývá tedy jen popřát hodinkám Junghans Meister Mega šťastnou cestu a všem testerům mnoho radosti a skvělých zážitků s nimi! Jejich cestu budeme sledovat nejen na zmíněných sociálních sítích či Chronomagu, ale také zde na našem blogu v seriálu Putovní hodinky Junghans.

Jiří Bareš

Jirka patří k velkým fanouškům mechanických hodinek a u nás se specializuje na hodinky MeisterSinger, Junghans, Alpina, Citizen, Epos a Davosa. Velmi ochotně vám ale poradí u každé značky, protože hodinky jsou jeho vášeň. Jinak je to milovník aktivního (florbal) i pasivního sportování, hrdý otec a obdivovatel hodinářského umění.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *