Putovní hodinky Davosa III.

Putovní hodinky Davosa pokračují v cestování. Jako u pátého v pořadí hodinky Davosa Vintage Diver 162.500.65 strávily několik dní na zápěstí Tomáše Helíska. Pak byly chvilku u nividica, kde si hned vyzkoušely nový řemínek. Jejich hodnocení si můžete přečíst v dnešním článku.

Tester: Tomáš Helísek

Vintage style na těchto hodinkách je moc fajn – učurávám z řemenu! Hodinky jsem měl s sebou na SEW v Brně a zrovna u Tudor stánku na ně obsluha dost koukala a ptali se mne co jsou zač… :-O Davosa je známá tím, že mají modely podobné jako jiní – dražší výrobci. Jestli je to dobře nebo ne, nechám na každém z vás. Dost lidí tady řešilo krátký řemen. Je kratší, ale pro menší ruku značka ideál – 16-17cm.

Řemen není jen hezký, ale taky sakra příjemný.

Nyní k samotným hodinkám – quartz mi nevadí, je bez starosti. I když nemá takovou duši.

  • Velikost pouzdra – noo, jako joo, mohlo by být větší! Ale nevadí mi a kombinace lunety, nožek -> hodinky klamou tělem.
  • Nožky a jejich tvar, zpracování – moc se mi líbí
  • Korunka – dost zakrytá – quartz – netřeba řešit
  • GMT čas – příjemné
  • Indexy – působí lacině…. slušela by jim plastičnost – na druhou stranu vintage – jsou dost podobné jako moje staré PRIM
  • Luminescence – katastrofa, nula, nic, prostě nic – jo, mám želvy od SEIKA… 🙂
  • Datumovka – mě osobně nijak neruší
  • Barevná kombinace indexů, řemenu, lunety –> krása vesmírná

Celkový dojem – hodinky se můžou zdát nemastné-neslané, ale opak je pravdou! Mně se líbily moc a i když mají nedostatky, byl jsem z nich nadšený a lidem kolem se líbily. Velké díky Jirkovi za důvěru a posílám dál.

Tester: nividic

Ještě jednou děkuju Jirkovi za fajn komunitní počin, jsem rád, že vybral pro tento účel právě kvarcky. Byl jsem na ně moc zvědavej, protože Davosu jako značku jsem nikdy v ruce neměl a podle fotek na těch internetech a instagramech vypadaly jejich modely zajímavě. Tento konkrétní kus jsem tedy převzal od Tomáše, přehodil na koňskou zádel od Zrniče a něco přes týden ponosil.

Telegrafické shrnutí:

pouzdro – leštěnky, co působí spíš jako levné oblekovky. u diverů bych spíš čekal víc tool vzhled;

luneta – zpracování zubů a vložky mne zklamalo, naživo působí dost levně, s lunetou dá člověku dost zabrat, aby s ní pohnul, cvakání je netradiční, jakoby plastové;

sklo – moc hezky ladí sférické sklíčko k celkovému vintage vzhledu hodinek, absence AR mě fakt štvala, viz následující, ale celkově (asi) odolné, bez škrábanců a s parádním lomem světla. Řekl bych, že to je spolu s cifrem nejpovedenější komponenta 🙂

ručky – zpracování poměrně dobré, líbila se mi GMT ručka téměř přilepená k ciferníku;

ciferník – lakovaná černá lesklá plocha bohužel nic neodpouští, takže díky absenci AR se na cifru několikrát ručky zrcadlily. Kdyby se to dělo občas v nějakém specifickém úhlu, tak bych si toho možná ani nevšim, ale při letmém pohledu na hodinky jsem vždycky viděl ručky třikrát, to mě teda na swiss made rolex kopírce štvalo furt. Ovšem ciferník fakt parádní, jak černé zrcadlo. Škoda jen zbytnělého loga Davosy, no

indexy – zkusil jsem je nasvítit a překvapivě hezky zeleně svítí, někoho by menší svítivost lumi mohla prudit, ale jsou to prostě tištěné indexy;

datum – inverzní věnec by hodinkám slušel víc, ale jak je datum prťavé, bez kyklopa by se nedalo číst vůbec. V tomto případě bych ocenil verzi nodate, ale to je jedno.

obutí – originál řemen vypadá podle mě příliš masivně, hodil by se spíš k nějakým fliegrům, hubenější kordován jim zase dal víc vyniknout. Chvíli jsem je dal na přiložené šedé nato a nevypadají na tom úplně blbě.

Celkově uživatelsky teda spíš zklamání, hlavně ve vztahu k nenaplněným očekáváním. Řekl bych, že zpracování jiných rádobyrolex modelů třeba od štajnů je celkově někde jinde.

Každopádně je moc dobře, že tyto hodinky Jirka dal do oběhu – každý si může udělat svoje srovnání sám. A je velký rozdíl nasadit hodinky někde na minutu v butiku nebo je nosit týden denně na ruce.

Včera jsem je vzal s komplet krabicí na olomouckej sraz do Chomoutova, kde putovaly napříč osazenstvem, tak třeba se ještě někdo přidá na konec dloooouhé řady zájemců. Hodinkám přeju hodné a všímavé hostitele, spoustu zábavy, výletů a zážitků.

Děkujeme Tomášovi Helískovi i nividicovi za to, že se na pár dní ujali putovních hodinek a přispěli svou recenzí. Sledujte cestu hodinek Davosa Vintage Diver 162.500.65 i dále na sociálních sítích pod hashtagy #putovniHodinkyDavosa a #DAVOSAmoment.

Sledujte s námi putování hodinek Davosa:

  1. Posíláme do světa putovní hodinky Davosa
  2. První zprávy z cest
  3. Putování pokračuje
  4. Třetí díl putovních hodinek Davosa
  5. Další tři testeři

Autory recenzí a fotografií jsou Tomáš Helísek a nividic.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *