Hodinky Citizen Promaster Diver doputovaly předčasně, ale s dobrým koncem

V minulosti jsme za dobrodružstvím v rámci projektu Putovní hodinky poslali třeba hodinky DavosaTraserJunkers, nebo Bulova. Tentokrát jsme ve spolupráci s distributorem Citizen pro ČR, společností Goldtime, poslali k otestování mezi uživatele hodinkového fóra Chronomag velmi populární, ryze potápkový model, který nabízí dobrou odolnost v kombinaci se solárním pohonem Eco-Drive.

Toto oznámení obvykle píšeme ve chvíli, kdy se hodinky po své často velmi dobrodružné cestě vrátí na svou základnu, kterou je naše holešovická prodejna. Tentokrát je ale všechno jinak, protože nedávno započatá pouť dalšího modelu Citizen Promaster Diver BN0150-10E je bohužel předčasně u konce. Kam Promastery jejich dočasní uživatelé vzali, co se s nimi nakonec stalo a jak je to s finální dražbou, se dozvíte v našem dnešním rozlučkovém reportu.

Obsah článku

Na startu vše v pořádku

I přes trochu nižší počet zájemců probíhalo ze začátku vše jako vždycky. Hodinky jsme vyslali do světa a jako první je vyzkoušel pravidelný účastník projektu putovních hodinek Locky. Ten vzal Citizeny na stadion na pražské Letné, ale především do jejich cílového prostředí – do moře. Absolvovaly s ním totiž surfování v Portugalsku.

Testování si podle svých slov užil, ale na svou ruku by prý uvítal menší velikost (hodinky mají průměr pouzdra 44 mm, přestože jsou pocitově jsou trochu menší). Našel však mnoho pozitiv, jako třeba skvělou luminiscenci, velkou voděodolnost (200 m), nebo naměřenou odchylku cca 1 – 2 sekundy za týden.

Testování zdárně pokračovalo

Další na řadě byl uživatel Chronomagu lukassob. Ten hodinky provětral především na svých cyklovýletech, kde je označil překvapivě za ideální hodinky na kolo. Možná nevědomky také poskytl krásný důkaz o relativnosti rozměrů hodinek, protože udělal fotku testovaných Citizen Promaster Diver BN0150-10E společně s jeho Casio G-Shock GA-2100-1AER.

Na ní je jasně patrné, že model od Casia je větší. Pokud však máte tyto modely na ruce zvlášť, tak jako větší na mě určitě působí Citizen BN0150-10E. Na tomto příkladu je krásně vidět, že rozměr hodinek není vždycky směrodatný a rozhoduje celkové provedení hodinek.

Hodinky poté putovaly na dětský tábor, a to s novým dočasným majitelem – uživatelem nickolasem. Tam dle jeho reportu zažily deštivé počasí, takže ryzí potápky přišly vhod. Nickolas přiznal, že zpočátku těmto hodinkám nedával moc šancí, ale postupně si získaly jeho přízeň a nakonec je označil za velmi povedené. Dokonce i poměrně tvrdý pryžový řemen během nošení začal vnímat jako pohodlný.

Poslední zastávka…

Citizeny se následně stěhovaly za dalším testerem, a tím byl uživatel Chronomagu paya01. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že to bude testování poslední… Paya01 využil hodinky naplno, například při grilování, nebo v jejich živlu, tentokrát v bazénu. Testování si náležitě užil, přičemž jako drobnou slabinu viděl opět tuhý řemen. Stejně jako ostatní však vyzdvihl skvělou čitelnost, nebo broušený povrch pouzdra, který je méně náchylný k poškrábání.

… s hořkosladkým koncem

Při přesunu k dalšímu uživateli, lačnícím po zážitcích s testovaným modelem však došlo k fatální komplikaci. Při dopravě k dalšímu testerovi v pořadí se balíček s hodinkami ztratil. Poslední uživatel hodinek paya01 však skvěle vyřídil reklamaci (za což mu ještě jednou děkuji) a díky němu budeme moci i tak krátké putování zakončit jak jsme zvyklí – tedy přispět na dobročinné účely částkou 10 000 Kč.

Vše se sice muselo obejít bez obvyklé dražby a bez toho, že by hodinky udělaly radost vítězi dražby, ale zásadní účel byl splněn. Neonatologické oddělení v pražském Apolináři, kam výtěžek dražby tradičně putuje, si totiž podporu rozhodně zaslouží. I přes poněkud neslavný a předčasný konec putování a uživatelského testování by se nakonec řeklo – konec dobrý, všechno dobré 🙂

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *