Pustina, zima, sněžnice a Citizen

Kde jinde testovat hodinky určené do divočiny? Laponsko jakožto naprosto odlehlá severská končina bude to pravé. Snad nám dovolí dálka za polárním kruhem alespoň na chvíli zapomenout na tuto divnou dobu a v naprosté izolaci si tam vyčistit hlavu, otestovat tyhle pracanty a navrátit se plní sil a optimismu.

Citizen Promaster Tough

Budou hodinky dostatečně tough (tvrdé) do zimního Laponska? Věříme, že ano! Na testy totiž s sebou bereme hodinky Citizen Promaster Tough Super Titanium BN0118-04E. Tento model je spojován se známým anglickým propagátorem Bushcraftu Rayem Mearsem. Ray Mears je autorem pořadů o přežití v divočině a nadšencem do různým technik a způsobů života v přírodě.

Vybaleny z krabice a připraveny na cestu
Na ruku a jde se!

Recenzi vám přineseme v průběhu dubna / května. Do té doby se můžete pokochat fotkami a našim popisem hodinek. Vše dobré a hlavně zdraví, přeje za Helveti.cz – Jiří Štencek

Galerie fotek

Blíže k hodinkám

Hodinky Citizen Promaster Tough Super Titanium BN0118-04E jsou ideální volbou jak pro aktivní sportovce, tak pro běžné nošení. Hodinky zaujmou nejen svým provedením, ale také vlastnostmi, jako je pohon Eco-Drive, který zajišťuje napájení pomocí energie ze světla (odpadá nutnost výměny baterie) a materiál pouzdra a tahu Super Titanium™, tedy speciální titan, vyvinutý společností Citizen. 

Hodinky Citizen BN0118-04E mají pouzdro vyrobené z titanu Super Titanium™, což zaručuje nízkou hmotnost, vysokou pevnost a naprostou antialergičnost. Díky speciální metodě tvrzení je povrch tohoto titanu odolnější vůči poškrábání, než ušlechtilá ocel. Pouzdro je doplněno o bytelný a pohodlný textilní řemínek. Uvnitř pouzdra se skrývá in-house strojek Citizen E168, který disponuje světlem dobíjeným akumulátorem s rezervou chodu až 6 měsíců a také funkcí indikátoru vybití akumulátoru. Praktickou funkcí je pak ukazatel data na tradiční pozici 3. hodiny. Přehledný číselník tohoto modelu je chráněn safírovým sklíčkem, které poskytuje maximální ochranu vůči poškrábání. Antireflexní vrstva pak zajišťuje skvělou čitelnost i na přímém slunci. 

Voděodolnost hodinek je 300 m a jsou tedy vhodné i k použití ve vodě, včetně plavání či potápění. Voděodolnost je podpořena šroubovací korunkou. Lepší čitelnost za zhoršených světelných podmínek zajišťuje luminiscence aplikovaná na indexy a ručky.

Hodinky jsou dostupné ve 3 provedeních:

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

2 komentáře u “Pustina, zima, sněžnice a Citizen

  1. Dobrý den, uvažuji nad pořízením těchto hodinek. Jaká je pravděpodobná délka výdrže baterie (kondenzátoru?) v těchto hodinkách? A je možné toto úložiště vyměnit?

    • Dobrý den, pane Bambuchu,
      děkuji za váš dotaz a zájem o hodinky.
      Citizen Promaster Tough Super Titanium BN0118-55E jsou poháněny dobíjecím článkem (akumulátor dobíjí přírodní a umělé světlo), s životností pohybující se v rozmezí 10 až 15 let (a spíše berte za pravděpodobnou tu horní hranici). Akumulátor je po konci jeho životnosti možné vyměnit stejně jako klasickou baterii. Cena výměny akumulátoru včetně tlakové zkoušky se nyní pohybuje kolem 750 Kč (výměna běžné baterie včetně testu voděodolnosti vyjde na cca 450 Kč). Úspora je tak výrazná a hlavně hodinky nikdo často neotevírá, což je také prostor pro spoustu nepříjemností.
      Zdraví, Jiří Štencek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *