MeisterSinger – kouzlo rituálů

Německé značky hodinek u nás mají čím dál pevnější místo, protože zkušenosti s nimi jsou zkrátka výborné. Takže nyní, když nastal čas posunout se v naší nabídce o kus dál, jsme opět sáhli k nabídce našich západních sousedů, byť v tomto případě značka vyrábí své produkty ve Švýcarsku. V německém Münsteru však vzniká to, co Vás při pohledu na hodinky MeisterSinger uhodí do očí jako první, tedy typický a nezaměnitelný design. A můžete si být jisti, že budete z tikajících skvostů značky MeisterSinger nadšeni minimálně stejně tak, jako my!

Vítáme MeisterSinger v naší stáji

Jak tvořit historii

Manfred Brassler založil značku MeisterSinger v roce 2001, což je ve světě hodinařiny poměrně nedávná doba. Přesto už po necelých dvaceti letech můžeme s klidem říci, že značka působí jak svým vzhledem, tak svojí vysokou kvalitou jako minimálně stoletá manufaktura. A není pochyb o tom, že díky svému specifickému řešení zobrazení času pomocí jedné ručky a typickému nadčasovému designu má výborně nakročeno k tomu, aby se jednou mezi stoleté značky zařadila.

Inspirace ve slunečních hodinách

Každým svým krokem totiž značka naplňuje svoje hlavní motto – tedy „Rituals of Time“. Odečet času na hodinkách MeisterSinger není honbou za každou sekundou, ale skutečným rituálem a návratem k původnímu zobrazení času pomocí jedné jediné hodinové ručky na slunečních a později věžních hodinách. Pohled na pomalu plynoucí hodinovou ručku přináší mimořádně uklidňující pocit zpomalení, který by si měl v dnešním hektickém světě alespoň čas od času dopřát každý z nás. Tento fakt zdůrazňuje i notový symbol fermata, který se nachází v logu vestfálského výrobce a který v notovém zápisu označuje pauzu.

Logo MeisterSinger se symbolem Fermata

Hodinářská symfonie

Název MeisterSinger je odvozen od označení středověkých zpěváků a pravým uměním je i chod strojků v útrobách unikátních jednoručkových časoměřičů. Značka používá převážně strojky švýcarských výrobců ETA, Sellita a Unitas, případně i japonské značky Citizen-Miyota. Ani jednoručkové zobrazení času nebrání důmyslnému umístění hodinářských komplikací jako je ukazatel data a dne v týdnu, nebo GMT – tedy ukazatel druhého časového pásma.

Dalším stupněm je pak vlastní modul umožňující zobrazení měsíční fáze, který můžeme nalézt v úchvatně zpracovaném modelu Lunascope. Naprostým vrcholem a důkazem vyspělosti značky jsou pak vlastní mechanické strojky, vyvinuté v těsné spolupráci s firmou Synergies Horlogères. K dispozici jsou v současné době modely s manuálně natahovaným strojkem MSH01 s rezervou chodu 120 hodin, nebo MSA01 obohacený ještě o ukazatel data a automatický nátah. Další možností je strojek MSH02, který k manuálnímu nátahu, rezervě chodu 120 hodin a ukazateli data přidává ještě ukazatel rezervy chodu.

Firma však rozhodně nespí na vavřínech a dle vyjádření zakladatele Manfreda Brasslera se v budoucnu můžeme těšit na nově vyvinuté strojky a tím pádem i na další hodinářské komplikace. Kdo by se tedy obával, že značka založená v roce 2001 nemá dostatečné renomé, musí být přesvědčen nejen úchvatným zpracováním, které je vidět na první pohled, ale i faktem, že má značka zájem a je schopna vyvíjet vlastní mechanické strojky. A to je skutečnost, která přísluší skutečně těm nejlepším.

Přehledné? Samozřejmě!

Ačkoli by se mohlo zdát, že zobrazení pomocí jedné jediné ručky může působit poněkud nepřehledně a že o odečet času na jednoručkových hodinkách vlastně ani vůbec nejde, opak je pravdou. Pro design hodinek MeisterSinger je typická výrazná minutová stupnice, která při odečtu času dává jasně najevo, že minutová ručka vlastně na hodinkách ani není potřeba. Dalším typickým rysem jsou číslice, které jsou vždy zobrazeny ve dvojciferném formátu. K designu MeisterSinger neodmyslitelně patří také klenuté sklíčko a můžete se spolehnout, že tyto typické rysy budou provázet vzhled časomír MeisterSinger i během dalšího psaní historie této výjimečné manufaktury. Filozofií společnosti je totiž držet se osvědčených vlastností, které značku jasně charakterizují. Pokud něco dobře funguje, pak rozhodně není na místě nic ubírat, ani přidávat.

Meistersinger Circularis

Až budete mít pocit, že čas plyne příliš rychle, zastavte se na naší prodejně u vitríny MeisterSinger a vychutnejte si pocit vědomí, že nic nemusí působit tak hekticky, jak se zdá. Dokonce ani čas.

Autor: Jiří Bareš

Vítej pěvče!

Minulý rok jsme přibrali hned několik značek a rok 2019 je ve znamení jejich zakořenění v našem portfoliu. Pro letošek máme v hledáčku jenom několik vysněných hodinářských značek, se kterými jsme v kontaktu, ale netlačíme na pilu. Když nám jedna nevyšla, přišla nečekaně nabídka od značky MeisterSinger. Rozhodnutí v týmu bylo jednohlasné a radost z akvizice veliká! Přeji značce i nám, aby se hodinkám MeisterSinger v Helveti dařilo.“ – Jiří Štencek, majitel Helveti s.r.o.

Dárek k hodinkám? Hodiny

Při příležitosti uvítání hodinek MeisterSinger v Helveti jsme pro první zákazníky připravili zajímavý dárek v podobě hodin MeisterSinger WU18 (v ceně 2270 Kč). Ty mohou být použity jako nástěnné i jako stolní. Věříme, že udělají majitelům hodinek MeisterSinger radost.

Ke každým hodinkám MeisterSinger dostanete dárekhodiny WU18

Naše kolekce

Hodinky, které aktuálně najdete v naší prodejně Helveti v pražském Karlíně. Rádi pro vás ale objednáme i jakýkoliv jiný model z produkce MeisterSinger.

Naše fotografie

Všechny hodinky detailně fotíme a já bych tímto chtěl poděkovat novému fotografovi Petrovi, který se úkolu skvěle zhostil.

MeisterSinger single-hand watches - Circularis Power Reserve

K hodinkám MeisterSinger v Helveti dostanete dárek v podobě nástěnných / stolních hodin WU18.
Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *