Švýcarský Edox se naplno vrací do sportovního světa

Jedno staré přísloví říká “Ševče, drž se svého kopyta!”. A právě k tomu v současnosti vedou kroky švýcarského výrobce hodinek Edox. Ten je totiž jako doma ve světě sportovně zaměřených hodinek a tomu se teď bude věnovat zcela naplno. Důsledkem toho končí společensky laděné řady Les Vauberts a Les Bémonts, které sice nabízí velmi zajímavé modely, ale nezapadají do současné DNA výrobce z pohoří Jura. Některé z nich si proto do jejich vyprodání můžete zakoupit ve zvýhodněné ceně.

Obsah článku

Jako ryba ve vodě

Rodinná manufaktura Edox v sobě nezapře sportovního ducha, přičemž nejlépe se cítí ve vodě. To dokazuje nejen ikonický model Delfin z roku 1961, ale i současná produkce. Ta stále obsahuje řadu Delfin, která vzdává hold právě ikonickým potápkám. Historii potápěčů v Severním moři zase mapuje řada Edox North Sea, z potápkových modelů lze zmínit ještě také řadu Hydro Sub. To však není pro Edox ve vodním prostředí zdaleka vše.

Edox SkyDiver Neptunian - High Pressure Resistance

Edox je oficiálním časoměřičem mnoha sportovních akcí a jednou z nich jsou také závody rychlostních sportovních člunů. A právě těm je věnována řada CO-1. Kolekce Grand Ocean zase odkazuje na svět jachtingu a závodů regat. 

Vzdušné modely, proč ne?

Potápky ve vzduchu? Proč ne, když se jedná o hodinky pro armádní parašutisty, kteří operují v extrémních podmínkách jak ve vzduchu, tak ve vodě. Takový byl model Skydiver z roku 1973, který si nechal pro svou jednotku vytvořit švýcarský plukovník a to pod přísným utajením. Modely pro extrémní situace ve všech podmínkách najdete v řadě Skydiver dodnes.

To pravé pro vášnivé závodníky

Když se řekne sport a hodinky, řadě lidí se vybaví motorsport, kde časomíry hrají nezastupitelnou roli. Svět motorů je u Edoxu zastoupen v kolekci Chronorally, ze které spojení s automobilismem doslova čiší. Tuto řadu ocení především milovníci velkých a mohutných hodinek. O tom jsme ostatně psali i v jednom z dřívějších článků, který najdete tady.

Kromě již zmíněných výprodejových akcí jsme také zaznamenali v dnešní době málo vídanou věc a tou je snížení cen. Nikdy tedy nebyla lepší chvíle k pořízení hodinek Edox, jako je právě teď 🙂

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *