Nové putovní hodinky Citizen Promaster Diver vyrazily za dobrodružstvím

Aktualizováno 11.12. – použití vydražených peněz.

Projekt putovních hodinek píše svůj další díl a do světa tentokrát pouštíme populární potápky Citizen Promaster Diver BN0150-10E. Vše se uskuteční díky spolupráci s distributorem Citizen pro ČR, společností Goldtime. Připomínám, že v minulosti už jsme vám poslali k otestování hodinky Davosa, Traser, Junkers, Bulova a také Junghans.

Aktuální akci můžete sledovat na hodinkovém fóru Chronomag, kde vše původně vzniklo, nebo na našem Facebooku či Instagramu, kam vám budeme posílat zážitky potápek Citizen. Na sociálních sítích budou hodinky k nalezení pod hashtagem #putovniHodinkyCitizen. A co že jsme to vybrali za putovní model?

Na plavání i k ponoru

V tomto díle se mohou testující z Chronomagu těšit na velmi populární potápkový model Citizen Promaster Diver BN0150-10E, který nezklame zvláště v létě při vodních radovánkách. Tomu samozřejmě napomáhá voděodolnost 200 m, šroubovací korunka a navíc splnění potápěčské normy ISO 6425 (o normách voděodolnosti hodinek více zde).

Na svůj průměr pouzdra 44 mm se jedná o velmi pohodlné hodinky, k čemuž přispívá také umístění korunky na pozici 4. hodiny. Kromě pohodlnosti nabízí model Citizen BN0150-10E také datumovku a skvělou čitelnost. Na tu se díky silné luminiscenci můžete spolehnout i za tmy.

Solární pohon je pro sportovní hodinky ideální

Ta nejpraktičtější záležitost je však solární pohon Eco-Drive, takže se nemusíte bát, že se vám nečekaně vybije baterie. A v současném slunném počasí už vůbec ne 😉. Častá obava zákazníků je, aby se hodinky nezastavily ve chvíli, kdy je odloží mimo světlo. Když zjistí, že i cca po půl roce stále běží, jsou rázem všechny obavy pryč – viz obrázek:

Jediné, co lze tomuto modelu možná vytknout, je absence safírového sklíčka. Ale za úžasnou cenu 6 500 Kč a při ostatních vlastnostech jim to lze snadno odpustit. A to jsem ještě zapomněl zmínit další pozitivum v podobě jednosměrně otočné potápěčské lunety. Proto se vůbec není čemu divit, že jde o jeden z nejprodávanějších modelů, a jsme moc zvědaví, co na něj budou říkat chronomaniaci z fóra.

Kam poputuje výtěžek dražby?

Po skončení pouti hodinek Citizen BN0150-10E uděláme jako vždy radost nejen jejich dočasným majitelům. Výtěžek následné dražby hodinek poputuje na dobročinné účely – třeba se objeví nová příležitost, nicméně nejčastěji jsme výtěžek dražeb věnovali neonatologickému oddělení v pražském Apolináři.

Poděkování z Apolináře

Váš dar nám pomohl ve dvou rovinách: Jednak k zakoupení odborné literatury, a to několika výtisků knihy MUDr. Mileny Dokoupilové Alergie na bílkoviny kravského mléka u novorozenců a malých kojenců a předplatného odborného časopisu Clinics in Perinatology, jednak jsme mohli zlepšit pracovní prostředí sestřičkám a nechat jim opravit kávovar. Za Váš dar opravdu velmi děkujeme a přejeme Vám hezké prožití vánočních svátků. Za nadační tým Vás s úctou zdravím, Olga.

Jsme rádi, že výtěžek pomohl k dobré věci.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *