Akce: Oblíbené Citizen Series 8 v akci na Helveti.cz

Do konce tohoto roku se milovníci hodinek mohou těšit z lepší ceny modelové řady Citizen Series 8. Jde o oblíbený model, na který Evropa dlouho čekala. Series 8 jsou univerzální hodinky na každodenní nošení s opravdu povedeným designem v několika variantách. Že mezi nimi najdete ty svoje, je téměř jisté. A od 10.10. až do konce roku najdete na Helveti.cz se slevou celých 20 %. Cena tak vybavených automatů je pak více než lákavá.

Obsah článku

Akční cena zamává s konkurencí

▶️ Automatické hodinky jsou skvělou volbou pro ty, kteří vědí, co od hodinek očekávají. Od Series 8 toho navíc můžete očekávat opravdu mnoho – jak v rámci designu, tak technologií. To je spolu s cenou sníženou o 20 % další skvělá zpráva.

▶️ Akční ceny (které se netýkají pouze limitovaných edic) tak spadly dokonce pod 20 tisíc. Series 8 do konce roku pořídíte podle modelu za 19 120,- až za 28 560,-. Taková cena ve své kategorii rozehrává zajímavý konkurenční boj.

Sportovní klasika v designu 70. let

V celé řadě najdete datumové okno, které je velmi citlivě zasazené do designu číselníku. Buď má tmavý podklad odpovídající barvě číselníku, nebo okno opticky navazuje na index 3. hodiny. Tudíž i v případě čistého, nebo sunburst číselníku váš pohled nic neruší.

Koncept hodinek s 8bokým pouzdrem a integrovaným tahem navazuje na sportovně laděné modely ze 70. let minulého století. U Series 8 je sportovní charakter podtržený robustním pouzdrem a ochranou korunky. Celek ale nepůsobí nepatřičně – naopak ochrana korunky ideálně doplňuje tvar oktagonu. V celku skvěle ladí i široké indexy a ručky s luminiscencí. Ty mimo jiné zajišťují bezvadnou čitelnost. Verze bez lunety mají i tak civilní a nositelnou velikost pouzdra 40 mm a výšku od 10,1 do 11,7 mm.

Síla Series 8 tkví v dotaženém designu

Naším favoritem je jediná verze s tmavou PVD úpravou a ručkami a indexy v barvě růžového zlata. To samo o sobě dost oživuje ocelové 8boké pouzdro s integrovaným náramkem. Ve finále se ale váš zrak zastaví teprve až na odvážném 2vrstvém strukturovaném číselníku. Ten je doslova hypnotický – slova nestačí, musíte jej zkrátka vidět naživo. A pokud by se vám tmavá verze zdála až moc odvážná, je tu i ocelově stříbrná klasika.

Hned v závěsu za tímto dvouvrstvým číselníkem jsme se nadchli pro další strukturu, tentokrát v barvě safíru. Tmavě zelené číselníky jsou letos dost v kurzu, takže není divu, že i u Series 8 doplňuje černou a zlatou bicolor verzi se vzorem složeným ze zaoblených obdélníků protínaných vždy svazky linek. Nepravidelnost vzoru dodává hodinkám šarm nedbalé elegance. Číselník je tradičně stejně skvěle a nápaditě dotažený snad jen u modelů Seiko Pressage.

Verze s GMT, nebo potápěčskou lunetou

A pak tu máme verzi s vnější GMT keramickou lunetou v parádní PEPSI barevné kombinaci a střízlivější modro černou. Cestovatelskou verzi GMT se 2 světovými časy zdobí struktura číselníku popsaná výše – opět je tedy na co se koukat. Více o sledování světového času pomocí lunety najdete v tomto článku. Vnější lneta hodinky zvyšuje na 13,7 mm, s čímž ale každý cestovatel počítá.

Poslední verze Series 8 přijala za své vodní prostředí, čímž vznikl velmi originální potápěčský model s vnitřní obousměrně otočnou lunetou a kulatými lumi indexy. Luneta je ovládaná tlačítkem na pozici 2. Voděodolnost mají zvýšenou ze 100 M na 200 M a nechybí ani hacking umožňující přesné seřízení a nebo synchronizaci času. Oblíbený modrý číselník v oceli doplňuje šedý ve zlatém pouzdře, přidává se i limitovaná verze se strukturovaným číselníkem v barvě růžového zlata.

Trochu netradiční je u tohoto potápěčského modelu prosklené dýnko. Pokud bychom tento krok Citizenu ale měli hodnotit z druhé strany, tak je vlastně celkem obdivuhodný. Citizen si je zkrátka kvalitou a přesností výroby natolik jistý, že okázale umožní uživatelům obdivovat in-house strojek i 200 M pod hladinou.

Ve finále to ale o vzhledu vlastně není

Zásadní u všech Citizen Series ale je, že jsou úžasné i uvnitř. Hodinky pohání in-house strojek Citizen 0950 s 24 kameny pracující na frekvenci 28 800 polokmitů za hodinu. Strojek se může chlubit přesností s odchylkou v rozmezí -5 až +10 sekund za den.

Bezvadný chod zajišťuje i zvýšená ochrana proti magnetismu, která je oproti běžným hodinkám víc než trojnásobná. Nárazy a otřesy, na které jsou mechanické strojky zvlášť citlivé, tlumí systém Parashock. Ten je navržen i ke snadnému servisu, takže od hodinek Series 8 můžete očekávat skvělou službu po celé generace.

▶️ Jestli jsme vám nasadili se Series 8 v akci brouka do hlavy, přidáme ještě jednoho. Díky klasickému vzhledu, nositelné velikosti, perfektnímu provedení a teď i velmi zajímavé ceně, jde o skvělý tip na parádní dárek pod stromeček 🙌🏻.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *