Vítejte na palubě Iron Annie!

Nová značka Iron Annie v Helveti

S radostí vám představujeme nový přírůstek v portfoliu značek Helveti – Iron Annie. Pro ty, kdo znají předchozí počiny Junkers a Zepellin z dílny rodinné hodinářské firmy POINTtec, tuší, že i Iron Annie je spojena se silným příběhem strojů, které ve své době překonávaly hranice možností.

Tentokrát jde o odkaz na předválečné letadlo Junkers JU52 D-AQUI, a jeden z jeho rekonstruovaných kusů, nesoucí láskyplnou přezdívku Iron Annie (železná Annie), který byl ještě donedávna k vidění ve vzduchu. Více o historii letadla se dozvíte zde.

Vše nejlepší ke 30. výročí hodinářů POINTtec

Iron Annie odkazuje na to nejlepší z dostupné technologie a designu předválečné doby a přidává to nejlepší z 30 let zkušeností hodinářů POINTtecu, kde původně vznikla. Nejen proto nesou hodinky Iron Annie punc trvanlivosti, spolehlivosti a kvality a naplňují velmi náročné standardy. 

Modelové řady leteckých hodinek Bauhaus, Amazonas Impression, Flight Control, Wellblech nebo Captain’s Linenezaměnitelným designem se tematicky odvíjí od kokpitu a drážkované karoserie letadla, ale i od míst a doby jeho působení. Hodinky Iron Annie jsou díky tomu naprosto nepřehlédnutelné a přesto minimalistické. Ikonické a výrazné analogové ciferníky doplněné řemínky z pravé usně a pouzdry z nerezové oceli se skvěle hodí k formálním i neformálním příležitostem.

To podstatné najdete uvnitř

Velká přesnost kvalitních japonských a švýcarských strojků a dokonalé zpracování ciferníků jsou z našeho pohledu snad tím nejdůležitějším. To se samozřejmě neobejde bez bateriového, nebo automatického pohonu. Tyto dva nejrozšířenější typy doplňuje i pár modelů se solárním napájením – vyberou si tedy i milovníci moderních technologií.

Nezbytná výbava leteckých hodinek

I příznivcům minimalistického designu je jasné, že větší plochy ciferníků těchto originálních kousků, co se točí okolo letadel, budou zdobené typickými subciferníky. Mezi hodinkami Iron Annie tak sice najdete i modely s čistým ciferníkem, ovšem převažují varianty vybavené nejrůznějšími ukazateli. Hodinky Iron Annie mají tyto komplikace: ukazatel data, dne v týdnu, stopky, duální časomíru (GMT), ukazatele rezervy chodu a některé i budík.

Design některých modelových řad

Bauhaus

Z celkem devíti modelových řad hodinek Iron Annie je nejznámější Bauhaus, která zároveň tvoří samostatnou značku. A nutno přiznat, že u nás se také těší největšímu zájmu a obdivu. Jak název napovídá, je inspirovaná jednoduchostí, minimalismem a účelností uměleckého hnutí Bauhaus. Jde tím pádem o hodinky ideální pro téměř jakoukoliv příležitost. 

Ukrytý, přesto výrazný designový prvek najdete na některých modelech v podobě mechaniky odhalené přes průhledné dýnko. Mohli bychom se pustit do diskuze nad inspirací u jiné německé značky Junghans s řadou Max Bill. Pro uživatele je ale podstatná úžasná možnost vidět krásu mechaniky v chodu na vlastních hodinkách.

Flight Control

Pokud hledáte tradiční letecké hodinky s velkým ciferníkem a cibulovitou korunkou, je pro vás připravena řada Flight Control. Typické kontrasty slonovinového ciferníku a tmavého koženého řemínku, nebo černého ciferníku s výraznými světlými čísly a ručičkami, vám usnadní odečtení času, stejně jako luminiscenční prvky s dlouhou dobou osvitu.

Captain’s Line

Hodinky z řady Captain’s Line na první pohled také zařadíte do letecké kategorie, ovšem tentokrát jsou ciferníky konstruované pro potřeby pilota. Pokud se tedy vyžíváte v měření všeho možného, nejen času, budou s ciferníkem plným budíků vaší jednoznačnou volbou.

Amazonas Impression

Hodinky ze série Amazonas jsou inspirovány historií letectví v Jižní Americe. Zde převládají stylové hodinky s klasickým designem a jednoduchým ciferníkem

Wellblech

Modelová řada Iron Annie Wellblech odkazuje přímo na letadlo JU52 a jeho nezaměnitelné drážkování karoserie. Proto tyto drážky najdete i na ciferníku, který velmi efektně oživují a zároveň zvýrazňují ostatní prvky. Duralovou karoserii připomíná pouzdro z kartáčované oceli a kónické tvarování letadla zase korunka vsazená do ochranných výstupků pouzdra

Další řady pak poznáte například podle červeného detailu stopek, věnce pro duální časomíru, pulsometru, nebo naopak decentního vzhledu bez výrazných prvků. Iron Annie navíc myslí i na ženy a nabízí několik modelů s menším ciferníkem a jemnějším odkazem na leteckou historii. 

Budete je nosit hlavně v srdci

Už od prvního kontaktu, kdy se vám do ruky dostane krásná originální krabička, až po každodenní nasazování, vás tyhle ocelové krásky budou hřát pocitem výjimečnosti. A to také proto, že hodinky Iron Annie jsou vyráběné v dosud rodinné firmě, která si může dovolit dotáhnout každý model hodinek k naprosté dokonalosti.

V Helveti dáme za Iron Annie ruku do ohně

Značky do portfolia Helveti vybíráme velmi pečlivě, proto vám i k hodinkám Iron Annie bez váhání prodloužíme záruku na 5 let. Pokud zjistíte, že první volba nedopadla dobře, máte možnost hodinky během 90 dní vyměnit, nebo vrátit (nenošené). Pokud vám jen nebude sedět třeba délka řemínku, rádi vám jej upravíme přímo v naší kamenné prodejně v pražském Karlíně, kde vás srdečně uvítáme i když si budete chtít Iron Annie jen prohlédnout a třeba se o hodinkách dozvědět další zajímavosti.

Kompletní nabídku hodinek Iron Annie najdete na tomto místě v eshopu helveti.cz.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *