Sleva 10 % na Helveti.cz pro IZS, Městskou policii a Armádu ČR

Již dlouhá léta se věnujeme prodeji hodinek, které vám dělají radost. Mnozí čtenáři jistě ví, že radost nepředáváme jen našim zákazníkům, ale také často podporujeme dobré věci pomocí charitativních darů. Tentokrát chceme zkusit udělat radost lidem, na jejichž výkon v zaměstnání se všichni denně spoléháme. Máme na mysli složky integrovaného záchranného systému, obecní policii a Armádu ČR, jejichž práce si velmi vážíme. Speciálně pro ně jsme si připravili 10% slevu na hodinky. Pojďme si o této akci povědět něco víc.

Obsah článku

Čeho se akce IZS10 týká?

Čím víc jsme na našem blogu psali o pilotních či vojenských hodinkách, o spolehlivých modelech, co zvládnou jakoukoli výzvu, tím víc v nás rostla myšlenka, jak bychom mohli podpořit všechny, kteří se na takové hodinky během své služby opravdu musí spoléhat.

A protože se sami výzev nebojíme, padla volba právě na drobnou pozornost v podobě 10% slevy na nákup hodinek (tedy až na značku Garmin a limitované edice značky Prim) pro členy složek IZS, obecní policie, Armády ČR a pro válečné veterány.

Pro využití slevy stačí zadat při nákupu slevový kód IZS10 a doložit služební průkaz, například přiložením jeho fotografie. Akce platí jak pro nákup v naší prodejně, tak v e-shopu.

Tipy na odolné hodinky pro každou výzvu

V naší nabídce objevíte spoustu šikovných hodinek, které poslouží nejen při práci, ale najdete mezi nimi i univerzálnější, nebo přímo určené do společnosti. I na ty se sleva od nás vztahuje. Pro samotný výkon práce a jejího usnadnění jsme však vytipovali naprosté držáky, které kromě odolnosti nabídnou i spolehlivost, přesnost a výbornou čitelnost za ztížených podmínek.

Odolnost vůči nárazům a vlhkosti

Ať už vás čeká jakákoli výzva na souši nebo pod vodou, hodinky by měly být vyrobeny z odolných materiálů a mít vyšší stupeň krytí, aby vydržely i náročné podmínky služby. Pro takové potřeby se zaměřte spíše na:

  • hodinky s pryžovým nebo textilním řemínkem, který je pohodlný, voděodolný a lehký,
  • nebo na kovovém tahu, který je odolný, nicméně podstatně těžší – zaměřte se proto na titan, který je o třetinu lehčí a k tomu odolnější než ocel, což při celodenním nošení opravdu oceníte.
  • Obrovským množstvím testů odolnosti prošly také hodinky řady Victorinox I.N.O.X. Přejetí bagrem nebo pád z 10 m je jen drobná ukázka.
  • Značka, která se také zaměřuje na zvýšenou ochranu hodinek, je Certina se systémem ochrany Double Security.

Přesnost měření času, stopky

Zvláště při plnění záchranářských úkolů je důležité mít hodinky s co nejpřesnějším měřením času. Takové modely rozeznáte na základě COSC certifikace. Odpověď na to, co COSC je, najdete zde.

  • Hodinky s COSC certifikací, dobrou odolností a za atraktivní cenu hledejte u značek Mido a u výše zmiňované Certiny.
  • Pro zdravotníky by mohl být zajímavé modely Mido Multifort Patrimony M040.407 s pulsometrem.
  • Nesmíme samozřejmě zapomínat ani na odolné hodinky se stopkami – tady můžeme doporučit extrémně odolné digitální modely z řad Casio G-shock nebo Mudmaster.
  • Poslední tip se týká ovládání hodinek za ztížených podmínek – pracujete-li v rukavicích, nebo v obtížném terénu, hodit se budou hodinky s velkými a dobře ovladatelnými tlačítky, které můžete umístit třeba i na rukáv.

Tip na chronometry s velkými tlačítky: Přesné stopky, datum, den v týdnu a nepřehlédnutelná tlačítka najdete v modelové řadě Edox Chronorally.

Snadno čitelné ve dne i v noci

Hodinky ideální pro výkon náročné služby by měly mít jasně čitelný ciferník s velkými indexy a kontrastní mi barvami. To nejčastěji splňují vojenské hodinky.

Podle charakteru využití hodinek také zvažte čitelnost v noci nebo za ztížených světelných podmínek. Při nočních službách vám skvěle poslouží integrované osvětlení anebo prvky kvalitní luminiscence na důležitých místech číselníku.

Takřka dokonalá luminiscence je tritiová, kterou najdete pod označením Trigalight u značky Traser a LLT u značky Luminox. Svítí bez potřeby nasvícení nepřetržitě a jasně po dobu přibližně 25 let. Doporučit můžeme i luminiscenci SuperLuminova.

Velmi nápomocné je pak i nepoškrabatelné safírové sklíčko s antireflexní vrstvou, která minimalizuje nepříjemné odlesky (více o výběru sklíček a jejich odolnosti najdete zde).

Bezúdržbovost a konektivita navíc

Někdy je potřeba brát ohledy jen na vytyčený cíl a péče o hodinky a spoustu dalších věcí jde stranou. Proto někteří z vás kromě odolnosti ocení i solární napájení a automatické seřizování hodinek pomocí radiového signálu. A na to jsou zdaleka nejlepší hodinky japonské provenience – Citizen s napájením Eco-Drive a Seiko Solar.

Jindy se může hodit i Bluetooth a konektivita s mobilním telefonem, kterou nabízí třeba modely Tissot Touch Collection (zároveň se solárním napájením), nebo opět v mnohém nepřekonatelná Casia z řady G-Shock MT-G.

Pokud máte konkrétní dotaz na funkce, výdrž nebo využití hodinek, velmi rádi vám poradí naši zkušení hodinkáři. Stačí nechat vzkaz pod článkem, nebo napsat na info@helveti.cz. Naprostá většina uvedených modelů je k vidění i v pražské prodejně, kde nás najdete i v sobotu (ve vánoční sezóně otevíráme i v neděli).

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *