Hodinky mě nezajímaly. Pak jsem zjistil, jak fungují.

Přinášíme Vám další článek ze soutěže Wenger. Tentokrát se jedná o krátké literární dílo Jana Tomka o tom, jak nečekaně poznal kouzlo hodinek.

Možná tento článek začnu z úplně jiné strany, než by jste čekali na blogu o hodinkách, a to mobilním telefonem. Ano, má ho každý a je úplně jedno o jaký model nebo značku se jedná. Každý z nich nabízí hromadu možností pro využití. Jednou takovou úplně obyčejnou funkcí, je zobrazení aktuálního času. Vždy, když jsem někde byl, stačilo jen zvednout mobil a člověk hned viděl, kolik je hodin. Jak jednoduché. Navíc, když máte telefon stále při ruce. Neměl jsem tedy nejmenší důvod si pořizovat hodinky. A ani mě to nějak nelákalo. Dokud jsem nedostal rozum.

Předchozí větu berte s nadhledem. Chci tím jen říci, že pokud věci opravdu nepoznáte, je snadné udělat si o nich chybný názor. A teď už nastává čas, na který čekáte. Začne se psát o hodinkách.

Pokud nechám stranou hodinky s pastelkami, které jsem měl po dobu druhé třídy jako malý školní šprt, tak se dostaneme k závěru, že od té doby jsem o hodinky ani nezavadil. Roky běží a čas nezastavitelně plyne. Plyne tak rychle, až se z toho mému dědovi zastaví jeho hodinky Seiko. Dalo by se říci, že v tu dobu doslova neměl čas zajít si k hodináři. A tak jsem to vzal na sebe. Vcházím do obchodu a doufám, že to rychle vyřídím. Mojí představu záhy utne nepřítomnost hodináře a tak se začnu porozhlížet po obchodě. A pak se to stane! Jako blesk z čistého nebe mě zaujmou automatické hodinky, které mají krásně viditelný strojek, srdce hodinek, řekl bych. Hromada titěrných ozubených koleček a součástek, které spolu dokonale pracují. A tohle že dokáže určovat čas? Úžasné, co všechno člověk nevymyslí. Najednou jsem zjistil, že hodinky jsou něco skutečně geniálního a úžasného. Musel jsem nějaké mít.

Začal jsem objevovat jejich různé, někdy až dech beroucí specifikace, které taky přinášeli dech beroucí cenu. Protože jsem ještě studoval, snažil jsem si vybrat hodinky v poměru kvalita-cena. To se mi podařilo u Helveti, kde jsem si koupil své „opravdové“ první hodinky: Triwa Ash Newil black. Zjistil jsem, že nosit hodinky je mnohem lepší než mít neustále mobil v ruce. Že je to nenahraditelný pánský doplněk. Že je to krásný pocit, když máte na ruce něco, co dokáže určovat čas. Je to něco, co Vás nadchne a nepustí. A ze zájmu o hodinky se stane Váš koníček. Koupíte si další krásné hodinky, které Vám budou dělat radost. Jako mě následující: Citizen Eco-Drive. No a následně nebude jiná možnost, než si pořídit i nějaký ten box.

Autor: Jan Tomek

Tento článek byl napsán v rámci naší soutěže. Chcete se také ucházet o hodnotné ceny? Právě probíhá naše soutěž o hodinky Swiss Military Hanowa 5230.04.007 – stačí jen poslat kreativní fotku!

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *