Řemínky Hirsch popíšete 2 slovy: rozmanité a dokonalé

Systém Quick-Release vám umožní vyměnit řemínek na oblíbených hodinkách třeba každý den.

V Helveti máte vždy spoustu možností na výběr, ať už jde o nové značky nebo o výhody spojené s nákupem. Mezi našimi prověřenými nováčky se co chvíli objeví další značka. Tentokrát vám představíme rakouského výrobce řemínků Hirsch, který pojem „možnost výběru“ posunul ještě o řád dál. Do portfolia na Helveti.cz jsme řemínky Hirsch stačili zařadit těsně před Vánoci, takže si už někteří z našich zákazníků užili výběr z nepřeberného množství modelů a barev a vyzkoušeli možnost měnit řemínek na hodinkách třeba každý den díky rychloupínacímu systému Quick-Release.

Hodinky bez řemínku jsou jako ryba bez vody

Při výběru hodinek se zpravidla soustředíme především na to, co umí, jak vypadají a jestli se dobře přizpůsobí našemu životnímu stylu. Podstatný je ale také řemínek, který z hodinek teprve dělá pohodlný a padnoucí doplněk. Správně zvolené řemínky totiž dělají doslova divy – nejenže je můžeme střídat podle stylu, aktivity či nálady, ale hlavně dopřejí maximální komfort našemu zápěstí, což je zvlášť při celodenním nošení naprosto nezbytné. Protože víme, jak jsou řemínky pro nositele hodinek důležité, v loňském roce jsme rozšířili nabídku o několik stovek produktů z dílny značky Hirsch. Jaký je příběh této značky?

Jsme hrdí na to, že již 10 let jsou řemínky Hirsch celosvětově jedny z nejoblíbenějších. Uživatelům nabízíme řemínky v nepřekonatelné rozmanitosti barev, materiálů, šířek a délek a v provedení, které vyhovuje každému modelu hodinek.


Naše doplňky vyrobené z měkkých materiálů, jako je kůže a kaučuk, stejně jako z materiálů rostlinného původu, neustále vyvíjíme co do komfortu nošení a vzhledu. Užitnost také zdokonalujeme pomocí integrovaného a snadno použitelného rychloupínacího systému.

Matthäus & Nikolaus Hirsch

Mistrovská díla Hirsch s dlouhou historií

Specializovaná značka Hirsch se v oblasti kožedělného průmyslu pohybuje už od roku 1765, přičemž jejím zakladatelem byl Johannes Franz Hirsch. Šikovný řemeslník, který v Dolním Rakousku otevřel malou dílnu pro výrobu kožených bot a sedel. Rodinnému podniku se v následujícím období velmi dobře dařilo, přičemž v průběhu let došlo k několika milníkům. Jedním takovým bylo pro zajímavost v roce 1935 přihlášení prvního patentu pro automobilový průmysl.

Vraťme se ale zpátky k výrobě řemínků. Za samotnou myšlenkou výroby tak drobných doplňků stálo velké nadšení a zručnost Hanse Hirsche, který v roce 1945 začal tvořit hodinkové řemínky vyrobené z kůže určené pro obuvnický průmysl. Jeho pracovní zázemí tehdy tvořil kuchyňský stůl, kapesní nůž a domácí šicí stroj.

Firma šla ale rychle kupředu a v roce 1955 vyvinula speciální způsob vazby horní kůže řemínku s jeho podšívkou. Tato metoda, která byla společností Hirsch patentována, je v současné době standardem v celosvětovém průmyslu kvalitních náramkových hodinek. 

Řemínky Hirsch s vámi udrží tempo za všech okolností

Značka Hirsch je uznávaným partnerem švýcarského hodinářského průmyslu a má vynikající pověst i u svých zákazníků. Za značkou totiž stojí dlouholetá tradice, zajímavý příběh a znatelný odkaz na tradiční kožedělné umění.

Velkou přízeň u současných zákazníků si ale získává převážně neustálým vývojem produktů s důrazem na komfort nošení, estetiku i funkčnost. Tým odborníků Hirsch hledá nové trendy, inovativní i udržitelné materiály a technologické vychytávky, které jdou doslova na ruku modernímu uživateli hodinek. 

V kolekcích Hirsch tak najdeme oslnivé modelové řady, každou se svou nepřehlédnutelnou charakteristikou. Modelové řady se odlišují nejen barevně, ale i strukturou, prošíváním, vzorem, materiály, podobou spony a funkčností. Řemínky Hirsch mají co nabídnout příznivcům klasiky, moderního stylu, ale i sportovcům, ať už ženám, nebo mužům.

Materiály řemínků:

  • Exotické usně (například krokodýlí, aligátoří, pštrosí) ze zvířat chovaných na farmách za splnění podmínek Úmluvy o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin
  • Telecí useň a jiné typy hovězí usně
  • Speciální jemné podšívkové usně, které jsou odolné vůči vodě a potu
  • Kolekce Performance (Red Dot Design Award 2015) – plně UV a voděodolný, tvarově stálý prémiový kaučuk

Na které hodinky jsou řemínky Hirsch vhodné?

Řemínky Hirsch pěkně zkombinujete nejen s klasickými, ale i s chytrými hodinkami za pomoci speciálního adaptéru. Téměř všechny řemínky jsou navíc vybavené rychloupínacím systémem Quick-Release, díky němuž vyměníte řemínek rychleji, než řeknete Hirsch😉.

Řemínky jsou dostupné ve 4 velikostech:

  • S – celková délka 160 mm (část s dírkami 100,5, část se sponou 59,5 mm)
  • M – celková délka 180 mm (část s dírkami 110,5, část se sponou 69,5 mm)
  • L – celková délka 200 mm (část s dírkami 120, část se sponou 80 mm)
  • XL– celková délka 220 mm (část s dírkami 120, část se sponou 100 mm)

Moderní kolekce inspirované klasikou

Tradiční barvy, rozmanité textury, jednoduché a nekomplikované provedení, které i tak dokáže příjemně zaujmout. Z pohledu designu Hirsch využívá lety prověřenou klasiku, kterou neustále inovuje. Detaily na první pohled prozradí velmi precizní zpracování a funkčnost řemínku. Vybrat si můžete například robustní kousky s kontrastním prošíváním z tříselné usně, stejně tak velmi decentní modely vyvedené třeba ve vysokém lesku a zářivých barvách.

Vybere si každý

V hlavní roli sport, racing, outdoor…

Pokud máte v lásce spíš sportovní styl, rádi nosíte chytré hodinky nebo se pouštíte do outdoorových výzev, jistě vás osloví kolekce textilních a pryžových řemínků, které vynikají svou odolností, většina z nich voděodolností a nepřekonatelným komfortem při nošení. Především pryžové nebo kaučukové řemínky jsou vyrobené ze speciálních (mnohdy High-Tech) materiálů, doplněných funkčním tvarováním. 

Z naší nabídky vybíráme:

Extravagantní kolekce Leaf

Protože značka Hirsch přistupuje k tradičnímu řemeslu ve vlastním neotřelém stylu, v jejich portfoliu najdete i spoustu vymazlených kousků, které lákají výrazným vzorem nebo atypickou technologickou výrobou. Příkladem je kolekce Leaf, jejíž svrchní vrstva je vyrobena z organického rostlinného materiálu. Její vzhled tedy není výsledkem počítačové grafiky, jak se na první pohled může zdát, ale ryze autentickou strukturou jednotlivých listů.

Prohlédněte si vzorkovník naživo

V holešovické prodejně Helveti si můžete vzorky z jednotlivých kolekcí prohlédnout a zkusit si řemínek třeba přiložit k vašim hodinkám, na ruku, nebo k oblečení. Jednotlivé kusy jsou seřazeny na stojanu podle modelových řad a barev, takže vybírání je velmi snadné.

Zakoupit můžete také v eshopu

Jsme autorizovaným prodejcem řemínků Hirsch a jejich kompletní nabídku najdete na našem eshopu Helveti.cz/hirsch.

Recenze a články:

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *