Políčeno na diáře: nepostradatelný Moleskine přináší várku novinek 2023/2024

Značka Moleskine, kterou jsme vám představili v jednom z našich článků, je bez debat dlouholetým lídrem v oblasti diářů, ovšem vyzná se nepochybně i v jiných psacích potřebách. Pro rok 2023/2024 přichází Moleskine s mnoha novinkami, které jsou založené nejen na tradičním a ikonickém designu, které značku proslavily, ale i na jejích hodnotách. Nejen proto můžete dnešní přehled považovat i za tip na skvělý dárek. Zvědavost s vámi nejspíš už cloumá o sto šest, pojďme si tedy všechny novinky pro následující rok pěkně prohlédnout.

Obsah článku

Kde je chuť, tam je i inovace

Abyste měli svůj čas pod kontrolou, kromě hodinek jsme do naší nabídky přivítali legendární značku Moleskine, která dnes a denně usnadňuje život studentům, manažerům, spisovatelům nebo třeba ilustrátorům. Plánovat, organizovat, ulehčovat práci nebo jen zachycovat jedinečné nápady, přesně to je smyslem celého konceptu.

Mimo to je značka známá i tím, že ráda drží krok s neustále se měnícím tempem a ráda uzpůsobuje své portfolio podle nároků zákazníků. Rok se s rokem sešel a nebyla by to značka Moleskine, kdyby nepřišla na trh s nějakou inovací. Ta se dotkla zejména kolekce Classic a Spiral, ovšem prostor dostaly i zbrusu nové barvy, které se nesou na vlnách posledních trendů.

Ve znamení nové trojice barev a vylepšených vlastností

Diáře z dílny značky Moleskine jsou vyrobeny s důrazem na kvalitu a s citem pro detaily. Pro jejich výrobu designéři používají velmi kvalitní papír, který je hladký a příjemný na dotek, zároveň je vhodný pro psaní perem, tužkou, v případě tvrdších papírů také grafitem nebo barvami. Diáře jsou pevně vázané a odolné, proto poskytují spolehlivost a dlouhou životnost.

Značka Moleskine je proslulá i promyšleným designem, který snadno zkombinujete se svými outfity a prostředími. Standardně jsou diáře dostupné v různých barevných variantách, od klasické černé, tmavě modré po světlejší i živější odstíny či motivy, ovšem pro novou sezónu k nim přibyla i hluboká vínová, tmavě zelená a něžná béžové. Refresh si pak vysloužily nejen na povrchu, ale i uvnitř, nechybí ani nová technická specifikace.

Novinky na povrchu

  • Desky: tvrdé a měkké
  • Barvy: tmavě zelená – vínová – béžová
  • Úprava: rok vyražen na přední straně desek
  • Velikosti: S (kapesní) a L
  • Nová nálepka místo papírového přebalu

Novinky uvnitř

  • Rozložení: tmavě zelený diář / denní – týdenní, vínový a béžový / týdenní
  • Archy samolepek k přizpůsobení: každá kapsa obsahuje klasické samolepky + samolepky s rokem 2024 pro personalizaci hřbetu diáře.

Škrty v diářích pro ještě větší přehlednost

Protože někdy méně znamená více, v nových diářích došlo i k redukování toho, co není zas tak potřebné proto, aby se uvolnilo místo pro více poznámek. Náhradou za škrty získáte šest linkovaných stránek navíc. Aktualizací úvodních stránek tak došlo k odstranění:

  • celosvětových svátků (na papíře i online)
  • časových pásem
  • měr a konverzí
  • předvoleb

Jednoduše klasika nadevše

Kolekce Classic nabízí různé velikosti diářů, jako jsou denní, týdenní nebo měsíční plánovače, takže si hravě můžete vybrat ten, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Diáře mají také praktické stránky (a to doslova 🙂), jako jsou oddělené sekce pro poznámky, seznamy úkolů nebo kontakty, které udrží všechny důležité informace na jednom místě.


Pro lidi, kteří jsou na cestách a mají neobvyklý rozvrh nebo pracují na více projektech najednou. Pro nezávislé osoby, které potřebují přizpůsobit svůj rozvrh potřebám svého projektu. Pro studenty, aby pokryli akademický rok, který se v jednotlivých regionech liší. Pro podnikající maminky a tatínky, kteří chtějí mít práci a soukromý život oddělené, ale na stejném místě. Pro všechny, kdo si potřebují přizpůsobit kalendář svým termínům.

Značka Moleskine

Flexibilní nedatové diáře

Nedatované 12měsíční diáře jsou skvělou volbou pro ty, kteří preferují větší flexibilitu v plánování. Tyto diáře neobsahují předem vytištěné datum, což umožní začít plánovat a zaznamenávat události v libovolném okamžiku.

Mají stejně jako jiné klasické verze pevné a odolné obaly. Jejich stránky jsou vyrobeny z kvalitního papíru, který je vhodný pro psaní a rýsování.

Umožní vám zaznamenávat důležité události a plánovat si čas podle vlastního rytmu. Měsíce, týdny i dny jsou zcela bez dat, aby se ještě více přizpůsobili každé aktivitě a svobodě v rámci vašich myšlenek.

Výhody nedatovaného diáře

  • Diář si vždy upravíte podle potřeb bez ohledu na to, v jaké části roku se právě nacházíte
  • Diář využijete jen tehdy, pokud mu budete mít co sdělit, bez ohledu na den v měsíci
  • Diář si uzpůsobíte podle sebe a promítat se v něm může váš osobní i profesní život
  • Díky samolepkám (součástí balení), barevným perům, razítkům nebo i zvýrazňovačům si diář vymazlíte podle svých potřeb
  • V diáři navíc nechybí harmonogram, pravítko i mix linkovaných a prázdných stránek

Eko verzí vyjádříte podporu přírodě

V rámci kolekce Classic vznikla i edice Precious & Ethical, která vzdává hold přírodě. Tyto diáře mají klasický design, ovšem vyrobeny jsou z materiálů, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Moleskine se zaměřil na výrobu těchto diářů s ohledem na udržitelnost a ekologii, která je ostatně v posledních letech velkým trendem.

Vyrobeny jsou z recyklovaného papíru a používají ekologicky šetrné inkousty. Tyto diáře vám umožní organizovat život s dobrým pocitem, že přispíváte k ochraně životního prostředí. Díky svému provedení je ocení nejen profesionálové se smyslem pro dokonalost, ale i estéti či elegáni s vytříbeným stylem.


Nová prémiová kolekce vyrobená ze zcela nového materiálu, šetrná k životnímu prostředí, udržitelná a se skvělým příběhem, která nahradí současnou koženou kolekci. Díky tomu vzniká etičtější nástroj pro zaznamenávání svých životů na papír.

Značka Moleskine

Přednosti ekologického diáře

  • Osloví svou jedinečností všechny generace
  • Je ideální pro speciální akce i události
  • Představuje příležitost pro předání poselství, že Moleskine se aktivně podílí na CSR záležitostech
  • Podporuje italskou i lokální tvorbu
  • Spojuje užitečnost s profesionálním vzhledem
  • Smyslový zážitek z doteku materiálu mu přidává na hodnotě

Když učení, plánování nebo tvorba nezná hranic

Diáře z kolekce Spiral mají pevné a odolné obaly a jsou vybaveny kroužkovou vazbou, která umožňuje snadné otáčení stránek a přizpůsobení diáře podle vašich potřeb. Stránky jsou vyrobeny z kvalitního papíru, který je vhodný pro psaní a záznam poznámek. Kromě toho obsahují speciální sekce pro plánování každodenních aktivit.

V diářích Spiral najdete i sekci stránek pro poznámky, seznamy úkolů a důležité kontakty. Tyto diáře vám pomohou udržet si přehled o volném času, práci i studiu, ale také organizovat všechny povinnosti efektivně.

Diáře na míru studentům

Diáře z kolekce Student ve verzi Academic, Solar i nedatovaný jsou speciálně navrženy pro studenty, kteří potřebují efektivně organizovat nejen své akademické povinnosti, ale i osobní život. Tyto diáře nabízejí specifické funkce a rozložení stránek usnadňující plánování a sledování školních úkolů, projektů a schůzek.

Desky diářů jsou vyrobené z drceného papíru, který vzniká coby vedlejší produkt při zpracování organických surovin – zatímco zelená je vyrobená z vedlejšího produktu kiwi, světle růžová je vyrobená z mandlí. A pro originální efekt nechybí ani zlatá ražba na přední i zadní straně, zrovna tak působivá kaligrafie od italského grafika Luca Bogoniho.


Pro ty, kteří hledají praktický diář, který odpovídá jejich studijním potřebám. Pro ty, kdo hledají způsob, jak vytvořit rovnováhu mezi studiem a životem mimo něj.

Značka Moleskine

Výhody diářů pro akademiky

  • Měsíční plánovač pro všechny události i projekty
  • Maximální prostor, abyste nikdy nic nezmeškali
  • Lepší plánování semestrů a jednotlivých cílů, včetně konečné kontroly
  • Sledování vývoje známek i projektů
  • Prostor pro kreativitu a volné myšlenky s designem a barvou podle svých představ
  • Roční přehled, pravítko i personalizované značky
  • Aktualizovaná stránka se samolepkami s ikonami, smajlíky i funkčními motivy
  • Zjednodušený přebal s větší atraktivitou

Dopřejte si kreativitu bez kompromisů

Diáře Life jsou navrženy pro ty, kteří chtějí plánovat a organizovat svůj celý život. Tyto diáře nabízejí rozmanité funkce a možnosti pro zaznamenávání různých aspektů tvého každodenního života, včetně pracovních úkolů, osobních cílů, zdraví a volného času.

Obsahují různé sekce a stránky pro plánování a sledování různých oblastí vašeho života. Najít v něm můžete oddělené sekce pro plánování pracovních projektů, osobních cílů, zdraví a wellness, financí, cestování a mnoho dalšího. Tyto diáře vám umožní mít všechny důležité informace a plány na jednom místě.


Pro každého, kdo upřednostňuje nejen perfektní organizaci svého času, ale také možnost vyjádření své
kreativity. Kreativci, pro které je důležitá rozmanitost – tu naleznete v každé části produktu, od spirály po obálku, od vnitřní stránky až po doplňky. Plánovací diář se tak stává věrným doplňkem, který zákazníkovi
pomůže s organizací času a individuálním vyjádření sebe sama.

Značka Moleskine

Výhody diářů pro životní cíle

  • Velký měsíční přehled, který vám umožní naplánovat vaše události a projekty
  • Dostatek prostoru pro všechny možné poznámky
  • Roční cíle a organizační nástroje – včetně zhodnocení pokroků
  • To-do list
  • Sledování návyků, pokroků a kreativity
  • Pestré samolepky, záložky a štítky pro personifikaci diáře
  • Zbrusu nový papírový přebal

Osvoboďte se s nedatovaným diářem

Nedatované diáře jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí větší flexibilitu při plánování a organizaci. Tyto diáře neobsahují předem vytištěné datum, což vám umožňuje začít plánovat a zaznamenávat události v libovolném okamžiku. Poskytují volnost a možnost plánovat i zaznamenávat události či úkoly podle vašeho uvážení. Můžete je využít pro jakoukoli oblast svého života, ať už se jedná o pracovní plány, osobní cíle, zdraví nebo volný čas.

I tyto diáře jsou vyráběny z organických surovin, přičemž barva diáře vždy odpovídá barvě použitého produktu. Tedy červený značí použití třešní, přičemž růžový odpovídá využití hroznů. Stejně jako u předchozích diářů nechybí matně zlatá ražba na přední a zadní straně i kaligrafie od Luca Bogoniho.

Výhody nedatovaného diáře

  • Plánovací sekce – pro zaznamenání okamžiků, cest, rozvrhů i zmapování priorit
  • Čtyřroční datovaný přehled a roční přehled
  • 12 rozdělovačů s možností umístění individuální samolepky
  • 12 nedatovaných přehledů před počátkem měsíců pro sledování aktivity, emocí i návyků
  • Týdenní a měsíční skladba s pěti týdny v měsíci s dostatkem prostoru pro psaní a plánování
  • Záložky a samolepky s motivy i smajlíky
  • Samolepky kalendáře – pro lepší uspořádání po měsících se skládaným designem

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *