Novinky Junghans 2020 – od „temnoty“ ke Slunci

Přesně v prostředku února představil německý gigant Junghans na mnichovském veletrhu Inhorgenta čerstvou várku svých novinek pro rok 2020 a věřte, že je opět nač se těšit! Samozřejmě došlo k rozšíření stávajících řad o nové variace, mezi novinkami však figuruje například i nový strojek J101.85, což je vylepšení in-house rádiem řízeného strojku J101.65 o solární napájení. Ale dost už oťukávání, pojďme se na jednotlivé novinky podívat trochu blíže!

Pokud jste v nadpisu dle slova „temnota“ čekali něco negativního, pak budete mile překvapeni. Již vyprodaná limitovaná edice Junghans Max Bill Automatic 100 Jahre Bauhaus 027/4901.02 byla prvním kusem z legendární série Max Bill s pouzdrem s černou PVD úpravou, dlužno dodat, že velmi populárním. Nyní se černé PVD pouzdro přesouvá i mezi běžné nelimitované kusy, jejichž hlavními představiteli jsou Junghans Max Bill Chronoscope 027/4008.04, Junghans Max Bill Automatic 027/4007.04 a Junghans Max Bill Quartz 041/4064.04, doplněné o menší verzi Junghans Max Bill Kleine Automatic 027/4006.04.


Junghans Meister Chronoscope 027/7024.00

Nová řada Max Bill Kleine Automatic přináší model Max Bill v jeho původní velikosti 34 mm, takže je ideální volbou pro fanoušky vintage hodinek v jejich ryzí formě, nebo v neposlední řadě pro dámská zápěstí. Novým klenotem řady Max Bill bude bezesporu model Junghans Max Bill Automatic Bauhaus 027/4009.02, který představuje poctu umělecké akademii Bauhaus ve Výmaru. Jeho hlavní předností je vkusné zakomponování budovy této akademie do průhledu na strojek v dýnku hodinek a hlavně použití safírového sklíčka s antireflexní vrstvou! Jedná se o vůbec první kus řady Max Bill, který má safírové sklíčko a zároveň není limitovanou edicí.

Když už byla zmínka o Slunci, přesuneme se tak trochu do Země vycházejícího Slunce, tedy k limitované edici Junghans 1972 Chronoscope Limited Edition 2020 041/4067.00, vytvořené k příležitosti olympijských her v Tokiu, konaným v tomto roce. Dodám jen, že bylo vyrobeno pouhých 150 kusů! Sluneční svit je pak využit jako zdroj energie pro strojek J101.85, který najdeme v nové řadě Max Bill Mega Solar. Naprosto přesný čas, skloubený s dokonalou elegancí, je tak nyní možno mít i se solárním pohonem, tedy bez starostí o výdrž a výměnu baterie! Všechny čtyři modely této nové řady poskytnou svým majitelům také odlehčení v podobě titanového pouzdra. Sluneční putování pokračuje u trojice modelů z rádiem řízené řady Force Mega Solar, která je díky nim nyní dostupná i s pryžovými řemínky.

Sluneční světlo poskytlo větší komfort hodinářům ve Schramberku v roce 1918 a to díky legendární terasovité budově. Té už nějakou dobu vzdává hold populární limitované edice Junghans Meister Chronoscope Terrassenbau 027/4729.00, která se nyní dočkala svých pokračovatelů v podobě limitovaných edic Junghans Meister Classic Terrassenbau 027/4019.02 a Junghans Meister Handaufzug Terrassenbau 027/3000.02, každá v počtu 1500 kusů pro celý svět!

Na závěr už přidám pouze dvě nové barevné variace řady Form Damen, které obohacují tuto stále populárnější řadu o další možnosti výběru.

Sami jistě po shlédnutí letošních novinek uznáte, že „temnota“ i Slunce v podání manufaktury z pohoří Schwarzwald zahřeje na duši zcela stejně.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *