Oblíbené Seiko 5 opět skladem

Byly dlouho nedostupné a spoustu zájemců jsme tak museli zklamat. Ale konečně se nám podařilo hodinky z oblíbené řady Seiko 5 naskladnit. Nemyslím teď novinky v podobě Seiko 5 Sports, ale staré známé „pětky“, které jsou s námi už od 70. let 20. století.

Jsou vám povědomé? Jsem si jist, že pokud se zajímáte o hodinky, určitě jste je už někdy viděli 🙂

Člověk neznalý Seiko si možná řekne: „malé ničím nezajímavé hodinky, jejichž design pamatuje ještě minulý režim“. Ale ony to kouzlo mají a neztrácí jej ani v tomto čase.

Léty osvědčená klasika

A právě z důvodu stálosti kolekce, kvality a velké obliby k nám stále chodí zákazníci s požadavkem, že by rádi zakoupili opět přesně tyto, protože je měl děda, táta .. nebo je bohužel ztratili a chtějí je znovu.

Výroba této řady hodinek je v Seiku plně automatizovaná a díky mnohaletému vývoji výrobního procesu za pomoci metodik Lean či Six Sigma se dosahuje až neuvěřitelně vysoké efektivity. Při výrobě je Seiko schopno dosahovat úspěšnosti v podobě pouze jednoho vadného výrobku na milion kusů. Zároveň je jednou z mála společností, která si vyrábí veškeré součásti sama, čímž udržuje dostupné ceny a hlavně dokáže kontrolovat vysokou kvalitu výsledných hodinek!

Nyní není jisté, zda Seiko bude s výrobou těchto hodinek v řadě Seiko 5 pokračovat. Signály se různí, takže jsme přijali opatření a pořádně se zaskladnili tímto pokladem.

Uvnitř tepe 7S

Hodinky pohání strojky Seiko řady 7S (7S26, 7S36 a dámské 4207) už Seiko v nově uvedených hodinkách nepoužívá a nahrazují je řady 4R, 6R a vyšší.

Více o kalibru na CaliberCorner.com

Tyto strojky se vyznačují absencí ručního nátahu, hackingu, vyšší odchylka přesnosti, atd. Naopak mezi výhody patří snadná servisovatelnost (každý šikovný hodinář je dobře zná), prověřenost časem a jednoduchost. V podstatě jde o nesmrtelnou klasiku. Ve své době používaly poměrně inovativní technologie Seika: Diashock – nárazuvzdorný design strojku, Diaflex – „nerozbitné“ hnací pérko hodinek a Magic Lever – obousměrné natahování.

Cena je bezkonkurenční

Asi těžko byste u jiného kvalitního výrobce hodinek našli automatické hodinky za tyto ceny. Posuďte sami:

Snad jen u značky Orient byste našli mírnou konkurenci.

Milovníci Seiko 5, zastavte se u nás na prodejně nebo si prohlédněte naši kolekci online. Určitě je o co stát a snad se ani nejčernější scénáře o ukončení výroby neukáží jako pravdivé.

Zajímavé články

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *