Putovní hodinky Junghans již kolují světem (díl I.)

V létě tohoto roku jsme navázali na úspěšný projekt putovních hodinek vysláním oblekovek Junghans Meister Mega 058/4803.44 mezi členy hodinkového fóra Chronomag. Ještě předtím je také vyzkoušeli někteří členové týmu Helveti, protože možnost ponosit takový skvost se zkrátka neodmítá 🙂 A co už tedy hodinky z pohoří Schwarzwald za pár měsíců své pouti zažily? To se dozvíte v tomto článku!

S kolegy z Helveti, kteří měli možnost hodinky vyzkoušet, jsme se shodli na tom, že se jedná o mimořádně pohodlné hodinky, na které se skutečně dobře dívá. Jejich univerzálnost potvrzuje fakt, že spokojená byla i kolegyně Darča – tyto hodinky mohou díky svému průměru pouzdra něco málo přes 38 mm bez problému využít i dámy.

Nejdobrodružnější cestu připravil hodinkám kolega Kuba, který je vyvezl k Máchovu jezeru. Já sám jsem je zase hojně využíval na přiloženém koženém řemínku Di-modell. Shodli jsme se také na tom, že byl od výrobce dobrý nápad umístit na dýnko průhled, přestože se jedná o quartzový strojek. Přeci jen to není jen tak ledajaký stroj (jedná se o rádiem řízený in-house strojek Junghans J101.65) a díky ztmavení sklíčka průhledu vypadá na pohled opravdu zajímavě!

Pak už od nás hodinky převzal člen Chronomagu HondzaX, což znamená vždycky jediné – jistotu excelentních fotografií. A samozřejmě ani tentokrát nezklamal, protože jak fotky z kanceláře, tak z vycházky v Šumavských lesích jsou skvostné. Ostatně posuďte sami:-).

Dočasný majitel Locky hodinky využil, tak jak jim sedí nejvíce. Tedy na kulturních akcích, jako je představení Hodina diplomacie v divadle Viola, nebo Beethovenova Ódu na radost v Rudolfinu. 

To člen fóra dr.sphinx jim kromě běžného nošení dal zabrat trochu více a to na netradiční, ale o to zajímavější akci Pivovarský pochodoběh v Kostelci nad nad Černými lesy. I tuto zkoušku Junghansy zvládly a navíc jsme mohli dle jeho fotek zjistit, že jim velmi sluší také hnědý kožený řemínek.

Trochy klidu se hodinky dočkaly u člena Pepino777, ovšem všichni účastníci mají zatím jedno společné. Tím je radost z možnosti vyzkoušení těchto úžasných hodinek, což nás v Helveti nesmírně těší! Věřím, že právě ta bude putování těchto Junghansů provázet i nadále 🙂 

Cestu putovních hodinek Junghans Meister Mega 058/4803.44 můžete sledovat na hodinkovém fóru Chronomag, nebo na našem Facebooku či Instagramu. Na sociálních sítích budou hodinky k nalezení pod hashtagem #putovniHodinkyJunghans

 

Jiří Bareš

Jirka patří k velkým fanouškům mechanických hodinek a u nás se specializuje na hodinky MeisterSinger, Junghans, Alpina, Citizen, Epos a Davosa. Velmi ochotně vám ale poradí u každé značky, protože hodinky jsou jeho vášeň. Jinak je to milovník aktivního (florbal) i pasivního sportování, hrdý otec a obdivovatel hodinářského umění.

Junghans Meister Mega 058/4803.44
Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *