Orient Star – Japonská východní hvězda na nebi hodinářských značek

Hodinky Orient byly na Helveti zmíněny už vícekrát, ať již šlo o první zmínku o našem spojení s touto hodinářskou značkou zde nebo u příležitosti 70letého výročí, který najdete zde. Jaký je ale vlastně rozdíl mezi značkami Orient a Orient Star? V čem se vlastně tyto značky liší? Na to se společně podíváme.

Hodinky Orient jsou na trhu už přes 70 let a celou dobu své existence se drží svého kréda, dodávat svým zákazníkům kvalitní hodinky za rozumnou cenu. Orient je známý svou filozofií, že není potřeba investovat hromadu peněz do marketingu, ale naopak snížit dostupnou cenu a zvýšit kvalitu. Díky tomu dosahují hodinky Orient ve své cenové relaci na pomyslnou kvalitativní špičku.

Zrodila se hvězda

První hodinky Orient Star z roku 1951

Časem se ale firma Orient rozhodla uspokojit také potřeby náročnějších zákazníků, kteří chtějí něco víc. Proto vznikla v roce 1951 další značka, Orient Star. Jméno vyjadřuje snahu zastínit svými hodinkami všechny ostatní ve vesmíru mechanických hodinek. Orient Star pokračuje ve snaze dostát svému jménu a uchvátit hodinkové nadšence na celém světě jedinečností svých mechanických hodinek.

Filozofie Orient Star opřená o tři základní pilíře

1. Potěšení z nošení (“Pleasure to Wear”)

  • Orient Star na vašem zápěstí vzbuzuje důvěru v prověřené mechanické hodinky v nadčasovém stylu, které pečlivě odměřují každou sekundu.
  • Nosíte víc než jen hodinky, protože pokaždé, když si nasadíte vaše hodinky, tak vám to vykouzlí na tváři úsměv, který znají jen vlastnící hodinek Orient Star.

2. Ladný vzhled (“Delight to See”)

  • Pouhý pohled na design, který nikdy nevyjde z módy vykřesá jiskru ve vašich očí.
  • Zjevná řemeslná přesnost a preciznost tance ozubených kol je zdrojem nikdy nekončící fascinace a obdivu.
  • Při každé kontrole aktuálního času vám zjevná kvalita vašich hodinek připomene důvod, proč jste si pořídili hodinky Orient Star.

3. Radost ze spojení (“Joy of Connections”)

  • Hodinky Orient Star nejsou vytvořeny pouze k tomu, aby vás informovaly o čase. Stanete se součástí příběhu vášně zkušených hodinářů, více než 70-letého dědictví precizního zpracování a světově uznávané kvality “Made in Japan”.

Základní modelové řady Orient Star

Orient Star Classic

Orient Star Classic jsou oceňované fanoušky hodinek pro svůj charakter, smysl pro detail a nadčasový design. Jak název řady napovídá, kolekce je charakteristická klasickým a nadčasovým vzhledem i detailním zpracováním. V této modelové řadě najdeme od klasických oblekových hodinek, přes skeletony, extravagantní číselky až po elegantní dámské hodinky.

Nabídku hodinek z modelové řady Classic najdete zde.

Orient Star Contemporary

Kolekce Orient Star Contemporary je ukázkou kvalitního a moderního designu v pojetí značky Orient Star. Ve svých modelech nabízí eleganci snoubící se s promyšlenými detaily a důrazem na funkčnost a předkládá tak všestranné kvalitní dosažitelné hodinky pro každou příležitost.

V této modelové řadě jsou k mání hodinky v méně klasickém stylu, který bývá označován jako casual. Je to vlastně takový mezistupeň mezi oblekovkami a sportovními hodinkami.

Nabídku hodinek z modelové řady Contemporary najdete zde.

Orient Start Sports

Orient Star Sports ztělesňují dobrodružství, jedná se o modelovou řadu hodinek, která je vytvořena tak, aby hodinky byly schopně držet krok s vaším aktivním životním stylem. Hodinky Orient Star Sports se vyznačují vysokou odolností, automatickými strojky, voděodolností 100 a více metrů.

Nabídku hodinek z modelové řady Sports najdete zde.

Možná vás napadne, proč Orient nevytvořil pro své nejpropracovanější hodinky pouze speciální modelové řady. Asi by to také šlo, ale existuje určitá hranice, kdy je vhodné exkluzivní modely odlišit jiným názvem značky. Tato praxe je nejvíce známá v automobilní branži. Kdo chce ještě luxusnější Mercedes, vybere si Maybach, pokud jste Japonec a Toyota už je pro vás málo exkluzivní, tak můžete sáhnout po Lexusu. V hodinářské praxi je klasickým příkladem Seiko a jeho značky Grand Seiko, King Seiko a Credor.

Text: Vít Černý, Fotografie: ORIENT STAR a HELVETI


Raději byste si o hodinkách něco poslechli?

Těšíme se, že vám uděláme radost nejen novými hodinkami, ale i povídáním o nich. Najdete nás na SpotifyAppleYoutubeAmazon a Castbox.fm. Máte-li tip na téma, které vás zajímá, nechte nám vzkaz v komentářích, rádi ho zpracujeme. A jak často budeme publikovat? Prozatím se můžete těšit na přibližně 3 nové díly do měsíce.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *