Novinka Citizen Tsuyosa: síla v pestrobarevných automatech

Zářivé barvy a oblíbený design přitahují pozornost na nové Citizen Tsuyosa Automatic.

To, že Citizen často přichází s úžasnými hodinkami s nadupanými technologiemi, jako řízení rádiem či GPS, solární pohon, nebo titan Supertitanium, jsme si již zvykli. Poslední dobou si ale rádi zvykáme i na to, že Citizen představuje také super mechanické hodinky. Naposledy třeba Citizen Promaster Marine Automatic Diver’s Super Titanium NB6004-83E a Citizen Series 8 Automatic Limited Edition NA1002-15W s pokročilými mechanickými strojky, které budou dle mého názoru konkurovat strojkům Seiko, ale i švýcarským ETA 2824 či Sellita SW200. Horká novinka jménem Citizen Tsuyosa Automatic přináší tradiční strojek Citizen 8210 (takže žádná inovace, ale rozhodně jistota), a na první pohled vás upoutá svým designem. V Helveti na ně netrpělivě čekáme, ale předobjednávat je můžete už teď. Co jsem o této novince zjistil, vám povím v článku. 

Proč vám Citizen Tsuyosa hned padnou do oka?

Když jsem do Google překladače zadal slovo „Tsuyosa“, vyšel mi překlad síla a poutavý design tohoto modelu je skutečně síla! Tvar pouzdra trochu připomíná model Citizen NC0200-90E s precizním mechanickým strojkem Citizen 0200 (žel Bohu nedostupné v ČR).

Když jsem viděl pestrobarevné varianty modelu Tsuyosa, na první dobrou jsem si představil i některé verze ikonických Rolex Oyster Perpetual. V tomto případě se ale bude jednat sice o nižší level, ale také o mnoho úrovní dostupnější záležitost, protože cenovka pro ČR je stanovena na 7 900 Kč. A to se mi moc líbí!

A co za tuto cenu vlastně dostanete?

  • Jak už bylo řečeno – spolehlivý strojek Citizen 8210 s automatickým nátahem (a možností manuálního nátahu korunkou),
  • datum, zvýrazněné lupou (tzv. kyklopem),
  • ocelové pouzdro a integrovaný náramek,
  • safírové sklíčko
  • a voděodolnost 50m.

Právě voděodolnost 50 m je z mého pohledu jediná drobná slabina, protože tomuto modelu by velmi slušela „stovka“. Na druhou stranu musím vyzdvihnout safírové sklíčko, jehož nepoškrabatelnost se při každodenním nošení skutečně hodí. 

Jak je to s barvami ciferníků

Mě osobně nejvíce zaujaly barevné verze zelená NJ0150-81X a především žlutá NJ0150-81Z, která je pro mě úplným favoritem, kterého musím mít! Pro konzervativnější uživatele je tu pak modrá varianta NJ0150-81L anebo velmi univerzální a decentní černá verze NJ0150-81E. Napište nám do komentářů, která by se nejvíce líbila vám. A jestli vás dostaly jako mě, neváhejte rovnou předobjednávat v eshopu, doufáme, že dorazí co nejdříve.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

2 komentáře u “Novinka Citizen Tsuyosa: síla v pestrobarevných automatech

  1. Děkuji za ukázku poutavých novinek. Nádhera. Ale uvítal bych podobný design v Ecodrive. Zvýraznění 6h a 12h bych uvítal a kyklopa na datumovce rovněž. Každopádně myslím, že se dočkám ;o)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *