Sněhobílé hodinky pro akční ženy v podání Luminox 0307.WO

Švýcarská značka hodinek Luminox má za sebou přes třicet let existence. Za tu dobu se stihla osvědčit na mnoha místech, například SEALs, amerických pobřežních hlídek nebo singapurského letectva. Hodinky Luminox zabodovaly ale i ve sportovním světě, kde je například nosili členové amerického bobového a skeletonového týmu. Testovány v extrémních podmínkách jsou tedy nadmíru a získaly si také oblibu u příznivců outdoorových aktivit po celém světě. My se dnes podíváme na model Luminox 0307.WO, které zaujmou nejen svou nezvyklou jasně bílou barvou.

Upgradovaný model přináší několik výhod

Model Luminox 0307.WO je menším dvojčetem modelu 0327.WO, kdy se místo 44 mm smrsknul na 39 mm velikosti pouzdra. To je plastové, opatřené dost velikou ozubenou korunkou, která je ze stran chráněna plastovými výstupky a v pohodě se s ní dá manipulovat i v rukavicích. 

Na vrch pouzdra je nasazena otočná vroubkovaná luneta, na jejímž vrchu najdete tritiovou kuličku. Otáčí se v jednom směru, a to proti směru hodinových ručiček. Najdete na ní číselná označení, vyvedená stříbrnou barvou. Luneta se otáčí vždy postupně o jednu pozici, a to s příjemným cvakáním.

Vyladěný číselník by potěšil i sněhovou královnu

Číselník, krytý minerálním sklíčkem, je pěkně čitelný hlavně kvůli velikým číslům hodin, nad kterými drobnějším nátiskem sedí vyznačený čtyřiadvacetihodinový formát. Líbí se mi, že pod různými úhly jejich barva přechází od sněhově bílé až po tmavošedou. Pod dvanáctkou najdeme logo výrobce, nad šestkou ukazatel voděodolnosti a nad každou sudou číslicí obdélníček potažený tritiem, který v noci zajistí osvícení. Ten nad dvanáctkou, stejně jako plocha ruček a bod na lunetě svítí modře, zbytek žlutě. Tento zdánlivý detail ovšem značně usnadňuje orientaci na číselníku. Nechybí ani datumovka na třetí pozici.

Pásek je až na přezku celý ze silikonu, z vrchu ozdoben podélnými výstupky, zespodu vlnkovanými rýhami. Horní část pásku a kovovou sponu zdobí opět logo Luminoxu. Velmi praktickým detailem je zoubek na zdvojené sponě, který přesně pasuje do dírky a je tak pojistkou proti jejímu klouzání po pásku.

Dýnko je po obvodu osázeno nezbytnými informacemi o použitých materiálech a ve středu zdobeno logem výrobce. Pod ním tiká strojek Ronda s přesností ±15 s / měsíc. Vodotěsnost 100 m prozrazuje, že se sněhobílými Luminoxy můžete v klidu plavat, na hloubkové potápění to ale není.

Nepřehlédnutelné za všech okolností

Vzhledem k tomu, že drtivou většinu váhy hodinek tvoří plast a silikon, jsou lehoučké jako pírko, takže vám při pakování na túru neudělají žádnou významnou váhu na víc, jen 56 gramů. Na ruce sedí jako ulité a díky alternativě v podobě většího „dvojčete“ 0327.WO si každá žena může vybrat podle velikosti zápěstí a vkusu. Rozumím tomu, že čistě bílá barva se možná na výlety přes mechy, kapradí a bláto moc nehodí, zase na druhou stranu jsou v noci vidět i samotné hodinky a jen tak je nepřehlédnete. Připočtěme si k tomu výdrž tritia na pětadvacet let, quartzový strojek, takže hodinky vezmete na ruku a nezdržujete se s nařizováním. To všechno za cenovku 6 921,- Kč.

Rádi si čtete naše články? Navštivte také náš e-shop s hodinkami.
Přihlaste se k odběru novinek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *